Szerintetek a búzafűlé, vagy a kefír (házi, gombából készült) jobb az egészségem helyreállításra? Esetleg a kettő együtt? (tudásbázis)
vegyél kefirt, az ócsó és nincs annyi macera vele, na meg csíra mentes (értsd vírus és baci, amik nem jóságosak)...
Csókolom...:o)
Sikerült bizony! :o))
Igen, ezért mondtam, hogy leszoktam róla, mert én lusta vagyok facsargatni, gyakorlatilag úgy jártam a boltba a felesemért, mint a kocsmába :o))
Őszintén örülök, hogy egy kis derüt szereztem neked éjszakára :)!
A bioboltban facsarásnál az a gond, hogy fél óra alatt teljesen lebomlik az értékes fehérje belőlle, persze hacsak nem iszod meg azonnal!
Ja, meg a mi közelünkbe nincs biobolt, mire beérnék Debrecenbe, már éhen is haltam :(!
:o))
Bocs, a hozzászólásodról eszembe jutott az a Hohes C reklám, amikor alszik a család, apuka kozmonautának öltözve kimegy a garázsba, és fűrésszel felszeleteli, majd kipréseli a narancslét......
Én ha iszom, egy bioboltban préseltetem, de minthogy macerás, leszoktam róla és másképpen méregtelenítek.
Sziasztok!
Bocsi, hogy hűtlen voltam :)!
A helyzet az, hogy a kefírt iszom, jó lett a vérnyomásom, viszont a búzafűlé már más tészta:(.
Mivel én korábban kelek, mint a családom, ezért kimentem az udvarra centrifugázni, hogy ne ébresszem fel őket. Na ez esőben macerás, mert beázik a hosszabító, nekem is be kellene öltöznöm stb. Na és az az óra, amit várni kell :(! Sajnos ez nem megy.
Issza még valaki a búzafű lét?
Szia,
ha van egy kis türelmed, tudok neked kérni egy barátomtól. Azt mondja 17 nap alatt úgyis megduplázza magát a gomba, megkérdezem tőle, hogy mikor lesz a szüret ?:))
sziasztok!hol lehet kefir gombát "beszerezni? már régota keresem.régensokáig csináltam és ettem.
sajnos csak a kristálygombát kaptam meg tegnap! szoval H O L ? köszi annak aki tudja JA budaörsi vagyok ha tudtok a közelben,vagy bp.-en.
Remélem azért még valaki olvassa a fórumot!
A kefír még mindig ízlik, sőt egyre többet csinálok, így reggel-este is tudok enni-inni. Tapasztalataim: 4 nap után elkezdett lentebb menni a vérnyomásom -140-150/95-105 mmHg között mozgott előtte, ekkor 120/80 mmHg-ra ment-, mostmár 105/75 körül mozog. Egy kicsit szédelgős lettem, meg kell szoknom ezt is!
Búzafűlevet is iszom reggelente (4 napja). Első evőkanálnál azt hittem vissza is jön :), de 2-3 nap múlva már egészen tűrhető. Egy kicsit nehezen viszi a gyümölcscentrifugám. Nehéz utánna az 1 órát kivárni, az evéssel-ivással, és én rögtön az óra letelte után kávét iszok, lehet ez nem jó, de erről még nem tudok lemondani. Hatását ennek még nem érzek, de biztosan jó lesz.
Sziasztok!
Mint igértem megírom első benyomásomat a sk kefírről! Szóóóóval, Ízlik.
Ittam magában és kevertem bele zabpelyhet, kostóltam 14 órásan és 24 órásan is, mindenhogy jó.
Sikerült egy helyről házitejet vennem, kicsit erős a szaga, de kefírként nagyon klassz.
Majd írok további tapasztalatokat is. Ti is írjatok!
Az mit jelent, hogy "mellette csak hagymaleves van"? Csak ezt eszel? Kicsit dúrva lenne!
Mit tapasztaltál még a kefírfogyasztástól?
Ja, én ma végre megkaptam a gombámat!!! :D
Holnap megkostolom, nagyon nagy reményeket fűzök hozzá, remélem nem csalódom és ízleni fog!
Egyenlőre már annak is örülnék, ha a vérnyomásom lentebb menne, mert nem akarok gyógyszert szedni.
