Palacsinta teljes kiőrlésű lisztből (beszélgetés)
Kedves egészségetekre!
Egyébként én a kenyeret is tk. lisztből sütöm. Ez esetben azért 1/3-ad rész fehér lisztet is keverek hozzá, könnyebb, lágyabb lesz a kenyér.
Csak azért mondom, ha már tévedésből vetted meg a drága lisztet, nokedli-készítésnél is érdemes hozzá kavarni egy kis fehér lisztet, majd elkopik. :))
Sem az állaga, sem az íze nem olyan mint a fehérlisztes, hisz nem az. Mérlegeljétek mi a fontosabb. Az hogy pussz rostokkal, ásványianyagokkal így is hozzájárurjatok az egészségesebb élethez, vagy a megszokott íz. Ezt az átállásra értettem, az természetes hogy a meglévő lisztet már nem dobod ki. Ha nagyon nem jön be a palacsinta, jó alternatíva a fogyasztásra a Napsugár által javasolt megoldás. Ami marad, azt pedig majd másféle liszttel keverve észrevétlenül el tudod használni. Jó lesz az!😀
Én fehér lisztet már csak akkor használok, ha nagy ritkán lángost sütök.
Én évek óta azt használok mindenhez, valóban hagyni kell állni, valamivel több tejet igényel, de jó lesz.
Ha mégsem eszik meg a gyerekek, ne dobd ki, vágd csíkokra és lekvárral, dióval keverve majd lecsúszik a torkukon. :))
Hagyd állni 10-20-percet.(akár fél órát is)
Ha még akkor is híg, neten ezernyi teljes kiőrlésű lisztből készült palacsinta recept van...
Csak katt rá.
Kb annyi idő,mint ide kiírni ezt.
Sok sikert.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Kenyérsütés teljes kiőrlésű lisztből. Van valakinek jó receptje?
- Mit csinálok rosszul ha nem sikerül a palacsintám teljes kiőrlésű rozslisztből?
- Szerintetek melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér?
- Teljes kiörlésű lisztből lehet nokedlit készíteni?
- Hogyan csináljak teljeskiörlésű lisztből EHETŐ zsemlét?