Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell fokhagymaport készíteni? fórum

Hogyan kell fokhagymaport készíteni? (tudásbázis)


22. ragacsa (válaszként erre: 21. - 2104cc91e8)
2009. júl. 24. 20:06
KÖSZI!!!
21. 2104cc91e8 (válaszként erre: 20. - Ragacsa)
2009. júl. 24. 19:08

Az is elég baj, legalább a kézzelfoghatót ne egyétek :)

Sok sikert a próbához!

20. ragacsa (válaszként erre: 19. - 2104cc91e8)
2009. júl. 24. 18:11

Köszönöm a segítséget, kipróbálom a porkészítést!

A sors fintora, hogy nyomdánk van, tehát elég sokat tudok a "mérgekről"!

Sokszor "eszem a mérget" a megrendelőkkel:))

19. 2104cc91e8 (válaszként erre: 18. - 52d3e0b8a8)
2009. júl. 22. 12:58

Tudod, Én már egy "öregasszony" vagyok de már fiatal koromban is hallottam, hogy az újságpapír mérgező:) Pláne a mostani egészség-mániás világban álmélkodtam el az újságpapíron, hisz ahogyan nedvesen rá van téve a fokhagymaszelet közben szívja befelé a mérget (vízuális típus vagyok) és sajnálnám azt az illetőt aki megeszi!

Szóval, most kimentem a konyhába és behoztam amit Én javasoltam: "Steril mull" 1m.x80cm. = kb. 100.-Ft. más (kisebb) méretben is minden gyógyszertárban lehet kapni! Én az elkészített ételt amit hűlni teszek (pl. rántotthús, stb.) és nem szabad lefedni, ezzel borítom le!

Remélem, hogy Mindketten tudtunk segíteni a kérdezőnek! Szép napot Neked (is) :)

18. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 17. - 2104cc91e8)
2009. júl. 22. 08:47
Szia Fiti! Én jól aludtam, remélem te is. :) Akkor ezek szerint félreérthettük egymást, mert én meg a Valaki az újságpapírt...mondattól húztam fel az orrom, mert csak segíteni szerettem volna.
2009. júl. 21. 22:40

9. Babu Lee 2009-07-21 08:15


Nem kaját csomagolok bele, úgyhogy le lehet állni. :(


Fenti hozzászólásodat idéztem és nem sértődtem meg, de ha bárki elolvassa egyértelműen sértő amit írtál, már az, hogy: "le lehet állni"

Talán akkor mégsem Én személyeskedtem :)

Kívánom, hogy sose legyen kellemesebb levelezőpartnered mint te magad vagy:)

Sok sikert kívánok hozzá, és szép jóéjszakát :):)

2009. júl. 21. 21:00

Az 5. hozzászólásommal nem kritizáltalak, csak jobb ötletnek tartottam. Nem tudom miért kell ezen megsértődni és személyeskedni...végül is igaz amit írtál: a stílus az ember....


A műbalhékat nem bírom. :(

15. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 13. - Pnerbabi)
2009. júl. 21. 20:50
Rendben, köszi!
14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - 52d3e0b8a8)
2009. júl. 21. 19:17
A stílus az ember :(
13. pnerbabi (válaszként erre: 7. - 52d3e0b8a8)
2009. júl. 21. 19:17
Nem vagdosom be, csak lepucolom, gerezdekben hagyom. Átnézem, hogy nem sérült e a gerezd. Bébiételes, vagy tormásüveget használok, kb félig rakom a gerezdekkel, aztán nem jódos sóval feltöltöm, összerázom, és még amennyi só belefér, a tetejére nyomkodom, lezárom. Ne íjedj meg, a só nedves lesz. Ha már összetöppedtek a gerezdek, akkor kiterítem a sót megszáradni.
2009. júl. 21. 13:26
Ami meg a készen vásárolható fokhagymaport illeti: jobban bízom a saját készítésűben...
11. ragacsa (válaszként erre: 3. - 319cd6978b)
2009. júl. 21. 13:24

Lányom kollégiumban szokott főzni, és gyakran "elveszik" a fokhagymanyomója. Már 4 db "elveszett", és ezt találtuk ki. Egyébként sok recept fokhagymaport ír.

Köszi az ötleteket, kipróbálom.

2009. júl. 21. 11:01

Hát, szerintem a sima fehér papír semmivel se jobb, mint az újság, ha már itt tartunk...

Ugyanis mivel fehérítik? Vegyszerrel. Mi a festék? Vegyszer. Szóval nekem nem kérdés.

Ha már mindenképp szárítani akarjátok, én a gézt javasolnám. Vagy tényleg a sütőpapírt, bár az szerintem nem szellőzik, úgyhogy forgatni kell.


De egyébként gőzöm sincs, hogy kell szárítani... :) Reméltem, hogy itt megtudhatom! :D

2009. júl. 21. 08:15
Nem kaját csomagolok bele, úgyhogy le lehet állni. :(
8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 5. - 52d3e0b8a8)
2009. júl. 21. 07:50

Én el sem tudtam volna képzelni, hogy ma Valaki az újságpapírt és az ételt egy lapon említi :(

Ha már papír akkor valóban sütőpapír, vagy csak a tüllanyag maga!

Az újságról a méreganyag beivódik a fokhagymába, gombába, stb.-be!!! :(

7. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 6. - Pnerbabi)
2009. júl. 21. 07:39

Azok a papírok még jobbak! ;)


Azt a fokhagymás sót kipróbálom. Kb. meddig kell benne lenni? És picit bevagdosod hozzá, vagy csak egészben megy bele?

2009. júl. 21. 07:33

Inkább ajánlom a tányéron való szárítást, mint az újságpapírt. Sok káros anyag kerülhet rá a fokhagymaszeletekre. Inkább fehér csomagolópapír vagy sütőpapír...

A meleg, szellős hely a lényeg, próbáltam már.


Ha egészben szeretnétek megőrizni, akkor kis üvegbe berakva, a megtisztított gerezdeket olajjal leöntve, nemcsak sokáig ép gerezdeket, hanem finom fokhagymaolajat is lehet készíteni. Ugyanígy sóban elrakva nagyszerű fokhagyma-sót csinálhatsz. Ez még a legkényesebb orrúakat sem fogja zavarni!

5. 52d3e0b8a8 (válaszként erre: 4. - 2104cc91e8)
2009. júl. 21. 07:13

Jó ötlet. Én úgy variálnám, ahogy a gombát szárítom: vékony szeletekre vágni és újságpapírra tenni. Ha kiszáradt, akkor mozsárba tenni és porítani.

Az újságpapír jobban szellőzik, úgyhogy szereintem jobb, a kávédaráló használat közben felmelegszik, úgyhogy az annyira nem jó.

2009. júl. 21. 06:56

Én azt gondolom, hogy a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre kellene vágni, egy porcelántányéron szellős helyre (nem közvetlen napra) tenni, persze valami tüllfélével letakarva és amikor zörgősre szárad (közben esetleg forgatni) akkor kávédarálóban megőrölni:)

Ez az Én tippem:) Sok sikert:)

2009. júl. 21. 06:45
Miért akartok készíteni? Miért nem jó amit veszel a boltban? Sokkal egyszerűbb.
2009. júl. 21. 06:15
Ez engem is érdekelne :-)
2009. júl. 21. 02:08
Tudja valaki hogyan kell fokhagymaport készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook