Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Teljeskiőrlésű lisztből piskóta tészta készítése fórum

Teljeskiőrlésű lisztből piskóta tészta készítése (tudásbázis)


2009. máj. 26. 10:07

épp ez a téma érdekelne..sima egyszeru piskota tésztát sutottem tegnap tk. lisztbol.még nagyi szerinti kanalazos piskotát sutok mindig. 8tojás,8kanál liszt,8 kanál cukor,sutopor,vaniliás cukor. igy is csináltam de a tésztám papirvékony lett és liszt izu..holott ha fehér lisztbol csinálom akkor puha,omlos és hatalmasra felpuffad.

azt olvastam valahol hogy a tk.liszt tobb folyadékot vesz fel.lehet kevesebb lisztet kellene használni ebbol?

2009. máj. 6. 06:48
Akkor most kell bele tojás vagy nem kell???
13. _kleo_
2009. máj. 5. 22:10
Ha fel akarod valamivel turbózni, akkor 1-2 kanál lisztet darált dióval is ki lehet váltani, úgy diós piskóta lesz. Pl. ha 5 tojásból készíted, akkor az 5 ek lisztből 2 teljes kiörlésű, 2 darált dió, és csak 1 fehér liszt. Próbáld ki, érdemes!
12. 47fe723031 (válaszként erre: 9. - Zebracsikó)
2009. máj. 5. 22:09

nem tom:D én google-t használtam

[link]

11. _kleo_
2009. máj. 5. 22:08
Itt a piskóta alapreceptje: [link]
10. _kleo_
2009. máj. 5. 22:06
Ugyanúgy kell készíteni, mint fehér lisztből, csak nem ugyanolyan lesz. Én úgy szoktam, hogy fele teljes kiörlésű, fele fehér liszt, úgy viszonylag hasonlít. Épp ma sütöttem.
9. zebracsikó (válaszként erre: 7. - 47fe723031)
2009. máj. 5. 22:03
tojás nem is kell bele???
2009. máj. 5. 22:00
OK!Köszi!
2009. máj. 5. 21:59

google a spanod:


*


25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

*


25 dkg durumliszt

*


2 dl méz

*


1 kk. fahéj

*


2 kk. szódabikarbóna

*


1 citrom leve

*


1 dl hidegen sajtolt olaj


A szódabikarbónát elkeverjük a citrom levében. Az összes

hozzávalót egy nagy tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk. Annyi vizet

adunk hozzá, hogy sűrű, de folyós tésztát kapjunk. A masszát sütőformába öntjük

és előmelegített sütőbe tesszük. 15 percig nagy lángon, utána kb. 40 percig

közepes hőmérsékleten sütjük.


Tipp: ha a tésztát kettéválasztjuk, és az egyik felébe

karobport teszünk, majd vegyesen a tepsibe tesszük, "tarka-tésztát" kapunk.

Dúsíthatjuk a tésztát ízlés szerint mazsolával, mákkal, napraforgóval, dió és

manduladarabokkal stb.


Tehetjük gyümölcskenyér sütőformába, vagy muffin

sütőpapírokba.


A fűszerezést változatosabbá tehetjük pl.: koriander,

szegfűszeg, gyömbér, vagy édeskömény hozzáadásával.

2009. máj. 5. 21:58
Dehát a piskótakészítés ugyanaz a teljeskiőrlésűből mint a simából, a lényeg nem az elkészítésen,hanem a"teljeskiőrlésen"van:)
2009. máj. 5. 21:58

Hozzávalók:

1 db sárgarépa, 1 db alma, 5 db tojás, 10 dkg barna cukor (vagy méz vagy 20 db Canderel tabletta összetörve), 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt vagy Graham-liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj


Elkészítés:

A tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal kikeverjük. A sárgarépát finomra, az almát durvára reszelve hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a sütőporral elkevert liszttel együtt lazán az almás-répás masszához keverjük. Kikent, kilisztezett formában, közepesen meleg sütőben (kb. 200 oC) tűpróbáig sütjük

2009. máj. 5. 21:57
ugyan az mint a sima csak teljes kiőrlésű:D
2009. máj. 5. 21:55
Szeretnék teljeskiőrlésű lisztből piskóta tésztát csinálni!Ha valaki tud ilyen receptet az küldje már el nekem:Köszönöm!!!
2009. máj. 5. 21:54
Kérdés?
2009. máj. 5. 21:53
Teljeskiőrlésű lisztből piskóta tészta készítése

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook