Hogyan kell fokhagymát tartósítani? (beszélgetés)
9. gevi1931
2010. szept. 16. 08:59
Nem jól írtam a mélyhütőbe teszem . Évekeig megmarad.
8. gevi1931
2010. szept. 16. 08:57
A fokhagymát megpucolom, egy fejre ráteszem a kis vágódeszkámat és rá nehezkedem erőssen,és szét esik van amelyiket nem is kell pucolni.
Vagy ledarálom, vagy apritógépbe teszem péppé zuzom
ha tul száraz akkor egyicipici vízet teszek hozzá.
Megsózzom, és kis müanyag edénybe (margarinos) bele rakom és a hűtőbe rakom.
Nagyon szeretem sokáig elál nem kell külön nyomogatni, reszelgetni, csak a sóra vigyázni az ételbe kevesebbet tenni.
Azért kell meg sózni mert akkor nagyon összefagy és nehéz kivenni belőle.
7. Kék
2010. júl. 26. 11:03
Ne egy üvegbe tedd az egy kilót,hanem kb.10dkg fokhagyma 1 dl olajjal kis üvegekbe!Zárd le légmentesen,hogy ne tudjon az olaj megavasodni!A fagyasztós formula is jó!!(az a lényeg,hogy nem kell megpucolni a héját és egyenként papirba csomagolva tedd le,télen jó lesz elő venni!:))
6. a6e7d3fa8d
2010. júl. 26. 10:40
Azt esetleg meg tudjátok mondani nekem,hogy 1 kg. fokhagymához kb. mennyi olaj kell?
5. a6e7d3fa8d
2010. júl. 26. 10:24
Ezt az olajos módszert kipróbálom hátha sikkerül
4. alfoldi13
2010. júl. 26. 10:15
szerintem sóval mindent lehet eltenni
3. Kék
2010. júl. 26. 10:14
Papírba csomagolva tedd be a fagyasztóba,vagy csinálj fokhagyma olajat:a megtisztított fokhagymát jólzáródó üvegben olajjal leöntöd,és hűtőben sokáig eláll!
2. anya63 (válaszként erre: 1. - A6e7d3fa8d)
2010. júl. 26. 10:13
Szia.
Én még nem próbáltam :( de a szomszédasszonyévek óta étolajba teszi.így az olajnak is lesz egy kis 'pikáns' íze!
1. a6e7d3fa8d
2010. júl. 26. 10:09
Szeretném kipróbálni mivel nálam elég sok fogy !
Az ára drága és nekem midig összeszárad!
Légyszíves segítstestek!