Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll? (tudásbázis kérdés)
11. 95e4ff82f8
2017. febr. 16. 06:10
Főztem. (Tavalyelőtt, kivételesen, amikor jó termés volt körtéből.)
Pár hete, hogy elfogyott az utolsó üveggel, az egyik "kóstoló" nem akarta elhinni, hogy nem baracklekvár. (Mondjuk én már a színéről megmondtam volna, hogy nem az. :-D)
Egy kevés cukrot tettem bele, tartósítószert nem.
Ha elég hosszan főzöd, akkor nagyobb az esélye, hogy eláll.
10. papája
2012. szept. 24. 11:28
Én így főzöm a körte lekvárt.A megtisztított, de héjas körtét kevés vízben puhára főzöm.Ugyanannyi birsalmát szintén.A körtét leszűröm, majd botturmixal pépet készítek belőle.Ez egy híg massza.Hasonlóan előkésA birsalmát kevés főzővízzel szintén botturmixal pépesítem.Ez nagyon sűrű. A két masszát összekeverem,felforralom- főzhetem is, de nem kell, mert sűrű- cukor mehet bele aki igényli szerintem elég édes. Üvegbe rakom és száraz dunsztba.Nagyon finom lekvárnak, de gyakran télen vízzel citromlével esetleg kevés cukorral "átalakítom" rostos gyümölcslének.
9. pista55
2012. szept. 23. 19:54
Ezt nem véletlenül írtam. Egyszer nagyon régen olvastam ezt egy fórumban:
13. era06 2009-08-19 19:27
Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz kínálni. Még nem csináltam
Cukkiniből, ananászbefőtet csináltam. Az idén előszőr próbáltam, vallatáskor kiderűl, milyen lett.
8. pista55 (válaszként erre: 1. - Murva)
2012. szept. 23. 19:49
Mindenből lehet biztosan, csak ne baracklekvárt akarj főzni belőle!:)))
7. Kedit (válaszként erre: 5. - Murva)
2012. szept. 23. 19:43
Nem, ha sokáig főzöd nem kell. Én vagy 4 órát szoktam főzni és minden tartósítás nélkül megy dunsztolódni, és évekig eláll(na ha nem ennénk meg).
6. malkata
2012. szept. 23. 19:29
Mi nem szoktunk bele rakni se cukrot se tartósítót, nagyon édes lesz, egy kis citromlevet igényel. Addig főztük míg lekvár álagú nem lett. grizestésztához nagy kedvenc:)
5. murva (válaszként erre: 4. - Kedit)
2012. szept. 23. 19:20
Tett bele tartósítót?,mert én a nélkül szeretném.
4. Kedit
2012. szept. 23. 19:16
Én csak a körtét még nem próbáltam, ellenben anyukám főzött körte-szeder lekvárt, hát az valami fenséges!!! Csak ajánlani tudom.
3. Marjann
2012. szept. 23. 19:14
Dzsemfixxel hamar megvan.
2. Georgina319
2012. szept. 23. 19:10
Én már főztem, de dzsemfix-et tettem bele.
1. murva
2012. szept. 23. 19:07
Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?
További ajánlott fórumok:
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül?
- Te olvasod a vásárolt termékek összetevőit? Az E tartosítószerekről tudtok valami érthető szakirodalmat?
- Mivel tartósitod a házilag készitett kozmetikumaidat, tisztitószereidet?
- Melyik biofogkrém nem tartalmaz semmilyen mérget, parfümöket, színezékeket, xenoosztrogéneket és tartósítószereket?
- Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni?