Tudatos vásárlás, spórolás, menütervezés, kamrafeltöltés. Ti hogy csináljátok? (beszélgetés)
Párom németből most nagyon sok mindent hozott haza jobb áron és sokkal nagyobb mennyiségek és minőségben is top.
Nem gondoltam, hogy öblítő, mosógél közt ekkora minőségi és árbeli különbség lehet .
Szóval ezzel is sikerül spórolnom itthon.
És ritkán használok alapporokat, de most Párom itthoni ár a legolcsóbb is olyan 150forint. Kintről 100forintért hozott most maggikat és knorrokat. Azért szerintem ez brutál .különbség.
Citromfűnek megmarad a friss növényes aromája?
Mert szárítva teának főzve szerintem olyan, mint a széna... :)
Tapasztalatom szerint akció átverésben legprofibb művész a Penny és Tesco.
Lidlben 1x futottam bele, ez nem számottevő.
Ha akció első napján valami nincs, akkor nem is volt. Legfeljebb veszünk mást, ha már úgyis ott vagyunk - gondolják...
Először készítettem pitypangszörpöt. ( Csak a cukor került pénzbe, ill. a kevés citromlé és a gáz.) Egészséges, finom és különleges. Lett kb. 2 liter. Évek óta semmilyen szörpöt nem vettem.
Készülök egyéb " természet ajándéka" virágokat, növényeket is felhasználni . Remélem, az orgonavirág is köztük lesz.
Igyekszem egészségtelen, számunkra fölösleges termékeket nem venni.
Tejtermékekből veszem a natur joghurtot, kefírt, vajat, túrót, sajtot és kevés tejet is.
Húst nagyon keveset eszünk, főleg csirkecombot és sertéscombot, ezek havi mennyisége max. 2 kg kettőnknek.
Tojást eszünk, ez 20-30 db havonta összesen.
Napraforgó- és olívaolajat használok, de kezdek visszatérni a disznózsírra, és vettem kacsazsírt is.
Havonta kb. 90-100 db alma fogy, ezen a mennyiségen nem spórolok, de igyekszem magyar gyümölcsöket venni.
Ami épp akciós, és máskor is szoktam venni, abból többet veszek, ha hosszabb a lejárati ideje.
A kenyeret már sütöm, egyéb péksüteményt semmilyet nem veszünk. Kb. havi 6 kg fogy havonta.
A mézet termelőtől veszem, jóval olcsóbb, mint a boltban.
Amit biztos nem veszek : üdítők, gyümölcslé (sok cukor van ezekben), alkohol, szénsavas ásványvíz, a legtöbb nagyon feldolgozott élelmiszert sosem veszem meg.
Amiket naponta eszünk nasiként, azok az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak ( bio napraforgómag, tökmag, sótlan mogyoró ), de csak keveset.
Most ennyi. :)
Én a Lidl termékeit nagyon szeretem.
Színfogo kendőt aldiban veszem
Én is akciókor veszem meg az élelmiszereket, majd raktározom. Ugyanígy vagyok a háztartási szerekkel is. Amiből tök mindegy a minőség, a márka, ott a legolcsóbbat.
Igen, több közértbe kell elmenni, nekem megvan, mit hol veszek, szinte fejből tudom az árakat.
Igen, újra előkerül vagy inkább felerősödik, hogy tudatosan vásároljunk.
Hihetetlen, hogy alap dolgok is már egyre drágábbak. De enni viszont kell... Ki hogy csinálja ebben az új kialakult helyzetben?
Épp hasznos lenne.
Ezért aki tud jöjjön
Meg hát létezik a tesconak is házhozszállító szolgáltatása is, azt is igénybe lehet venni.
Nem tudom, hogy mostanra megjavultak-e, én régebben próbáltam vagy kétszer, aztán inkább feladtam, van náluk sokkal minőségibb szolgáltató is.
Én a tescot elsősorban a műszaki cikkek miatt szeretem. Középkategóriás gépeket, ruhákat, könyveket olcsó irodaszereket ott szoktunk vásárolni. ( kaját nem )
Nekünk nagyon fog hiányozni, ha elmegy. Remélem városunk tescoiból legalább l megmarad...Hál istennek még nem ( tegnap legalább nem ) látom a leépülés jeleit.
Azt én sem szeretem bennük, középső gondolás rész áttekinthetetlen. Ha nem találok valamit, otthagyom.
Folyton átpakolásznak, tojás "logikus", hogy a pénztár előtt van, miután feladtam a keresését 😁
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Hogy csináljátok, hogy nincs semmi dolgotok otthon?
- Nőiesség megélése? Ti hogy csináljátok, hogy nőiesek legyetek?
- Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen?
- Csajok! Ti hogy csinaljatok?