Hogyan kell fokhagymaport készíteni? (tudásbázis)
Az is elég baj, legalább a kézzelfoghatót ne egyétek :)
Sok sikert a próbához!
Köszönöm a segítséget, kipróbálom a porkészítést!
A sors fintora, hogy nyomdánk van, tehát elég sokat tudok a "mérgekről"!
Sokszor "eszem a mérget" a megrendelőkkel:))
Tudod, Én már egy "öregasszony" vagyok de már fiatal koromban is hallottam, hogy az újságpapír mérgező:) Pláne a mostani egészség-mániás világban álmélkodtam el az újságpapíron, hisz ahogyan nedvesen rá van téve a fokhagymaszelet közben szívja befelé a mérget (vízuális típus vagyok) és sajnálnám azt az illetőt aki megeszi!
Szóval, most kimentem a konyhába és behoztam amit Én javasoltam: "Steril mull" 1m.x80cm. = kb. 100.-Ft. más (kisebb) méretben is minden gyógyszertárban lehet kapni! Én az elkészített ételt amit hűlni teszek (pl. rántotthús, stb.) és nem szabad lefedni, ezzel borítom le!
Remélem, hogy Mindketten tudtunk segíteni a kérdezőnek! Szép napot Neked (is) :)
9. Babu Lee 2009-07-21 08:15
Nem kaját csomagolok bele, úgyhogy le lehet állni. :(
Fenti hozzászólásodat idéztem és nem sértődtem meg, de ha bárki elolvassa egyértelműen sértő amit írtál, már az, hogy: "le lehet állni"
Talán akkor mégsem Én személyeskedtem :)
Kívánom, hogy sose legyen kellemesebb levelezőpartnered mint te magad vagy:)
Sok sikert kívánok hozzá, és szép jóéjszakát :):)
Az 5. hozzászólásommal nem kritizáltalak, csak jobb ötletnek tartottam. Nem tudom miért kell ezen megsértődni és személyeskedni...végül is igaz amit írtál: a stílus az ember....
A műbalhékat nem bírom. :(
Lányom kollégiumban szokott főzni, és gyakran "elveszik" a fokhagymanyomója. Már 4 db "elveszett", és ezt találtuk ki. Egyébként sok recept fokhagymaport ír.
Köszi az ötleteket, kipróbálom.
Hát, szerintem a sima fehér papír semmivel se jobb, mint az újság, ha már itt tartunk...
Ugyanis mivel fehérítik? Vegyszerrel. Mi a festék? Vegyszer. Szóval nekem nem kérdés.
Ha már mindenképp szárítani akarjátok, én a gézt javasolnám. Vagy tényleg a sütőpapírt, bár az szerintem nem szellőzik, úgyhogy forgatni kell.
De egyébként gőzöm sincs, hogy kell szárítani... :) Reméltem, hogy itt megtudhatom! :D
Én el sem tudtam volna képzelni, hogy ma Valaki az újságpapírt és az ételt egy lapon említi :(
Ha már papír akkor valóban sütőpapír, vagy csak a tüllanyag maga!
Az újságról a méreganyag beivódik a fokhagymába, gombába, stb.-be!!! :(
Azok a papírok még jobbak! ;)
Azt a fokhagymás sót kipróbálom. Kb. meddig kell benne lenni? És picit bevagdosod hozzá, vagy csak egészben megy bele?
Inkább ajánlom a tányéron való szárítást, mint az újságpapírt. Sok káros anyag kerülhet rá a fokhagymaszeletekre. Inkább fehér csomagolópapír vagy sütőpapír...
A meleg, szellős hely a lényeg, próbáltam már.
Ha egészben szeretnétek megőrizni, akkor kis üvegbe berakva, a megtisztított gerezdeket olajjal leöntve, nemcsak sokáig ép gerezdeket, hanem finom fokhagymaolajat is lehet készíteni. Ugyanígy sóban elrakva nagyszerű fokhagyma-sót csinálhatsz. Ez még a legkényesebb orrúakat sem fogja zavarni!
Jó ötlet. Én úgy variálnám, ahogy a gombát szárítom: vékony szeletekre vágni és újságpapírra tenni. Ha kiszáradt, akkor mozsárba tenni és porítani.
Az újságpapír jobban szellőzik, úgyhogy szereintem jobb, a kávédaráló használat közben felmelegszik, úgyhogy az annyira nem jó.
Én azt gondolom, hogy a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre kellene vágni, egy porcelántányéron szellős helyre (nem közvetlen napra) tenni, persze valami tüllfélével letakarva és amikor zörgősre szárad (közben esetleg forgatni) akkor kávédarálóban megőrölni:)
Ez az Én tippem:) Sok sikert:)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Szeretnék írni egy regényt! Elmagyarázná valaki, hogyan kell nyomdakész formátumú szöveges dokumentumot készíteni?
- Hogyan kell készíteni a fokhagymás levet, amit a lángosokhoz szoktak adni?
- Hogyan kell fokhagyma mártást készíteni?
- Megfázásra hogyan kell készíteni fokhagyma teát?