Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni? (tudásbázis)
Eltettem cukorral, néhánynak a tetejére tettem szalicilt, néhányat pedig anélkül két celofán között szalicillel és felfőtt az egész.. mit rontottam el?
Én már tettem el cukorralde nem igazán izlett.
Egy van a XIV. ker.-ben. Ilka utca 9. Ott töltik és vehetsz, vagy cserélhetsz is helyben.
(Nekem jó volt a saját patronos is!)
Persze, szikvíz - ez a neve, korábban a Thaly Kálmán utcában volt egy szikvíz gyártó kisüzem, nem tudom, megvan-e még, mert nagy építkezés folyt/ik arrafelé.
Én patronossal csináltam, és semmi baja nem lett, de lehet, hogy csak nekem volt szerencsém :o).
Arra gondolok, igaz most már üveges nincs, de van műanyag, amit a szódás tölt. Igaz nem tudom pesten hol kapni, de nálunk hozza a szódás.
Bocsi, de milyen az a "töltött üveges" ? Arra a régi fajta szódás üvegre gondolsz, amit tölteni vittünk.(nagyinak volt) Létezik még olyan?
Jó ötlet, csak azt felejtetted el írni, hogy ehhez a partonos szóda nem jó, csak a töltött üveges, legalábbis én póruljártam, mert nekem is csak a szódát mondták, és amikor tönkrement akkor mondták, hogy nem úgy kellett volna, sok sikert!
Én nagyon kevés tartósítószert szórok csak a tetejére, de azt egy kiskanállal leveszem, tehát nem is esszük meg...
Megmosod, az üvegeket is jól kimosod. Beletöltöd a meggyet és felöntöd szódával, lezárod. Semmi mást nem kell beletenni. Ha előveszed olyan friss ropogós marad mint amikor leszedték.
Ez a javaslat igazán remekül hangzik: cukor se sok, tartósítőszert pedig nem eszik az ember (mert, sajna van igazság abban, amit mondasz "villers".)
Köszi a hozzászólásokat, remélem jól fog sikerülni :-)
Sziasztok
a meggyet mindig nyersen rakom el. Imádom a meggyespiskótát.
5 kiló meggyet kimagozok, magozó géppel,így szépen egybe maradnak a szemek. Teszek hozzá 1 kiló cukrot. Egy nagy lábasban összekeverem, hüvös helyen pihen két napot, közben megkavargatom.
Üvegbe elrakom, kompótnak hosszú lével a sütihez pedig kevés lével. A tartósitószert a két celofán közzé teszem. A meggyszemek egybe maradnak, olyan mint a friss.
Értem... Bár nem annyira... Baromi sok a cukor, ha csak azt használod tartosításra és szinte a gyümölcs ízét is elveszi. Tehát szerintem az a kevés tartósítószer még mindig jobb, mint az a sok cukor, mármint egészség szempontjából :o)
Ez jól hangzik :-) Kipróbáltad már, és nem romlott el?
nem, nem allergia, szerencsére, csak, ha lehet kerülöm a tartósítószert... Hallottam ugyanis, hogy a cukor is tartósítja, csak fogalmam sem volt mennyit tegyek belőle...
Mi épp a meggyeltevés miatt vettünk most egy kicsi fagyasztót. :) Hamarosan babánk születik és kell majd a sok finom gyümölcs.
Szia!
Én lecukrozni szoktam 1 kg meggy 40 dkg cukor, áll egy napig majd kimered üvegbe és kész. :)
Sok sikert!
Ez attól függ, hogy akarod-e főzni.
Ha nem, akkor egyszerűen belerakod az üvegbe a meggyet, és megszórod cukorral, rá megggy, cukor, ... és így rétegezed, ez minden gyümölccsel működik. Ha megtelt az üveg, tető rá, és mehet a helyére... Bármeddig eláll, és bármennyit használhatsz belőle, mert nem romlik meg :o)
Egyébkén miért nem lehet tartósítós? Allrgia?
látom mást is érdekel... :-)
Leírnád pontosabban; mit milyen arányban tegyek? Köszi!
Mélyhűtőben sajna kevés a hely, így a cukrozott változat érdekelne.
Mégis milyen arányban?Mennyi cukrot?
attól függ h beföttnek vagy csak simán lefagyasztanád. Mi fagyasztani szoktuk magozottan bezacskozod és meget is a hütöbe
Hogyan lehet meggyet tartósítószer nélkül eltenni?
További ajánlott fórumok:
- Stelázsi: Kreatívan, mit mivel, cukor, tartósító nélkül, egészségesen, természetesen
- Hogyan kell lecsót eltenni tartósítószer nélkül?
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Lekvár, befőtt tartósító nélkül. Működik?
- Ti főztetek már körtéből lekvárt, nagyon vizes, sokáig kell főzni?Tartósító nélkül eláll?
- Csalamádé, savanyúság tartósítószer nélkül?