Tojásos fasírt recept
A Tojásos fasírt hozzávalói:50 dkg darált hús
4 db főtt tojás (+4 db, ha töltött)
2 db tojás
1 db áztatott zsemle
só
ételízesítő
majoránna
őrölt bors
olaj
1 fej hagyma
fokhagyma
(cserkész kolbász, ha töltött)
A Tojásos fasírt elkészítési módja:
A tojásokat keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt (4db) tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereket, hagymákat (apróra vágva) és beleütök 2 nyers tojást. Jól összegyúrom, rudat formálok belőle. Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenek olajjal, belehelyezem a húst. Tetejét kicsit megkenem olajjal, megszórom zsemlemorzsával és közepes lángon szép pirosra sütöm.
Van amikor a megfőtt tojásokat és egy kis cserkész kolbászt "beletöltök", így töltött fasírtom lesz.
Nagyon finom, kenyér közé szendvicsnek hidegen is jó.
Aki szereti, rakhat bele lecsöpögtetett gombakonzervet is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. jún. 2. 22:47
A tojásos fasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.