Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit kezdhetnék egy gesztenye nagyságú szarvasgombával? fórum

Mit kezdhetnék egy gesztenye nagyságú szarvasgombával? (tudásbázis)


23. Manhattan22 (válaszként erre: 3. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 18:49
Sült húsokhoz:)) Ha gondolod, tudok recit mártáshoz, kipróbáltat:))
2007. máj. 31. 18:28
Malaccal turatjak ki, aztan elzavarjak a kocat, mert megenne :) Igy tudom.
2007. máj. 31. 18:10
Csinálj belőle sült húshoz mártást:)) Keveset tudsz, de finom:))
20. Icus (válaszként erre: 19. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 17:29
Hát a fiaim néha úgy viselkednek az asztalnál, mint a malacok!:))) Sokat szoktunk, az erdőkben nyáron sétálni, de még nem jeleztek!!:)))
2007. máj. 31. 14:43
Ááááá, csak szerezz be egy disznót, és sétáljatok sokat az erdőben:DDDDDDDDDDD
18. Icus (válaszként erre: 17. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 14:34
Hát, azt hiszem ez a gomba nem nekem terem!:))
2007. máj. 31. 14:25

Jó kérdés:D Most nézelődtem egy kicsit a neten és azt találtam, hogy már az ókorban is ismerték.

"A nyelvészek a szarvasgomba olasz (tartufo, tartuffoli, trifolo, triffolo, triffola), francia (truffe), angol (truffle), spanyol (trufa), német (Trüffel), orosz (trifel) stb. nevét jó okkal az arab terfez szóból származtatják. Alighanem a ma Terfeziaként ismert nemzetség gombái azok, amelyeket a római lakomákra szállítottak Afrikából, vagyis Európa az araboktól tanulta meg a föld alatt élõ gombák élvezetét."

16. Icus (válaszként erre: 15. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 14:07
Az érdekelne, egyáltalán, hogy találták meg legelőszőr ezt a gombát, ha olyan méllyen van.
2007. máj. 31. 14:02
Hja. Hát nem véletlenül adják aranyárban...:D
14. Icus (válaszként erre: 13. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 14:02
Azért ez nem semmi.
2007. máj. 31. 13:32
Asszem nem a kutya vagy disznó kaparja ki, hanem csak a nagyon jó szimatuk miatt megérzik, hogy hol kell ásni. Gondolom ásóval ássák ki:D Meg kéne kérdezni valami szakértőt:)
12. Icus (válaszként erre: 11. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 13:31
Onnan kaparja ki a kutya? Az nagyon mély!
2007. máj. 31. 13:27
Majdnem minden erdőben, de leggyakoribb a tölgyesekben, és a Bakonyban. A föld alatt van olyan fél - egy méter mélyen.
10. Icus (válaszként erre: 9. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 13:14
Magyarországon, hol terem az ilyen gomba?
9. freshlinda (válaszként erre: 8. - Icus)
2007. máj. 31. 12:57
Hát fogalmam sincs milyen lehet nagyobb mennyiségben, de egyszer szívesen kipróbálnám:DDDD Édesanyámék egyik ismerőse hozta, ők szarvasgomba keresgéléssel foglalkoznak. Mondjuk nem disznókkal, hanem kutyusokkal keresik a gombákat, de egész jól megélnek belőle:)
8. Icus (válaszként erre: 7. - Freshlinda)
2007. máj. 31. 12:37
Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire "tömény". Milyen lehet, amikor van annyi, hogy metudod enni, ha már lereszelve is ennyire ízesít. Egyébként hol sikerült szerezned?
7. freshlinda (válaszként erre: 6. - Icus)
2007. máj. 31. 10:47

Szia Icus!


Igen főztem vele, és nagy sikere volt:D Megszárítgattam kicsit és sajtmártásba reszeltem belőle egy keveset. Sült husihoz, de csak simán penne tésztához is isteni. A sajtmártásban lehet érezni a zamatát, kicsit megbolondítja az egészet.

6. Icus (válaszként erre: 5. - Freshlinda)
2007. máj. 30. 17:22
Főztél a szarvasgombával? Milyen lett az étel íze? Tényleg kiérzik egy csipetnek az íze?
5. freshlinda (válaszként erre: 4. - Zorsika)
2007. máj. 16. 13:30
Köszi:D Megyek is, körülnézek jó alaposan...
2007. máj. 16. 13:24
Az igazi kincs4 nagyon minimális mennyiség kell az ételekbe!Keress receptet a www.mindmegette.hu-n! Ott van kifejezetten recept-hozzávaló kereső! Sok sikert!
3. freshlinda (válaszként erre: 2. - Vitalka)
2007. máj. 16. 13:24
Köszi szépen! Van javaslatod, hogy milyen ételekhez illik?
2007. máj. 16. 13:21

Szárítsd meg és különböző ételekre reszelheted.

Csak picike kell belőle.

2007. máj. 16. 13:04
Kaptam egy gesztenye nagyságú szarvasgombát. Van ötletetek mit tudnék vele kezdeni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook