Töltött lepény (Olcsó) recept


45dkg liszt
20dkg margarin
2 kkanál só
fél cs. sütőpor
esetleg két kanál porcukor, ha édes a töltelék
annyi HIDEG víz amit felvesz
Töltelék tetszés szerint.
A Töltött lepény (Olcsó) elkészítési módja:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. A tészta háromnegyedét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát, én gyümitortát szoktam. Megcsinálom a tölteléket, lehet édes, vagy sós, halas, körözöttes, sonkás. Megtöltöm, majd a meradék tésztából tetőt csinálok neki, derelye vágóval lukakat vágok bele, ráteszem a tésztára, a szélét összenyomkodom. Tetejét tejföllel megkenem , sütés nagylángon.
Szerintem isteni, túrós mazsolás, négysajtos egyszerűen mennyei.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: vorsi75, 2009. márc. 12. 14:02
A töltött lepény (olcsó) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.