Jobb lehullott cseresznyevirágnak lenni, mint csalánnak az út mentén (beszélgetős fórum)
jobban körülírtad.
(van a kertemben mindkettőből)
Én arra gondoltam, hogy a lehullott cseresznyevirág egy (egykor) szép halott. A csalán viszont él. Nem olyan szép, nem kedves/lágy, de él! És akkor már inkább lennék élő Quasimodo, mint halott Hófehérke ...
Viszont tetszik az eszmefuttatásod. :)
Szívesen megismernélek Fórumnyitó!
Írj, nekem privátban! :-)
A cseresznyevirágot csak addig csodálják, amíg fenn van a fán. Lehullva rátaposnak. A csalánba viszont nem üt a mennykő, mint tudjuk. :D
Mindazonáltal még sosem éreztem magam növénynek és bízom benne, hogy nem is fogom.
a lehullott cseresznyevirág pesszimista lélekre vall, az útmenti csalán optimista...még akkor is, ha több ezer tehén lehugyozza, az úti por belepi, és csíp, mint a rosseb...ezzel együtt a csalánban lehet bízni, mert kiírthatatlan...a lehullott cseresznyevirág a meddőséget szimbolizálja...
Szerintem.
Van a békarokka tea, próbáltad?🤣
Anno, egy részeges szőlőszomszédunk panaszkodta:
Ha az asszony beteg, annak húsleves jár, de ha az ember beteg, annak békarokka teát adnak.
Én?
Te ajánlottad, hogy a csalán helyett igyak gyöngyvirágteát.
Erre írtam, hogy szerencse, nem csak csalán és gyöngyvirág létezik, hogy csak ezek közül választhassak.
Szia!
Más lehetőség nincs?!??!!??
Ui.: Egyik sem.
További ajánlott fórumok:
- Ti nézitek, hogy a cseresznyében van-e kukac?
- Mennyibe kerül most egy kiló friss cseresznye?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- Van egy csomó cseresznyém.....
- Ti, hogy űzitek ki a kukacot a cseresznyéből, meggyből befőzés előtt ha nem magozzátok ki?
- Mennyibe kerül most a cseresznye?