Kell fokhagyma a lencsefőzelékbe? (tudásbázis)
26. mami57unoka
tegnapelőtt 18:13
teszek bele
25. semleges
tegnapelőtt 09:15
igen én szoktam beletenni, úgy csinálom mint a babot
24. csiga4dada
tegnapelőtt 09:13
Én mindig teszek bele.
23. lolita2112
tegnapelőtt 09:12
az olaszok tesznek bele fokhagymat es nagyon jo izt ad neki.
jan. 1. 21:05
Köszönöm mindenkinek, ötvöztem az ötleteket, finom lett. :) Az, hogy "titok", teljesen felesleges hozzászólás volt. Oké, titok, de minek ezt leírni??
21. Myra
jan. 1. 20:29
Hagyományos lencsefőzelék:
Hozzávalók
1000 g lencse
2000 ml alaplé (füstöltlé még jobb)
30 g só
2 db babérlevél
2 közepes db vöröshagyma (egészben)
140 g sertészsír
80 g vöröshagyma (finomra vágva)
120 g finomliszt
60 g cukor
10 g fokhagyma
5 g fűszerpaprika
50 g mustár
30 ml ecet
250 ml tejföl
20. jajjj
jan. 1. 18:31
Beáztatom sós vízbe, már 1 babérlevéllel. 1dl tejföl, liszt vízzel haboarom miután megfőtt. Utánasózom, esetleg pici mustár. Fokhagymát soha nem tettem bele, de ha van kolbászzsírom, azt teszek bele pár ek-t.
19. mami57unoka
jan. 1. 17:03
igen,teszek bele
18. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 1. 16:53
Ahány ház annyi szokás. Én teszek bele.
17. ,zumba
jan. 1. 16:38
Nálunk kell.
16. tumbo2 (válaszként erre: 7. - Ghost👻)
jan. 1. 16:26
szintén.kicsi mustár,ecet,tejföl.
15. birebora
jan. 1. 16:23
Én teszek bele.
14. andi6020 (válaszként erre: 12. - Andi6020)
jan. 1. 15:02
jav: alaplével felöntöm
13. Csillagszem38 (válaszként erre: 7. - Ghost👻)
jan. 1. 15:02
Pontosan igy kell csinalni :))
12. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 1. 15:01
Olajon hagyma, fokhagyma, babér, cukor majd pirospaprika. Füstölthús alapléel felöntőm, és mehet bele a lencse. Megfőzöm, majd tejfölös habarással sűrítem, amibe rakok mustárt és pici ecetet.
11. vigyefene
jan. 1. 14:05
Kell.
10. Csillagszem38
jan. 1. 14:04
Nem kell :)
9. zsoffka002
jan. 1. 14:00
Van itt jópár variáció! Mindegyik finom, kinek hogyan ízlik jobban!
8. fokhagyma (válaszként erre: 7. - Ghost👻)
jan. 1. 13:39
Köszönöm, hogy megkíméled az életemet. :-)
7. Ghost👻
jan. 1. 11:59
Sosem teszek bele.
Vöröshagyma lereszelve. Lencse,babèrlevèl,só. Felengedem, ha megfőtt a lencse berántom sima rántással.
6. Amaunet
jan. 1. 11:55
Vöröshagyma, fokhagyma mindenbe!
5. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 1. 11:33
kb. 10centis füstölt kolbászt, 2 gerezd fokhagymát, egy pici vöröshagymát, babérlevelet teszek bele, így kezdem főzni. Aztán mustárt, tejfölt, cukrot, fél citrom levét jól összekeverek, s ha kész, ezt beleteszem. Habarás, rántás, liszt nincs.
4. Shukran
jan. 1. 09:52
Szerintem az a lényege.
Fokhagymás rántás és egy pici piros paprika.
Boldog új évet!
3. bozsu55
jan. 1. 09:44
Titok.
2. Flóra76
jan. 1. 09:37
Én fokhagymás rántással aztán kevés mustárt is teszek bele.
jan. 1. 09:33
Ti hogy csináljátok?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell készíteni a fokhagymás levet, amit a lángosokhoz szoktak adni?
- Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek?
- Hogyan kell fokhagymaport készíteni?
- Lángoshoz a fokhagymás mártást, hogyan kell elkészíteni?
- Hogyan kell fokhagymát tartósítani?
- Tudja valaki hogyan kell a fokhagyma lekvárt főzni?