Debrecenben van a Varga Reformház ott vásároltam a búzasikért (búzahúspor, szejtán), 250gr 290 ft.
"Felhasználható pérárukhoz a liszt sikértartalmának növelésére ill. búzahúsként! A búzahúsport meleg vízzel összekeverjük, így gumiszerű massza lesz. Cipókat formálunk belőle és min. 10 percig pihentetjük. Forrásban lévő fűszeres vízbe dobva megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, kiszedjük és felszeleteljük. Tovább főzzük kd. 10 percig. Kihűlés után bepanírozva kisüthető, vagy egyéb "húsos" konyhatechnikával tovább feldolgozható."
Ez a recept a csomagoláson van; ha valaki próbálta már írja meg milyen?
Én egyenlőre kenyérsütéshez akarom használni, mert nekem elég sűrű szokott lenni.
Szia! :) Hajrá, én szorítok! :))
Sikért hol sikerült kapnod?
Ezer köszönet, amiért ilyen gyorsan és ilyen kimerítő választ adtál!
Te vagy a legrendesebb :)!
Csaaak? :D
Én minden infot innen szedtem: www.tonkolybuza.hu
Jobb oldalon van a menü, rátipegsz a búzafűlé készítésére és onnan egyenes az út. :)
Én bioboltban vettem hántolatlan tönkölybúzát -> fél kg-os kb. 200 Ft - ha nincs, szólj, hogy rendeljenek, fontos, hogy hántolatlan legyen, mert a hántolt nem kel ki - a kíméletesen hántolt sem, ha esetleg megpróbálnák eladni - nekünk eladták :D.
Én egy sima balkonládát választottam a célra, csíráztattam, esővízzel spricnizgettem, szépen kikelt, nőtt, arattam, ittam (brrr - na jó, igazából kifejlett borsó íze van - szóval egy kicsit kesernyés, de határozottan borsó :))) ), aztán meguntam. Én csak tisztítókúrának használtam, annak tökéletesen bevált, még fogytam is. Ha huzamosabb ideig szeretnéd használni, akkor - de majd úgyis kitapasztalod - szerintem vagy 2-3 ládát be kell fognod, hogy néhány napos eltéréssel tudjál vetni. Az én kinyerési technikám mellett kb. 1 hétre volt elegendő egy ládányi fű - tovább nem is jó, mert elöregszik, így is hűtőben tartottam néhány napot.
A honlap ír mindenféle okos dolgot a lé kinyerésére - hát borzalom mindegyik. Az alap helyzet, hogy reggel iszod éhgyomorra, namost kinek van kedve éhgyomorra a fél konyhát felvonultatni? Én gyümölcscentrifugát használtam - az enyémmel lehet petrezselymet stb. is centrizni - bár lehet, ezt mindegyik tudja, a lényeg, hogy úgy gondoltam, ha a petrezselyem megy, akkor ez is megy. Ment. Ezután is kellett takarítani (ráadásul azonnal, mert fog ám, szép haragoszöld lesz minden tőle), végül is ebbe untam bele a végén.
Ja igen, egy ek. lé az egy jó maroknyi fűcsomó, de ha belevágsz, majd ezt is kitapasztalod - függ a sajtolási technikától is. Annyi biztos, hogy ha csak egyszer, de kipróbálni érdemes, a mag ára nem vészes - a készen kapható búzafűléhez képest pedig egyenesen olcsó, ha nem jön be, legfeljebb megy a nyusziknak a fű. :DD
Semmilyen hatása nem volt, mondjuk nem is vártam tőle semmit, mert amúgy is egészségesen eszem.
Az íze azért kicsit más volt, mint a kefírnek, vagy legalábbis az állaga hígabb, mint a kefíritalé. És kicsit olyan "pezsgősebb", bár lehet, hogy ez nem érthető :o)
Én csak a kefírgombáról tudok nyilatkozni...
Én egészségmániás vagyok, tehát gondoltam veszek, de be kell valljam, 2 hét múlva kidobtam a kukába az egészet, ugyanis elég macerás. Az, hogy leszűröd még kevés, lévén ha sűrű a szita, akkor a kefír sem megy át, és órákig nyomkodhatod, ha megy ritkább, akkor az apró "gombababák" is átmennek. Én feladtam :o)
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?