Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni? (tudásbázis)
2. Szeszipuszi
2010. aug. 3. 08:34
Sajnos nem magyar kajszink van, hanem egy másik féle sárgabarack (bergeron). Az idei első befőzéskor pont úgy készítettük a lekvárt, ahogy korábban is a kajsziból. Most viszont a lekvár tele van kemény rostokkal. A barackon nyersen nem érezni.
Tudtok valami praktikát vagy befőzési módot, hogy ne legyen "szálkás" a lekvár?
Ha megnyúzom, ledarálom és épp csak felfőzöm dzsemfix-szel az segíthet?
1. Szeszipuszi
2010. aug. 3. 08:29
Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Örülök, hogy idén végre 4 év után lett annyi sárgabarack,...
- 8 dolog, amit a sárgabarackról tudni érdemes
- Miért ne igyunk kovászos uborkára, sárgabarackra és cseresznyére?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Planétás sárgabarackkrémleves recept