Tud valaki kipróbált, finom sütőtökös bögrés süti receptet? (tudásbázis)
Közben megtaláltam.
A lisztet langyos vízzel és libazsírral összekeverem, összedolgozom, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. Kétfelé osztom, az egyiket kizsírozott tepsibe nyújtom kb. méretre. A tököt lereszelem, a fahéjas cukorral összekeverem és a tésztára terítem lazán. A kinyújtott tészta másik felét lazán ráterítem, tojásfehérjével megkenem és villával megszurkálom. Közepes hőmérsékletnél sütöm, kihűlve szeletelem. Különlegesen finom és gyorsan elkészül!
A recept hozzávalói ( személyre)
1 bögre sütőtök püré (40 dkg tisztított sütőtökből)
3 db tojássárgája
0.75 bögre porcukor (¾ bögre)
0.5 bögre étolaj
1 bögre liszt
7 g sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
1 mokkáskanál frissen reszelt gyömbér
1 mokkáskanál szegfűbors
1.5 dl hűtött folyékony habtejszín
Elkészítés
Az apróra vágott tököt 1 dl vízben 10 perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük. Botmixerrel pürésítjük. 1 bögrényit kiveszünk belőle. 170 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, az egyik vanillincukorral, majd az olajjal. Hozzákeverünk 1 bögrényi langyos tökpürét, a sütőporral elkevert lisztet, és beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt, kb. 16 cm átmérőjű kerek-, vagy kb.16x20 cm-es szögletes sütőformába. 50-60 percig sütjük. Nagyon szépen megnő, puha, omlós lesz.
A tökhabhoz a tejszínt kemény habbá verjük, őrölt szegfűborssal vagy reszelt gyömbérrel elkevert vanillincukorral ízesítjük, fokozatosan hozzáadjuk a maradék, lecsepegtetett tökpürét. A szeletekre vágott pite köré halmozzuk.
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tudtok finom süti receptet, amibe zsíradékból is csak nagyon kevés kell?
- Túrógombóc receptet tudnátok ajánlani, ami igazán finom?
- Tudtok isteni finom tonhalas krém receptet?