Tud valaki gesztenye sütésre tuti tippet, hogy finom legyen és a héja is jól lejöjjön? (tudásbázis)
Sziasztok.
Ha friss a gesztenye, 10-12 szemet megvágsz az oldalán, jénaiban, 1 kanál vízzel, lefedve kb.2-percig berakod a mikróba.
Ennyi nekem ez jött be, puha leugrik a héja és isteni finom! :)
Átemeltem Neked a "Konyhai fortályok" című fórumból:)
Emrus gesztenyetermő vidékről származik és jól tudja a felhasználás módját:))) Íme:
1041. emrus 2009-10-18 20:49
Az lehet a gond, hogy túl főzöd, a forrástól számítva l5 perc és nem tovább, akkor le lehet szedni a héját, de én a belső héjját nem szoktam leszedni hamm mindenestül.
Lehet, még egy gond, hogy a gesztenyét amikor kitapossák utánna minél előbb fel kell dolgozni, mert ha rászárad a belső héj, akkor már nem lehet leszedni. Meg az sem jó ha a gesztenye már nagyon száraz, most egyétek, vegyétek, mert később nem jó. Nagyon gyorsan beszárad. Most főzzétek elő és irány a fagyasztó, vagy pürének és irány a fagyasztó. Nagyon gyorsan szárad, két hét után már nem lehet vele mit kezdeni, tök kemény.
Mikor megfőtt szűrd le, hideg vízzel mosd át és azt is öntsd le ne hagyd a vízben. Ne főzzél egyszerre sokat, akkor nem hül ki.
Sütni, meg nem gázon kell, hanem be a sütőbe, bevagdosva, jól előmelegítettbe, és ott is 15 perc, mert különben nagyon kiszárad, meg kell kóstolni közben. Közben rázogatni párszor.
Mielőtt megsütnéd vágd be a héját és áztasd be vízbe! és ha a sütőbe lefeded egy lábosba, szépen meg párolódik, aztán leveszed és megpirul!
Incsi fincsi lesz!:)
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét?
- Mit kezdhetnék egy gesztenye nagyságú szarvasgombával?
- Tudja valaki, hogyan kell a sült gesztenyét elkészíteni úgy, hogy az a belső szőrös burok is lejöjjön róla?
- Hogy kell a gesztenyét sütni, hogy szépen lejöjjön a héjja, ne maradjon szőrös?