Planétás sárgabarackkrémleves recept (beszélgetés)
Nekem meg vannak a PLANÉTÁS receptjeim, de sárgabarackból nem, csak őszibarackból készült krémleves van köztük.
Ezt szívesen leírom, hátha még érdekel, bár 4 éve tetted föl a kérdést. Most ugrott fel a kérdésed a fórumok közt.
30 dkg őszibarack
citromhéj
5-6 szegfűszeg
1/4 rúd fahéj
1 evőkanál cukor
2 db tojás sárgája
1 dl tejszín
4 cl brandy
1 csipet őrölt szegfűbors
A meghámozott őszibarackot felszeletelem, citromhéjjal, szegfűszeggel, fahéjjal és cukorral ízesítem, majd kb. 6-7 dl vízzel felöntöm és felfőzöm. Hagyom kihűlni.
A fűszereket kiszedem belőle. Az egészet turmixgépbe öntöm. Először a darabos gyümölcsöt pürésítem, majd hozzáadom a tojássárgájákat, a tejszínt, a brandyt, és az egészet habosra keverem.
A jól lehűtött krémleves tetejét díszítésül kevés őrölt szegfűborssal meghintem.
Ez az eredeti recept, szó szerint.
Én a fűszereket teatojásban helyezném a levesbe, úgy egyben kiemelhető, és inkább botmixerrel pürésíteném, kevesebb a mosatlan.
Néhány szelet nyers gyümölcsöt is használnék a díszítéshez.
Jó étvágyat!
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Biztos sokan emlékeztek a Planétás receptjei kártyákra. Van benne egy sárgabarackkrémleves recept. Tavaly többször is főztem, és isteni. Most itt egy nagy halom barack, és sajnos nem találom a receptet.
Tudna esetleg vki segíteni, akine megvan ez a recept? Nagyon megköszönném ha leírná;)
Előre is köszönöm szépen a segítséget, további szép napot!
További ajánlott fórumok:
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Örülök, hogy idén végre 4 év után lett annyi sárgabarack,...
- 8 dolog, amit a sárgabarackról tudni érdemes
- Miért ne igyunk kovászos uborkára, sárgabarackra és cseresznyére?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Rostos sárgabarackból hogyan lehet jó lekvárt (dzsemet) főzni?