Tudja valaki hogyan kell a fokhagyma lekvárt főzni? (tudásbázis)
Szia!
Nem írhatom le a címet, de guglitól megkérdeztem "fokhagyma lekvár" kulcskifejezést használva. Van találat.
Ezt találtam:
A fokhagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Az egész művelet nagyon gyorsan történik, fontos, hogy szép aranysárga legyen a fokhagyma, és, hogy ne főzzük tzúl. Épp csak annyi víz kell alá, hogy inkább a keletkező gőzben, mintsem a lében puhuljanak meg a gerezdek. A fokhagymát ezután mixerrel pépesítjük.
További ajánlott fórumok:
- Szeretitek a fokhagymát? Tudjátok mennyi jó hatással van az egészségre?
- Hogyan kell gyorsan sűrű baracklekvárt főzni?
- Ki tudja, hol lehet csipkebogyó (hecsedli) lekvárt kapni?
- Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?
- Ki tudja, hogy repülőgépen lehet e vinni Németországba, házi készítésű lekvárt, savanyúságot, és befőttet?
- Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?