Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét? fórum

Hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét? (tudásbázis)


2009. nov. 20. 17:16
Jav: KIS vizet
2009. nov. 20. 17:15
Mikroban sütött már valaki gesztenyét? Bevagdosás után tegyek alá kos vizet? K.b hány perc alatt sül meg?
22. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 8. - Szunda)
2009. febr. 22. 18:27
Nem főzni kell hanem sütni és akkor lejön a keserű héja és nem fő ki belőle a lényeg.
2009. febr. 22. 18:21

Én keresztben bevagdosom, sütőedénybe teszem, alá öntök egy kis vizet és megsütöm.

Enni imádom.

Vagdosni utálom.

Pucolni sem szeretm.

2007. jún. 3. 14:59
Én mindíg sütőben szoktam megsütni. Előtte néhány percre beáztatom,majd a hasas felén hosszában bevágom. Kb fél óra alatt kész. Figyelni kell nehogy túlsüljön, mert egy idő után elkezd visszakeményedni.
19. szunda (válaszként erre: 18. - Eva1229)
2006. nov. 17. 09:13

Ááá, multinál én sem gyümit, sem zöldséget nem veszek, hihetetlen silány minőségű ott.


Általában a zöldségesnél jó a gesztenye, mondjuk így is van 1-2 szem benne, ami belülről penészes, de ezt ugye nem látom kivülről.


De meg szoktam szagolni... a dohszag úgy is érződik.

18. eva1229 (válaszként erre: 17. - Szunda)
2006. nov. 16. 21:57
A zöldségesnél mindig jó fajta gesztenyét kapsz? Én ugyanis most néztem az egyik munlinál és olyan dohos volt, hogy nem tudtam venni belőle.
17. szunda (válaszként erre: 16. - Anita72)
2006. nov. 16. 15:33

Ok, köszi :) Kipróbálom :D

(jó, hogy ma voltam zöldségesnél, és elfelejtettem venni :DDD)

2006. nov. 16. 15:31

Bocs,de magamnak válaszoltam.

14. pont Szundának szól.

15. anita72 (válaszként erre: 13. - Anita72)
2006. nov. 16. 15:29
Picit jön csak ki, de nagyon gyors módszer. Nem lesz tőle keserű a püré.
14. szunda
2006. nov. 14. 16:25
És úgy nem jön ki a béllel együtt a belső héj?
13. anita72 (válaszként erre: 8. - Szunda)
2006. nov. 14. 14:45
A megfőzött gesztenyét félbevágom és kiskanállal (kávés) kikaparom a két fél gesztenyéből. Így sokkal gyorsabb, mint a héjával vacakolni.
12. szunda (válaszként erre: 11. - Dogiz)
2006. nov. 14. 09:18
Köszönöm, legközelebb megpróbálom :)
11. dogiz (válaszként erre: 8. - Szunda)
2006. nov. 13. 19:08

A vastag héjától főzés előtt, nyersen tisztísd meg.

A belső héjától, mé forrón pucold le. Egy kis hegyesd kés segítségedre lehet.

10. mti
2006. nov. 13. 18:40
Én csak megszurkálom villával mielőtt beteszem a sütőbe. Nagyon hamar kész, ha pattog már veszem is ki.
2006. nov. 13. 16:39

Egyébként magamnak, anno sütöttem. A tepsi aljára vastagon konyhasót öntöttem, és bevagdosva megsütöttem.

Nem emlékszem, hogy akkor bajlódtam volna a pucolással..

2006. nov. 13. 16:38

Én a minap főztem a 7 hónapos kislányomnak. Vízbe raktam egy kis időre, hogy kissé megpuhuljon a héja, majd kivettem, és bevagdosva feltettem vízbe főni.

Viszont a pucolás nekem egy rémálom volt, a belső héja egyszerűen nem akart lejönni, körömmel kapargattam.

Rajtahagyni sem akartam, mert megkóstoltam, és keserű volt.

Szóval kb 20 szem pucolása nekem 3/4 óra volt :((


de a babám imádta, és ez a lényeg :)


Ha tud vki vmiyen hámozási technikát, ne fogja vissza magát :)

2006. nov. 13. 12:06
Bevagdosom, majd széttereítem egy tepsibe, öntök alá kb. 1 cm magasságit vizet, melybe tettem 2 cs. vaniliás cukrot. Először lefedve sütöm kb. 20 percit, utána még 15 percet lefedés nélkül. Akkor jó, ha szétnyílik. Tálba kiszedem, vízzel lespriccelem és letakarom konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
2006. nov. 9. 12:10

Előző javít!

Főzve!!! :(((

2006. nov. 9. 12:09

Sütve, az előbbiek szerint.

Főzme. Megtísztítod a vastag hajától, majd vaniliás kicsit cukros vízben puhára főzöd, ne főzd szét!

Még forrón megtísztítod a rajta maradt vékony belső hártya szerüségtől (nem tudom, hogy hívják).

Fogyaszthatod így melegen, vagy készíthetsz beőlle pürét, reszeléket...

2006. nov. 9. 10:50

Nálunk a technika a következő:

a gesztenyét bevagdaljuk X alakban, vízbe áztatjuk egy rövid időre, leöntjük a vizet és a nagyon forró kazáncsőre helyezve időnként rázogatva (vaslappal leborított vasfazékban) megsütjük. Mikor szép piros, akkor lehet pucolni és enni. ISTENI FINOM!

2006. nov. 5. 15:01
Én sütőben szoktam sütni. keresztbe bevagdalom, így könnyebb megpucolni is. A sütőt jó forróra melegítem és utána rakom be egy rövid idöre, amikor látom, hogy szép sárga és egy kicsit kezd barnulni már jó is. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
2006. nov. 5. 14:19

Lehet fazekban fözve,de legfinomabb sütve.ha sütöben sütöd,elötte minden egyes darabot be kell vagdosni,nem melyen, csak a hejat.Ha nem teszed,"felrobban" a benne keletkezett göztöl!Erdemes a sütö aljara egy edenyben vizet elhelyezni,hogy a gözben könnyebben puhuljon.Nem kell neki sok idö.

A fött gesztenyeböl en szoktam gesztenyemasszat kesziteni.Le is lehet fagyasztani.

2006. nov. 5. 13:23
hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook