Túrógombóc receptet tudnátok ajánlani, ami igazán finom? (tudásbázis)
250 gramm túró
2,5 ek. gríz
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Összedolgozom az alapanyagokat, majd néhány órára berakom a hűtőbe, hogy megdagadjon a gríz és ne főjjön szét. Majd golyókat formálok és sós lobogó vízben 5 percig főzöm. Pirított zsemlemorzsába forgatom. Isteni finom tejföllel s porcukorral!
Legtöbben nem tesztek sót a túrógombóc tésztájába.
Miért?
Úgy sokkal ízletesebb pedig! Próbáljátok ki.
Viszont én cukrot nem teszek a masszába, aki akar, utólag szór rá porcukrot vagy cukros tejföllell meglocsolja.
De a só elengedhetetlen szerintem.
hozzávalók:
2 egész tojás,
10 evőkanál búzadara,
2 " liszt,
5 dkg vaj,
50 dkg túró
vajban pirított zsemlemorzsában forgatva
öntet:fahéjas,cukros tejföl
Nálunk a fordított túrógombóc a favorit. Puha, röcögős és tényleg isteni finom.
Fél liter tejből és grízből főzöl egy nagyon kemény tejbegrízt, édesíted és reszelsz hozzá jó sok citromhéjat, amikor pöfög és már nehezen keverhető, lehúzod a tűzről és hozzákeversz 1 db. villával felvert tojást, hagyod egy kicsit hűlni majd belekeversz 25 dkg túrót, ha ez a keverék nagyon száraz (ez a túrótól függ), lazíthatod egy kis tejföllel, a lényeg, hogy gyúrható állaga legyen. Amikor langyos lesz, gombócokat gyúrsz belőle és olajon pirított cukrozott morzsában meghempergeted, majd édesített tejföllel nyakon öntöd.
4 tojás(picit a fehérjét felverem habnak)
1/2 kg túró
pici só
2 dl búzadara,csipetnyi sütőpor
állni hagyni 1-2 órát, majd forró sós vízben kifőzni! nagyon finom!:)
Én így csinálom:
25dkg túró, 2 egész tojás, 1 dl búzadara, csipet só.Mindent összekeverni. Forró vízben kis gombócokat kifőzni, amikor feljön kiszedni, mert szétfő.
Pirított morzsa, (a cukrot csak ha kihűlt én akkor adom hozzá).
Nálunk mindenki szed magának, és akkor szórja meg vaníliás cukorral és tejfölt tesz rá.
Nem lehet elrontani. :)
Szerintem a 3.-hozzászólásnál kimradt a tojás, vajon mi fogná össze? :)
Hozzávalók:
- 500g félzsíros túró (715)
- 100 gr zabpehely (360)
- 4 egész tojás (280)
- 80 gr cukornak megfelelő édesítő
- 1 csipet só
- 150 gr zsemlemorzsa (525)
Elkészítés:
A túrót, a zabpelyhet, a tojásokat, az édesítőt és a sót összekavarjuk, kb. 20 percig állni hagyjuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk, és bő, forrásban lévő sós vízben főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére (kb. 1-2 perc).
Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
Az összes 1880 kcal, nekem 34 gombócka lett, egy darab így 55 kcal.
Köszönet a receptért és az ízekért Böbusznak!
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- Szeretnék olcsó és finom tortát készíteni, milyen receptet ajánlanátok?
- Tudtok-e igazán finom krumplis pogácsa receptet?
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?
- Igazán finom, bevált gesztenyegolyó receptet írjatok légyszi!
- Tud valaki igazán finom almáspite receptet?