Puha rántott csirkemellet szeretnék sütni, azt hallottam, fokhagymás tejbe kell áztatni, de meddig? Mennyi ideig kell sütni? Egyéb tippek? (tudásbázis)
sós fokhagymás olajos tejben áztasd egy éjszakán át.másnap lecsöoögtetni leitatni,két fólia között kicsit megklopfolni,tepsiben pici vizet alá(fél dc)
alufóllal letakarni sütöd közepes lángon fél órát alut levenni ráreszelsz sajtot nem füstöltet az keményit,köré helyezel vegyes félig főtt zöldséget és félbevágott burgonyát,ujra sütöd pirulásig két e.kanál zsirral locsolod közben. Isteni finom kaja!de csinálhatsz hozzá külön főzött rizst is.
én se szoktam tejben áztatni, anyósom szokta, de semmi extra ízt nem érzek rajta..
Én vegetával szoktam pácolni, de én mindent vegetázok..sokkal finomabb , mint a só...
Ezek szerint csak pár órára áztattad be (gondolom, többre nem volt idő).
Tulajdonképpen felpiszkálta a fantáziám az ötlet, meg egyúttal teszteltem, hogy a 3. hsz.-omban nem írtam-e marhaságot.
De nem, a pácolásnak minimum egy napig kell tartania. Vörös, és vadhúsoknál 2-3 napig is.
Gusztust kaptam rá, beáztattam. Amit pár órai állás után sütöttem ki, olyan volt, mintha semmit nem csináltam volna vele, csak az íze volt fokhagymás.
A maradékot másnap sütöttem ki, az már omlósabb volt.
Tehát a pácolás lényege a hosszabb idő.
Ha lapjában elfelezed (tehát vékonyabb a hús) akkor világos színűnek kell lenni a panírnak és már jó is!
Szerintem egy szeletnél próbáld ki, kóstold meg és megtapasztalod, hogy mennyi ideig kell sütni!
Én pl. bele sem teszem tejbe, csak szeletelem, sózom 15-20 percig áll (a sót hadd szívja be)utána panírozom és sütöm :)
Elvileg ha elősütöd egy pici olajon, akkor nem szárad ki annyira a sütőben.
Én csak a halat szoktam fokhagymás tejben áztatni.
Marhahúshoz szoktam egy pici szódabikarbónát tenni, hogy könnyebben puhuljon.
További ajánlott fórumok:
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Az orvosok véleményét már hallottam, és a tiétek?
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?
- A fokhagyma tényleg tisztítja a vért?
- Tegnap hallottam, hogy 6 alap íz van! Mik ezek?