Mit kezdhetnék egy gesztenye nagyságú szarvasgombával? (tudásbázis kérdés)
Sült húsokhoz:)) Ha gondolod, tudok recit mártáshoz, kipróbáltat:))
Malaccal turatjak ki, aztan elzavarjak a kocat, mert megenne :) Igy tudom.
Csinálj belőle sült húshoz mártást:)) Keveset tudsz, de finom:))
Hát a fiaim néha úgy viselkednek az asztalnál, mint a malacok!:))) Sokat szoktunk, az erdőkben nyáron sétálni, de még nem jeleztek!!:)))
Ááááá, csak szerezz be egy disznót, és sétáljatok sokat az erdőben:DDDDDDDDDDD
Hát, azt hiszem ez a gomba nem nekem terem!:))
Jó kérdés:D Most nézelődtem egy kicsit a neten és azt találtam, hogy már az ókorban is ismerték.
"A nyelvészek a szarvasgomba olasz (tartufo, tartuffoli, trifolo, triffolo, triffola), francia (truffe), angol (truffle), spanyol (trufa), német (Trüffel), orosz (trifel) stb. nevét jó okkal az arab terfez szóból származtatják. Alighanem a ma Terfeziaként ismert nemzetség gombái azok, amelyeket a római lakomákra szállítottak Afrikából, vagyis Európa az araboktól tanulta meg a föld alatt élõ gombák élvezetét."
Az érdekelne, egyáltalán, hogy találták meg legelőszőr ezt a gombát, ha olyan méllyen van.
Hja. Hát nem véletlenül adják aranyárban...:D
Asszem nem a kutya vagy disznó kaparja ki, hanem csak a nagyon jó szimatuk miatt megérzik, hogy hol kell ásni. Gondolom ásóval ássák ki:D Meg kéne kérdezni valami szakértőt:)
Onnan kaparja ki a kutya? Az nagyon mély!
Majdnem minden erdőben, de leggyakoribb a tölgyesekben, és a Bakonyban. A föld alatt van olyan fél - egy méter mélyen.
Magyarországon, hol terem az ilyen gomba?
Hát fogalmam sincs milyen lehet nagyobb mennyiségben, de egyszer szívesen kipróbálnám:DDDD Édesanyámék egyik ismerőse hozta, ők szarvasgomba keresgéléssel foglalkoznak. Mondjuk nem disznókkal, hanem kutyusokkal keresik a gombákat, de egész jól megélnek belőle:)
Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire "tömény". Milyen lehet, amikor van annyi, hogy metudod enni, ha már lereszelve is ennyire ízesít. Egyébként hol sikerült szerezned?
Szia Icus!
Igen főztem vele, és nagy sikere volt:D Megszárítgattam kicsit és sajtmártásba reszeltem belőle egy keveset. Sült husihoz, de csak simán penne tésztához is isteni. A sajtmártásban lehet érezni a zamatát, kicsit megbolondítja az egészet.
Főztél a szarvasgombával? Milyen lett az étel íze? Tényleg kiérzik egy csipetnek az íze?
Köszi:D Megyek is, körülnézek jó alaposan...
Az igazi kincs4 nagyon minimális mennyiség kell az ételekbe!Keress receptet a www.mindmegette.hu-n! Ott van kifejezetten recept-hozzávaló kereső! Sok sikert!
Köszi szépen! Van javaslatod, hogy milyen ételekhez illik?
Szárítsd meg és különböző ételekre reszelheted.
Csak picike kell belőle.
Kaptam egy gesztenye nagyságú szarvasgombát. Van ötletetek mit tudnék vele kezdeni?
További ajánlott fórumok: