Tudja valaki hogyan kell a fokhagyma lekvárt főzni? (tudásbázis)
8. smartita
2009. márc. 27. 22:06
Szinte mindenhez jó amibe fokhagyma kell ,de én főleg vérnyomás problémák miatt használom mert nincs olyan intenzív illata.Én rendelni szoktam de gondoltam én is megtudom főzni ha tudom ,hogy kell .Lehet így olcsóbb lenne.
7. 5796fb1dbf
2009. márc. 22. 16:11
nem is hallottam ilyenről
6. winny
2009. márc. 22. 16:05
Mihez lehet enni?
5. smartita
2009. febr. 12. 19:56
köszönöm szépen a tippeket,utána fogok nézni ezeknek a recepteknek.
4. 036bf4cfe4
2009. febr. 7. 13:47
Na de könyörgöm ez nem lekvár! Ezen az alapon a paradicsompüré is lekvár.
3. szimre
2009. febr. 7. 13:31
Szia!
Nem írhatom le a címet, de guglitól megkérdeztem "fokhagyma lekvár" kulcskifejezést használva. Van találat.
2. nagybeca
2009. febr. 7. 13:29
Ezt találtam:
A fokhagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Az egész művelet nagyon gyorsan történik, fontos, hogy szép aranysárga legyen a fokhagyma, és, hogy ne főzzük tzúl. Épp csak annyi víz kell alá, hogy inkább a keletkező gőzben, mintsem a lében puhuljanak meg a gerezdek. A fokhagymát ezután mixerrel pépesítjük.
1. smartita
2009. febr. 7. 13:21
Tudja valaki hogyan kell a fokhagyma lekvárt főzni?
További ajánlott fórumok:
- Szeretitek a fokhagymát? Tudjátok mennyi jó hatással van az egészségre?
- Hogyan kell gyorsan sűrű baracklekvárt főzni?
- Ki tudja, hol lehet csipkebogyó (hecsedli) lekvárt kapni?
- Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?
- Ki tudja, hogy repülőgépen lehet e vinni Németországba, házi készítésű lekvárt, savanyúságot, és befőttet?
- Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?