Húsleves leszűrésekor a szűrőmbe, gézlapot szoktam tenni, hogy tisztább legyen a leves. De elfogyott. Mivel helyettesíthetném? (a gézlapot) (tudásbázis)
Bár ezt nem te kérdezted, de én csak szárnyasból és azok közül is leginkább pulykaszárnyból csinálom a húslevest, mert arról sok szép fehér húsi jön le.
Én is lassú tűzön, és kb. 5 órát főzöm. Aztán hagyom leülepedni egy pár percet és utána kiszedem a husit meg a zöldségeket, csipesszel. Szintén várok egy kicsit hogy leülepedjen és utána átmerem/átszűröm a levest egy tiszta fazékba, egy konyhai szűrőbe szoktam gézlapot tenni és azon keresztűl merem át. Így tuti biztos szép arany sárga lesz.
Egyébkét ma délután kellett volna valami gyors, mert délután már nem volt nyitva nálunk patika, és a tetra pelenkás módszer bevált. Köszönöm :)
Anyukámtól tanultam, ő mindig lassú tűzön, és sokáig főzte a levest, én is így szeretem. Akkor nem kell semmit leszűrni, elég ha tálalás előtt egy sima szűrön keresztül mered a levest.
egyébként mit szűrsz, hogy géz kell hozzá?
Én nem tudom, hogy főzöd a levest, ha gézlappal kell leszűrni.
Ha marha, vagy disznóhúsból főzöd, akkor az első levet öntsd le, rögtön forráskor. A második adag hideg vízzel mikor felfő szedd le a habját, és lassú tűzön főzzed.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Nálatok ha valami elfogy, jelzi az akinél elfogyott?
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- Mivel lehetne helyettesíteni gyertyaöntésnél a kanócot, ha épp elfogyott?