Fehércsokis krémlikőrt szeretnék készíteni. 96%-os alkoholt ír hozzá. Ezt lehet valamivel helyettesíteni? (tudásbázis)
Az túl egyszerű magyarázat! :)
Mondjuk azért a patikák haszonkulcsa sem mindegy. Pl. deszt. vizet vhol kétszer annyiért lehet venni, mint másutt.
Amúgy meg tök mindegy, végül is nem minden nap likőrön él az ember, fertőtlenítésre szánt adag még jó esetben sokáig kitart.
A férjemnek 70%-os alkoholt vettem arcszesz gyanánt, hogy a parfümjeivel ne keveredjen az illat. Ha ahhoz mérjük, akkor rögtön nem is olyan drága a patikában.
Szerintem félreértetted, mert literje majdnem 8000 ft. Most vettem. Pont azért ennyi, mert gondolj bele, ha kevesebb lenne mi lenne? Minden alkesz a gyógyszertárba járna.
Majd írom a receptet, ma szerintem megcsinálom.
Tejesen betiltják a patikai szeszt?
Amúgy nem küldenél receptet?
Irány Románia...:)
(ott olcsóbb is,pláne ha van ismerős,aki haza-haza látogat)
Ha van a hozzávalók között tej, akkor az helyettesíthető tejporral, és akkor a hozzáadott víz mennyisége csökkenthető, így talán elérhető a megfelelő alkoholtartalom 70 %-os alkohollal is (a "maradék" vizet tehát a 70 %-os alkohol tartalmazza). Kicsit persze kell hozzá számolni.
Ha van pontos recept, ki lehet számolni, hogy lehetséges-e.
De ha 980 Ft/dl a 96 %-os, és majdnem 900 Ft/dl a 70 %-os, akkor anyagilag nem éri meg 70 %-osat venni.
tavaly már én sem kaptam a patikában.Vagy talán max 1 decit lehetett és felírták az adataimat?nem tudom.
de szerintem is a vodka a legjobb helyettesítő!
A likőrök általában 35--45 alkoholfokosak.
Azért ír tisztaszeszt mert az semleges ízű.
Vagy csináld meg a recept szerint, vagy egyáltalán ne pancsolj.
70%os vehető patikában..
vodka, vagy simán jó a házipálesz is, nekünk bevált...:-9
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Ha a gyerek nem lakik otthon, és főtt ételt kell neki egy hétre előre készíteni
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..