Szerintetek melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér? (tudásbázis kérdés)
12. 19a611dbe7
2010. febr. 26. 08:16
Az íz is fontos:) Nekem a teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér jött be. Graham kenyeret nem tudom megenni :S
11. jkiacz
2010. febr. 25. 23:10
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban,hogy hol lehet ABOMILL
márkájú Graham lisztet venni Budapesten?
Aki tudja az kérem jelezze a fórumon keresztül
Köszönöm
10. ujlany (válaszként erre: 8. - 2577cdcc12)
2008. nov. 23. 12:00
bocsi, tenyleg. Elkerulte a figyelmemet.
9. viragneni
2008. nov. 23. 09:58
Mind a kettő egészséges a lényeg hogy a fehér lisztet hagyd el. De ha diétázol esetleg akkor kerülnöd kell a tésztát is meg a rizst is.
Nekem most pont ezekre kell figyelnem mert magas volt egy kicsit a vércukrom..... :(
8. 2577cdcc12 (válaszként erre: 7. - Ujlany)
2008. nov. 23. 08:16
Ez már le van itt írva... :o)
7. ujlany
2008. nov. 22. 23:39
"Graham-búzaliszt (a Magyar Élelmiszerkönyvben meghatározott azonosító száma alapján MÉ 2-61/1/7) a búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű, széles szemcseméret tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket. A Graham-búzaliszt a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza, a csírát és a korpát is. A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el - de ebben az esetben nagyobb tisztító hatást eredményező technológiát alkalmaznak. A Graham lisztet gyakran azonosítják a teljes kiőrlésű búzaliszttel (MÉ 2-61/1/8), a kettő közötti különbség ugyanis csupán a szemcseméretben mutatható ki."
6. e6339f1e43
2008. nov. 14. 16:41
ezek Teljes kiőrlésű lisztek ,
és egészségesebbek a sima hagyományos liszteknél.
többféle létezik,p.l. :finom liszt,rétes liszt,
univerzális búza liszt, stb...
ezek alkalmasak kenyér sütéshez,
de a csomagoláson fel van tüntetve, hogy melyik fajta mihez a legjobb! érdemes elolvasni.
5. pymary
2008. nov. 5. 14:28
ha nem eszel kenyeret!
4. doboska.p
2008. nov. 4. 11:48
Köszönöm szépen!
3. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2. - Doboska.p)
2008. nov. 4. 11:31
Mindkettő tökéletes, nagy különbség nincs köztük, csak a szemcseméret. Egyébként a graham a teljeskiörlésű lisztek egyik fajtája...
2. doboska.p
2008. nov. 4. 10:33
vagy talán ugyan olyan mind kettő? Szeretnék kicsit egészségesebben enni de a kenyéről egyenlőre nem tudok lemondani. Szerintetek? Köszönöm előre is a segítséget.
1. doboska.p
2008. nov. 4. 10:32
Szerintetk melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésú lisztből készült kenyér?
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Szerintetek a búzafűlé, vagy a kefír (házi, gombából készült) jobb az egészségem helyreállításra? Esetleg a kettő együtt?
- Kenyérsütés teljes kiőrlésű lisztből. Van valakinek jó receptje?
- Teljeskiőrlésű lisztből piskóta tészta készítése
- A tökéletes teljes kiőrlésű lisztből készült galuska receptje
- A teljeskiőrlésű lisztből készült termékek fogyókúrások?