Tiszta alkohol. Ez az amit a gyógyszertárban lehet kapni? Lehet helyettesíteni? (tudásbázis)
Dehogy. 100%os nincs a patikában, de én 90 "valahányast" (talán 96)szoktam venni, azzal tisztítom a cd-ket.
Most a gyerek fülére 70%-os vettem, hogy ne csípjen annyira.
Nem lehet tiszta alkoholt kapni. Olyan nem kerülhet forgalomba.
A gyógyszertári alkohol úgy "tiszta", hogy nincs benne egyéb anyag, de az nem azt jelenti, hogy 100 %-os az alkohol. Úgy tudom, hogy 55-60 fokos.
:DDD
Én úgy tudom, van határ, úgyhogy ki kell nézni néhány patikát a környéken, vagy vinni kell a rokonokat is. :D
Köszönöm a válaszokat!
Szóval csak bemegyek a patikába és közlöm, hogy egy liter tiszta szeszt kérek? Remélem nem gondolnak alkoholista kismamának majd :D
Karácsonyra egy új likőr receptet szeretnék kipróbálni, amihez tiszta alkoholt írnak.
Ez az amit a gyógyszertárban lehet kapni? Lehet vajon helyettesíteni pl. vodkával , de kétszeres mennyiséggel?
További ajánlott fórumok:
- Miként segíthetek eredményesen a gyógyszer és alkohol függő ismerősömön?
- Fokhagyma tinktúrához a tiszta alkoholt ki lehet váltani házi pálinkával?
- Egészség: Hol lehetne a neten utánanézni, hogy egy bizonyos gyógyszert milyen másik, azonos hatásúval tudnám helyettesíteni?
- Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni?
- Hogy tisztítjátok le a játékbabáról a tollas irkafirkát? Gyógyszertári benzint, alkoholt próbáltam...
- Húsleves leszűrésekor a szűrőmbe, gézlapot szoktam tenni, hogy tisztább legyen a leves. De elfogyott. Mivel helyettesíthetném? (a gézlapot)