Hogy kell a gesztenyét sütni, hogy szépen lejöjjön a héjja, ne maradjon szőrös? (tudásbázis)
5. barbabarba
2011. máj. 17. 10:43
Mindenképpen bele kell vágni.
4. vevri
2010. dec. 23. 16:41
Én csak keresztben bevágom a tetejét, és úgy sütöm meg lassan - ez a beáztatós dolog nekem még új, de lehet kipróbálom majd :)
3. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 1. - Zsanci79)
2010. dec. 23. 16:24
Én úgy szoktam, hogy a keresztbe bevágott gesztenyéket jó meleg vízben áztatom kb. fél óráig, és a vízbe teszek egy evökanál mézet is. Mi elött a sütöbe teném, nem szárogatom meg, kicsit nedvesen kerül a tepsire.
2. zsanci79
2010. dec. 23. 16:22
Be szoktam áztatni előtte, de így is soknak nem jön le szőröstül a héja.
1. zsanci79
2010. dec. 23. 16:21
Hogy kell a gesztenyét sütni, hogy szépen lejőjjön a héjja, ne maradjon szőrös?
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét?
- Mit kezdhetnék egy gesztenye nagyságú szarvasgombával?
- Tud valaki gesztenye sütésre tuti tippet, hogy finom legyen és a héja is jól lejöjjön?
- Tudja valaki, hogyan kell a sült gesztenyét elkészíteni úgy, hogy az a belső szőrös burok is lejöjjön róla?