Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tud valaki gesztenye sütésre tuti tippet, hogy finom legyen és a héja is jól lejöjjön? fórum

Tud valaki gesztenye sütésre tuti tippet, hogy finom legyen és a héja is jól lejöjjön? (tudásbázis)


11. kacago325 (válaszként erre: 5. - Neni1)
2010. jan. 9. 17:09
Megsütöttem és teljesen okés lett,köszi mégegyszer!
10. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - Tium)
2010. jan. 9. 12:41
Milyen fokozaton?
9. Tium
2010. jan. 9. 12:22

Sziasztok.

Ha friss a gesztenye, 10-12 szemet megvágsz az oldalán, jénaiban, 1 kanál vízzel, lefedve kb.2-percig berakod a mikróba.

Ennyi nekem ez jött be, puha leugrik a héja és isteni finom! :)

8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 4. - Kacago325)
2010. jan. 9. 09:48

Átemeltem Neked a "Konyhai fortályok" című fórumból:)

Emrus gesztenyetermő vidékről származik és jól tudja a felhasználás módját:))) Íme:

1041. emrus 2009-10-18 20:49


Az lehet a gond, hogy túl főzöd, a forrástól számítva l5 perc és nem tovább, akkor le lehet szedni a héját, de én a belső héjját nem szoktam leszedni hamm mindenestül.

Lehet, még egy gond, hogy a gesztenyét amikor kitapossák utánna minél előbb fel kell dolgozni, mert ha rászárad a belső héj, akkor már nem lehet leszedni. Meg az sem jó ha a gesztenye már nagyon száraz, most egyétek, vegyétek, mert később nem jó. Nagyon gyorsan beszárad. Most főzzétek elő és irány a fagyasztó, vagy pürének és irány a fagyasztó. Nagyon gyorsan szárad, két hét után már nem lehet vele mit kezdeni, tök kemény.



Mikor megfőtt szűrd le, hideg vízzel mosd át és azt is öntsd le ne hagyd a vízben. Ne főzzél egyszerre sokat, akkor nem hül ki.


Sütni, meg nem gázon kell, hanem be a sütőbe, bevagdosva, jól előmelegítettbe, és ott is 15 perc, mert különben nagyon kiszárad, meg kell kóstolni közben. Közben rázogatni párszor.

2010. jan. 9. 09:43
Én nem szoktam áztatni, csak bevágom x alakban a csücskét, aztán alufóliával lefedve bedugom forró sütőbe. Le kell takarni, mert durrog. Figyelem, és amikor kinyílt az x alak leveszem az alufóliát, lezárom a sütőt és még benn hagyom, a még meleg sütőbe szépen megpirul.
6. kacago325 (válaszként erre: 5. - Neni1)
2010. jan. 9. 09:33
Köszönöm,így fogom csinálni.
2010. jan. 9. 09:27
Nem kell alá víz, Áztatás után ha bevagdaltad tedd egy tepsibe és kb. egy óra alatt megsül. (A sütés ideje attól is függ, hogy kicsik vagy nagyok a gesztenyék).
2010. jan. 9. 09:20
Mennyi időre kell beáztatni?És utána mikor sütöm,kell alá tenni vizet?
2010. jan. 9. 09:18
2-3 órát kell áztatni és csak azután kell bevágni keresztbe a dommború oldalán.
2010. jan. 9. 09:11

Mielőtt megsütnéd vágd be a héját és áztasd be vízbe! és ha a sütőbe lefeded egy lábosba, szépen meg párolódik, aztán leveszed és megpirul!

Incsi fincsi lesz!:)

2010. jan. 9. 09:05
Tud v.ki gesztenye sütésre tuti tippet hogy finom legyen és a héjja is jól lejöjjön?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook