Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Fokhagyma tinktúrához a tiszta alkoholt ki lehet váltani házi pálinkával? fórum

Fokhagyma tinktúrához a tiszta alkoholt ki lehet váltani házi pálinkával? (tudásbázis)


1 2
35. 4b6a2525df (válaszként erre: 34. - Fehérke111)
2014. aug. 23. 20:31

Én éreztem.

De az egyik ismerősöm, aki csinálta ezt a szeszes változtot, rajta is éreztem, de már csak a vége felé

34. fehérke111 (válaszként erre: 30. - 4b6a2525df)
2014. aug. 23. 19:13
Te érezted magadon az illatot, vagy esetleg szóvá tették? Én magamon sem éreztem, de nem is kérdezett rá senki sem.
33. 6b006fc769 (válaszként erre: 17. - Nyamitörp)
2014. aug. 23. 17:04
A whisky pl. gabonapálinka, a vodka is lehet gabonapálinka, de nem kötelező abból készülnie.
32. forrest2010 (válaszként erre: 31. - Freddy36)
2014. aug. 22. 21:16
Régebben ők se és csak a sárgabarackot magozták ki , kellett másra a barackmag .
31. freddy36 (válaszként erre: 23. - Forrest2010)
2014. aug. 22. 19:33
Mi régebben gyakran főzettünk,de soha nem magvaltuk ki a gyümölcsöket...pedig volt cseresznye,meggy,barack,szilva,stb.
30. 4b6a2525df (válaszként erre: 8. - Freddy36)
2014. aug. 22. 19:21

Igzából nem is tudom, egyszerűen megszokásból évente megcsinálom olyan november táján. Az biztos, hogy náthás már rég nen voltam.


Azért ezt választottam, mert a szeszes tinkturának az volt a "hátránya" (nálam legalábbis, hogy kb 3 hét után már a börömön éreztem a fokhagyma illatát.

29. grizus
2014. aug. 22. 19:20
Apukámnak kellett volna ilyet inni, talán ma is élne.
28. freddy36 (válaszként erre: 27. - Fehérke111)
2014. aug. 22. 19:03
Köszönöm,hogy megosztottad a tapasztalatodat!
27. fehérke111 (válaszként erre: 26. - Fehérke111)
2014. aug. 22. 18:55

Még annyit, hogy ezt a nagyon csepegtetős módszert napközben nem tudtam alkalmazni - a munkahely áldásos hatása :-))) - reggel és este vettem be az adagokat, a végén már teáskanállal és csak sima vízbe tettem.

Az illatát nem tették szóvá :-), pár éve egy kolléganőm is megcsinálta a kúrát úgy hogy nem tudtunk róla, nem is éreztük, csak pár héttel utána mondta el, ő a vérnyomása és a pajzsmirigye miatt szedte.

26. fehérke111 (válaszként erre: 15. - Freddy36)
2014. aug. 22. 18:48
Akkoriban tulajdonképpen a sok náthás-megfázásos ragály is folyton elkapott (orrfolyás, orrdugulás, szétrobbanós fejfájás) - de ez elég gyakran, az influ csak szezonban :-), úgyhogy ez nekem hatalmas jótétemény volt! Mondom, egyszer csináltam meg, az írás azt mondja, hogy 5 évenként kellene ismételni. Most már lehet, hogy a vérnyomás miatt is érdemes lenne megismételni, de akkoriban nagyon boldog voltam ezzel az eredménnyel :-)))
25. Nyamitörp (válaszként erre: 19. - Kristo_f)
2014. aug. 22. 15:24
Akkor most már ezt is tudom. :)
24. Nyamitörp (válaszként erre: 18. - Freddy36)
2014. aug. 22. 15:23
Szerintem a házi pálinkánál max. az zavarhat be, hogy a gyümölcsök hatása is érvényesül, de paraszti logika alapján az csak nem ront a fokhagyma hatásán. Lehet, hogy még egészségesebb is lesz tőle. :)
23. forrest2010 (válaszként erre: 18. - Freddy36)
2014. aug. 22. 15:05

Egyik ismerősnél ki volt terítve száradni a sárgabarackmag , azt mondja h kimagvalták a barackot pálinkának , nem tudom szokták e ? elég macerás .

