Mit kezdhetne? (beszélgetés)
Az anyának kellene a sarkára állni (vagy besegíteni neki ebben). Ha az apa ilyen agresszív, akkor ott a másik két kisebb gyerkőc sincs biztonságban, bárki is most a fekete bárány.
Ha szép szóval nem megy, menjen cécóval. Ha felnőttek akartok lenni, viselkedjetek úgy. Igenis meg kell tenni a szükséges lépéseket, a kicsik érdekében is.
Írta, hogy még középiskolás.
Felsőoktatásig még bő egy évük van, addig mi lesz?
Én a helyedben igenis leülnék a szüleivel beszélni, elmondanám nekik, hogy komolyak a szándékaim...
Még az is kisülhet az egészből, hogy nem is úgy van, ahogyan a barátnőd mondja...
Ha mégis, úgy a védőnőt minimum értesíteni kellene.
Hülyeség, hogy 17 évesen miért van 21 éves barátja.. Én 18 évesen jöttem össze a 23 éves barátommal, 1,5 éve együtt vagyunk.. A szülők felfogásán múlik minden sajnos. Nem tudom, mitől kéne félteni 17 évesen a lányukat, ha szereti a barátját és a fiú is őt.. Apuka iszik, anyuka befásult. Ez mindent elárul szerintem..
Mindenképp tarts ki a barátnőd mellett és próbáld meg felhívni ezt a NANE-t, amit leírtak. Diákmunkát pedig kereshet nyugodtan, 17-18 évesen is lehet dolgozni.
Sok sikert!
Hát mehetnétek a ti szüleitekhez, ha van elég hely, de azzal ismét újabb Pandora szelencéjét nyithatja ki az ember...
Szerintem a megoldás: nappali tagozatos felsőoktatás JÓ MESSZE otthonról. Ezt a szülők kötelesek 24 éves koráig finanszírozni (na nem a 300 000 Ft/félév Nemzetközi Üzleti Főiskolát a rózsadombon, de ha mondjuk felvették a Sotéra, akkor a koleszt meg a kajáját meg a tankönyveit). Rokontartásnak hívják, keress rá a google-ban.
Az egyetlen probléma, ha a szülő ezt magától nem látja be, mert akkor perelni kell, és mire a magyar jogrendszer ezt megítéli neki, felkopik az álla. MEG KELL PRÓBÁLNI ÉRTELMESEN MEGBESZÉLNI a szülőkkel, hogy a lány hogy képzeli a felsőoktatást.
A szülők nemigen szoktak háborogni ám, ha a gyerek egyetemre megy ;)
"...de nem reagálnak ezekre a testvérei, mindenki őt szekálja és bántja,..."
Na, itt szoktam abbahagyni az olvasást.:(
Nekem mindig gyanúsak a mártírok.
egyébként [link]
06-80-505-101
de gondolom, van otthon internet, kezdjen el a lány levelezni velük az info@nane.hu címen, és szép lassan ki fog derülni, merre megy az egész dolog.
ezek szerint csak jövőre érettségizik? tehát még 1 évet ki kell bekkelni a középsuliban?
a szülők nem kötelesek kollégiumba engedni a gyereket. már feltéve ha minden rendben van otthon.
A feljelentés lenne a helyes út. A kislánynak fel kellene hívnia a NANE-t. Ők segítenek. (Ha durva a helyzet, szállást is adnak). De az nem elég, hogy idén elcsattant két pofon, mert szemtelenül válaszolt a gyerek. Lehet, hogy a következő alkalomnál tényleg valakinek ki kell hívni a rendőrséget és/vagy bevinni a lányt látletet vetetni a kórházba. Ebből ugyanis bírósági ügy lesz, bizonyítási eljárással meg minden jóval.
Nem egyszerű menet.
Hát igen. A tinédzser-kor az egy külön világ.
16-17 évesen én is el akartam költözni otthonról, pedig nem sok okom lett volna rá. Mégis esküdni mertem arra, hogy mindenki ellenem van.
A bántás miben nyilvánul meg? Megverik? Ordítoznak vele? ...
További ajánlott fórumok:
- Ha újra kezdhetnéd, milyen foglalkozást választanál magadnak!
- Ha újra kezdhetnéd az életedet...
- öt millió forinttal mit kezdhetnék?
- Sminkes szeretnék lenni, tudna tanácsot adni nekem valaki, hogyan kezdhetném el? Aki ilyen szakmában dolgozik!!
- Milyen vállalkozásba kezdhetnénk?
- Ha előről kezdhetném a gyereknevelést