Teljes kiörlésű lisztből lehet nokedlit készíteni? (tudásbázis)
9. Nyafa (válaszként erre: 8. - Emagdi)
2010. dec. 7. 08:06
Uh,nem bírnám megszokni. Pedig nagyon sokmindent változtattam,hogy egészségesebben éljek. Pl. : nem használok cukrot,a sóval óvatosan bánok,gyakran fözök olivaolajjal,stb. Mind1,nem akartam a finom lisztet se,teljes kiörlésüre akartam áttérni. Semmi nem wolt jó. Olyan,mint a fürészpor.
8. emagdi (válaszként erre: 7. - Nyafa)
2010. dec. 6. 21:04
:D
szokás kérdése:)
7. Nyafa
2010. dec. 6. 19:49
1x kipróbáltam. Jó nagy adagot csináltam. Ha ettél már igazán sz.r kaját,akkor az az wolt. Az egészet kivágtam a kukába,mert ehetetlen.
6. emagdi
2010. dec. 5. 12:12
persze:)
az is igaz, hogy kicsit más az íze, de ez csak szokás kérdése... én már olyan régóta eszem "barna" nokedlit, hogy nekem már a fehér lisztes a furcsa, és nem is igazán ízlik :D
szóval hajrá barna nokedli:D
5. vaczila
2010. dec. 5. 12:10
Én is szoktam csinálni. Szerintem az is finom, már ha szereti az ember a tk lisztet. Kicsit másabb az íze, a színe, de sokkal egészségesebb a fehér lisztesnél.
4. clugie (válaszként erre: 3. - 74740b7c7c)
2010. dec. 5. 12:10
köszi!
3. 74740b7c7c
2010. dec. 5. 11:35
Igen, készíthető, de kicsit "nyálkás" lesz..
Arányok: hasonló mint a sima nokedlinál, csak ez több folyadékot vesz fel, gy a bekeverés után várj 10-15 percet:)
2. clugie
2010. dec. 5. 11:25
Nahát, senki nincs aki kipróbálta volna? :) Kíváncsi lennék kell e változtatni az arányokon vagy jobb-e keverni más liszttel és ehető-e egyáltalán? :)))))
1. clugie
2010. dec. 5. 10:59
Teljes kiörlésű lisztből lehet nokedlit készíteni?
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Kenyérsütés teljes kiőrlésű lisztből. Van valakinek jó receptje?
- Teljeskiőrlésű lisztből piskóta tészta készítése
- Fánkot szeretnék sütni de nincs megjelölve milyen lisztből kell készíteni.... Ti rétesből szoktátok vagy finomból?
- Palacsinta teljes kiőrlésű lisztből
- Szerintetek melyik az egészségesebb? A graham lisztből vagy a teljes kiörlésű lisztből készült kenyér?