Tudtok isteni finom tonhalas krém receptet? (tudásbázis)
Én így készítem:
1 tonhal konzervet lecsöpögtetek, villával összetöröm, közben keverek hozzá 1 evőkanál puha vajat. Őrölt borsot, mustárt adok hozzá, és annyi majonézt, hogy nagyon könnyű legyen az állaga (ekkor már egy kézi habverővel kevergetem jó levegősre). A végén pár csepp citromlé, és azonnal esszük is.
Puha kenyérre kenem jó vastagon, a tetejére hajszálvékony citromkraika és lilahagyma karika.
Teljesen visszaadja annak a bizonyos szendvicsbárnak a tonhalkrémes szendóját, onnan jött az ötlet, imádjuk.
Tonhal olajos vagy sós lében lecsöpögtetve, margarin, citromlé, pici mustár, kevés őrölt bors, só, apróra vágott paprikakockák, paradicsom húsos része felkockázva.
ezeket kikvekerjük villával egy üvegtálban és pirítósra kenve isteni :) Tetejére kis frissen vágott petrezselyem is mehet
Én így szoktam csinálni:
- 1 doboz sós lében lévő tonhalkonzervet lecsöpögtetek, hozzákeverek 1 fej apróra vágott lilahagymát, 1 doboz kukoricát, 1 apróra vágot paradicsomot,
kikevert tartár mártás, borsot, citromlevet és összekeverem egy adag kifőtt fusili tésztával.
Tészta nélkül is finom, pirítósra kenve.
Szia!
Mi egy tök egyszerű halkrémet szoktunk csinálni, amit kenyérre kenünk, és nagyon finom!
Egy doboz sima vajkrémet összekeverünk egy- másfél doboz halkonzervvel (olaj nélkül, a halakat villával áttörjük) egy pár csepp citromlé mehet hozzá, és nagyon kellemes lágy íze van. Kisfiam is imádja pici korától kezdve:)
nekem a majonézesek nem annyira jönnek be, a mascarponés változatot szeretem a legjobban:
- 1 tonhalkonzerv (natúr)
- 250g mascarpone
- 1 nagyonnagyon finomra aprított salotta
- 1 csokor szintén nagyon finomra aprított petrezselyem
- só, fehérbors
ezeket villával jól szétnyomkodni, összekeverni.
Szia!
A tonhal konzervet csöpögtesd le,kevés vajjal, citromlével és majonézzel keverd simára. Friss petrezselymet vagy kaprot tehetsz bele, és színes kaliforniai paprika kockákat igazán picire vágva.Pirítóssal, vagy finom puha kenyérrel nagyon finom! És még pitába téve is isteni!!!!
Már többet is kipróbáltam a neten találhatók közül, de vhogy nem az az íz amire igazából vágyom. Egyszer ettem egy tonhalas szendvicset salátával, s azóta is a számban érzem az ízét. Próbáltam megtudni a receptjét, de azt a választ kaptam, hogy "csomagolva kapják".
Ötleteiteket előre is köszönöm:::))
Legfőképp azért, mert így a személyes tapasztalataitokból kész ötletekre tehetek szert.
További ajánlott fórumok:
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Tudtok jó receptet egész sültcsirkére?
- Cukormentes torta receptet keresek. Ti tudtok ilyet?
- Olyan süti receptet keresek, amiben liszt helyett pudingpor van, tudtok ilyet?
- Tudtok finom süti receptet, amibe zsíradékból is csak nagyon kevés kell?
- Tudtok tanácsolni egyszerű, mégis isteni torta receptet?