Miért ne igyunk kovászos uborkára, sárgabarackra és cseresznyére? (tudásbázis)
A kérdésben benne rejlik a válaszom: "Miért is ne?!"
A gyümölcsök nagy része igencsak édes, ezért én mindig "leöblítem" vízzel, ha ettem, és soha nem volt bajom töle - valamint olyan személy sincs a környezetemben, akire valamiféle nyavalya tört volna rá csak azért, mert vizet ivott gyümölcsre.
Szerintem az csak egy alaptalan mendemonda, hiedelem.
:-D
A vérhast bakteriális fertözés okozza (nem gyümölcs-víz egyveleg).
Nem biztos, hogy jó, amit én tudok: állítólag a vízben rejlik a titok! (Már ugye, ha vizet nem lehet inni rá :-))))
Szóval, állítólag régen ugye több helyen volt kútvíz, és a vezetékes víz sem volt annyira "steril" mint manapság - gyerekként én is sokszor hallottam, hogy ne igyál vizet a gyümölcsre, mert meghajt - tehát elvileg ma már ihatunk a gyümölcsre is vizet. ("A" betűsök: a bor, a sör, a pálinka nincs kipróbálva! :-)))
Én ezt a nagymamámtól hallottam nagyon régen, de bevallom, sosem tartottam be (nem lett semmi bajom).
Hogy van-e valami élettani magyarázata ezeknek az intelmeknek, azt nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Ti nézitek, hogy a cseresznyében van-e kukac?
- Mennyibe kerül most egy kiló friss cseresznye?
- 4 hónapos tápszeres babának lehet adni sárgabarackot vagy csak őszit?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Van egy csomó cseresznyém.....
- Jobb lehullott cseresznyevirágnak lenni, mint csalánnak az út mentén