Én a sárgabaracklekvár tetejére szoktam 1-2 evőkanálnyi pálinkát lottyantani , kicsit megbolondítja a lekvárt , annyitól meg nem lesz még senkinek semmi baja .

22. forrest2010 (válaszként erre: 19. - Kristo_f)
2014. aug. 22. 15:00
De főzhetünk is , valahol olvastam , h az egyik emberke " panelban ?! " főzi a kis mindennapiját , utána csináljuk ! szabad !!! évi 50 l-ig , annyit meg úgyse bírunk meginni még akkor se , ha van hozzá segítség !
21. forrest2010 (válaszként erre: 19. - Kristo_f)
2014. aug. 22. 14:58
Majd a japánoktól ? rendelünk rizspálinkát , egyáltalán , mindenhonnan azt , ami ott éppen a " Nemzeti " italuk !
20. kristo_f (válaszként erre: 18. - Freddy36)
2014. aug. 22. 14:26

Én meg ezt a neten

"A Bristoli Egyetem kutatói legújabb vizsgálatuk eredményeként arra jutottak, hogy az alkohol fontos szerepet játszhat a vérnyomás megemelésében. Nyolc korábbi kutatás eredményét értékelték ki, amelyekben 12 ezer nő és férfi vett részt.

A kutatás azt bizonyítja, hogy az alkohol sokkal jobban növeli a vérnyomást, mint korábban hittük" - hangsúlyozta Sarah Lewis, a Bristoli Egyetem munkatársa. A rendszeresen italt fogyasztóknál kétszer nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának veszélye, de még azoknál is hetven százalékkal magasabb a kockázat, akik "nagyon visszafogottan" isznak - tette hozzá.


Korábban a kutatók úgy gondolták, hogy csak a kemény ivás növeli a vérnyomást, mások pedig azt hangsúlyozták, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás kimondottan egészséges, hiszen például csökkenti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát."


Ameddig nem voltak ilyen okos kutatók, nyugodtan lehetett enni-inni :)

19. kristo_f (válaszként erre: 17. - Nyamitörp)
2014. aug. 22. 14:23

Bár azt még kevésbé tudom, hogy gabonapálinkát honnan lehet beszerezni."


Jónapotkivánok, whiskey-whisky van?

:)

Merthogy ezek kukoricábol , árpábol készülnek, szoval nem kell sokat keresgélni

2014. aug. 22. 14:14

Ezt most találtam egy Zöld Újság cikkben....



Gyakorlatilag minden cukor ill. keményítőtartalmú gyümölcs, gabona, gumó alkalmas szeszfőzésre, valamint az alkoholos folyadékok is.

JÓ MINŐSÉGŰ, a gyümölcs jellegét magán hordozó pálinkát azonban csak fogyasztásra érett, egészséges gyümölcsből lehet főzni (nem sorolom a jó pálinkák közé a rothadt, éretlen gyümölcsből, lejárt penészes befőttből stb. főzött leveket).

A jó pálinkának az élettani hatásai sem elhanyagolhatóak, természetesen mértékkel fogyasztva. Ezek pl. a tartósító, megőrző tulajdonságai (gyógynövénykivonatok, tinktúrák egyik alapanyaga lehet), étvágyjavító, serkentő, tisztító, fertőtlenítő hatása is ismert. Emellett minden jó hatás, amit az alapanyagául szolgáló gyümölcsnek tulajdonítunk megjelenik a pálinkában is. Hiszen a lepárlással „megőrizzük a gyümölcs lelkét”.


"Ezek pl. a tartósító, megőrző tulajdonságai (gyógynövénykivonatok, tinktúrák egyik alapanyaga lehet), étvágyjavító, serkentő, tisztító, fertőtlenítő hatása is ismert."


Hmmm...ezek szerint jó lenne a házipálinka is? Kaptam idei főzésű eper és sárgabarack pálinkákat...a srácnak barackosa van, adott el gyümölcsöt, de sokat főzetett pálinkának is.

Most már tényleg össze vagyok zavarodva...


Köszi Nyamitörp, Maria Trebentől van könyvem, utána fogok nézni.

2014. aug. 22. 13:17

Még annyi jutott eszembe, hogy ha jól rémlik gyógynövényes könyvekben szokták írni a tinktúra készítésnél, hogy a tiszta alkohol helyett használhatunk gabonapálinkát. Akkor lehet, hogy ebben az esetben is.

Bár azt még kevésbé tudom, hogy gabonapálinkát honnan lehet beszerezni.

2014. aug. 22. 13:12

Az influenzát a párom simán vajas-fokhagymás pirítóssal kikúrálta. :)

Nekem Anyukám kipróbálta az alkoholos verziót, de neki nem jött be. Azóta is sokszor megfázik, pedig odafigyel magára, meg szed vitaminokat is. Ettől függetlenül egy próbát szerintem megér, sok jót is olvasni erről a kúráról.

15. freddy36 (válaszként erre: 12. - Fehérke111)
2014. aug. 22. 13:05
Szia! Ez lesz, megmondom, mire kell az alkohol.Más jótékony hatást is érzel, azon kívűl, hogy nem kapod el az influenzát? Megcsinálod minden éven a kúrát?
14. freddy36 (válaszként erre: 11. - 6b006fc769)
2014. aug. 22. 13:01
Én sem tudom, van-e ennek jelentősége...hátha még írnak páran és kiderül?!
2014. aug. 22. 12:59

Na itt vagyok, csak közben voltam boltba, főzök.Falun lakom, nem kaptam citromot...tinktúra készítés elnapolva.Hétfőn bemegyek a városba, és megpróbálok alkoholt szerezni, és veszek citromot is.Ha nem adnak "piát", akkor marad csorieva receptje.:)

Köszönöm Mindenkinek a válaszát, aki eddig írt, de írhattok továbbra is, mert érdekel, kinél milyen jótékony hatása volt/van a tinktúrának.Később jövök még!

További szép napot Nektek!

12. fehérke111 (válaszként erre: 2. - Freddy36)
2014. aug. 22. 12:05
Szia! Ha megmondod a gyógyszertárban, hogy mihez kell, akkor kiadják a 3 dl-t. Én egyszer csináltam meg a kúrát, akkor a 70valahány százalékosból. Engem mindig szörnyen letepert az influenza (az éppen aktuális, nagyon komoly), és nagyon nehezen álltam talpra mindegyik után, akkor ajánlották. Hát, nem nagyon bíztam benne, de azóta (több mint tíz éve) egyszer kapott el az influ!
11. 6b006fc769 (válaszként erre: 9. - Freddy36)
2014. aug. 22. 11:23
A vodka elég jellegtelen ízű, én amikor likőröket kotyvasztok, azt szoktam használni. Viszont olyan 38-40 fokos. A tinktúra elvileg sokkal magasabb alkoholszázalékkal van "megáldva". Bár nem tudom, hogy ennek van-e jelentősége.
10. forrest2010 (válaszként erre: 9. - Freddy36)
2014. aug. 22. 10:20
Adnak a gyógyszertárba is alkoholt , tavaly vettem én is Ginkgo-hoz , igaz , h csak 1 decisek voltak nekik , de lehet kapni , 70%-os volt .
9. freddy36 (válaszként erre: 7. - 6b006fc769)
2014. aug. 22. 10:10

Szia! Hát igen...olvastam más fórumokat is, és írnak 96 és 70 %-os alkoholt, mások Royal vodkát, megint mások házi pálinkát, ezért zavarodtam össze!:D

Egyenlőre kipróbálom csorieva citromos verzióját...aztán majd meglátjuk!:)

8. freddy36 (válaszként erre: 5. - 4b6a2525df)
2014. aug. 22. 10:06
Köszönöm a választ, azt hiszem, a Te receptedet fogom megcsinálni.Neked milyen jótékony hatásokat pr odukált a kúra?
7. 6b006fc769 (válaszként erre: 2. - Freddy36)
2014. aug. 22. 10:01
Biztos vagyok benne, hogy nem igazán jó megoldás a házi pálinka.
6. freddy36 (válaszként erre: 3. - 3d787b167a)
2014. aug. 22. 09:51
Sajna, arra nincs utam!:) De köszi a választ!:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook