Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Citrom és fokhagyma fórum

Citrom és fokhagyma (beszélgetés)


1 2
2022. febr. 28. 09:34

Felélesztem a témát.

Szódabikarbónás áztatás egy kicsit a citromnak, és alapos mosás.

Citrom elveszi a fokhagyma illatát. Hogy ne lehessen érezni a bőrünkön.

Forraláskor elveszti a c vitamin tartalmát a citrom, de nem a vitamin miatt fogyasztjuk.

42. grtm (válaszként erre: 41. - Guruljka)
2019. febr. 6. 05:52
Állítólag a citrom és a fokhagyma eléggé csökkentik a vérnyomást is. Fiatal koromban mindig alacsony volt, mostanában 130-140. Meg a végére erős gyomorrontásom lett, de azt simán kibírom a cél érdekében.
2019. febr. 5. 21:54

Jó, hogy előbukkant ez a fórum. Rám fér megint egy kúra.

Én nem éreztem, hogy a vérnyomásomat befolyásolta volna, de majd figyelem.

40. grtm
2019. febr. 5. 21:35
A koleszterint MultiCare In készülékkel mértem házilag. Viszont történt egy sajnálatos dolog. A 2. turnus utolsó napján a két nedű annyira levitte a vérnyomásomat, hogy két napja piszok rosszul érzem magam, régen volt ennyire rossz. Nem tudom folytatni...
39. semleges (válaszként erre: 37. - Grtm)
2019. jan. 28. 03:49
Házilag, otthon mérted? Mivel és hogy lehet megmérni a koleszterin szintet? Én is megmérném:)
38. lolita2112 (válaszként erre: 37. - Grtm)
2019. jan. 28. 02:13
egyetertek veled.en is imadom mindkettot bar en etelbe szoktam sok foghagymat tenni napi szinten,es a citromlevet frissen csavarva iszom.sokan mondjak a citrom rossz a body-nak.ha tudnak mennyire jo es egeszseges.en is a termeszetes dolgok hive vagyok.
37. grtm
2019. jan. 27. 11:06
Így 4 évre rá hozzászólnék a témához. Nagyon magas volt a koleszterin szintem, 6,7-nél már tapsikoltam örömömben. A koleszterinszint mérő 10,2-ig tudott mérni, volt, hogy csak azt írta ki, hogy hi. Avérzsír és a vércukor rendben volt. Józan ember elmegy ilyenkor orvoshoz, azonnal és élete végéig szedi a gyógyszereket. Én ilyenkor mindig adok egy esélyt a természetnek. A következőket vettem be: Dr. Chen Kolesztár, napi 2, citromfű napi 1x, meg illóolajt is használtam, mert gátolja a koleszterin képződést, valamint Dr. Chen Máriatövis Fortét,naponta 2, mert hogy a máj termeli a koleszterint. 3 hétre rá kezdtem el a citromos-fokhagymás kúrát. Amikor főztem, hát nagyon nem volt jó illata, de a napi felesek egyáltalán nem rossz ízűek, simán ihatóak. Az első 3 hét alatt nem volt változás. A második kör közepén úgy éreztem, mintha ellazultak volna az ereim. Amikor megmértem hétvégén a koleszterin szintemet, 5,3-at mutatott. A 3. kúrát is megcsinálom, de áldom az eget, hogy nem orvoshoz mentem először, hanem a természetre hagytam a gyógyítást.
2015. jún. 26. 04:39
Az "iszókát" lehet inni heteken keresztül, nem lesz tőle szagos az ember.
2015. jún. 25. 23:56
Finom!!!!
34. Csipkerózsika (válaszként erre: 6. - D7ba7bf7ff)
2015. jún. 25. 23:54
Én azt vettem észre, hogy idővel az embernek már a bőre is fokhagyma szagú tőle. :S
33. Csipkerózsika (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2015. jún. 25. 23:54
Forralás helyett én inkább egy kis szódabikarbónát tennék bele, akkor nem romlik meg + külön jót tesz, mert gombaölő hatású.
32. Csipkerózsika (válaszként erre: 15. - 6b006fc769)
2015. jún. 25. 23:52
Arról nem is beszélve, hogy a fokhagyma illóolajai is bánják a hőkezelést...
31. Guruljka (válaszként erre: 19. - 6b006fc769)
2015. jún. 25. 00:06

Mert a rostok szénhidrátjai erjedésnek indulnak. Erre még rátesz a fehér héjnak az a pirinyó fehérjetartalma is, amin szintén "fog az idő"... :D


Én, ha megfázom nagy ritkán, C-vitamint tablettában vagy pezsgőtablettában veszek be, a citromot meg az olajai miatt, a két csücskét levágva, felkockázva héjastul, és jól megcukrozva, mert akkor nem érdekel... :D (a méz drága)

Órákon át megmarad az a kellemes citromos aroma bennem, és jobb lesz a közérzetem.

A mai citromok már valóban nem tartalmaznak annyi C-vitamint, amennyit hisznek benne, a remek olaja pedig a héjában van... :D


A savanyú káposzta is csak a semmihez képest jó C-vitamin forrás.

A "Főztem egy adag töltött káposztát, kell az a vitamin" pedig csak ürügy, be lehet vallani, hogy imádom és ráéheztem, miért ne? :D -mert C-vitamin az tuti egy mikrogrammnyi nincs már abban, pláne mire megfő.

30. Misaki Itó (válaszként erre: 29. - 25800e2d09)
2015. jún. 23. 14:59
Az,imádom mások vérét szívni:D
29. 25800e2d09 (válaszként erre: 28. - Misaki Itó)
2015. jún. 23. 11:46
akkor te is vámpír vagy :D
28. Misaki Itó (válaszként erre: 27. - 25800e2d09)
2015. jún. 23. 11:43

Téged is?

Engem is,nagyon off vagyok tőle.

27. 25800e2d09 (válaszként erre: 26. - 3d787b167a)
2015. jún. 23. 11:41

aajjj má... ne buktass le mindenki előtt...


:DDDDDDDDDDDDDDD


de amúgy nagyon mar... úgy hogy üvölteni tudnék a fájdalomtól.. de csak nyersen. sülve-főve már nem bánt.. gondolom az illóolajai...

26. 3d787b167a (válaszként erre: 21. - 25800e2d09)
2015. jún. 23. 11:19

Aha, tényleg jó volt, mikor naponta ittam a löttyöt.


Te vámpír vagy? :)

2015. jún. 23. 11:01
nem igazán értem, minek ezeket összemixelni, külön-külön nagyon finomak. persze nem főzve.
24. cimpi
2015. jún. 23. 10:59

Én gyömbért ajánlanék ezek helyett..persze lereszelve áztatni pohár vízben kb.. fél órát.

Felfőzni semmit nem ajánlanak,mert elillan a vitamin,pld. citromból is. A fokhagymát sok ember nem bírja epe-gyomor gondok miatt...

23. 25800e2d09 (válaszként erre: 22. - 0c7adf8ee7)
2015. jún. 23. 08:51
A citrom olyannyira kevés c vitamint tartalmaz hogy mindegy neki :)
2015. jún. 23. 08:47
Fôzni? A C-vitamin hôre érzékeny, vízben oldódik... Csak úgy natúrban fogyasztanám rendszeresen kizárólag nyersen.
21. 25800e2d09 (válaszként erre: 20. - 3d787b167a)
2015. jún. 23. 08:46
Tényleg? :O mondjuk a fokhagyma nekem fő ellenség nyersen. Azzal ki lehet nyírni. Lassú kínhalált okozva... :D
20. 3d787b167a (válaszként erre: 11. - Guruljka)
2015. jún. 23. 07:26

Én is ezt ittam már többször.

Nekem a refluxomra volt nagyon jó.

19. 6b006fc769 (válaszként erre: 17. - Guruljka)
2015. jún. 23. 06:44
Igazad lehet, de attól miért romlik meg?
18. 6b006fc769 (válaszként erre: 16. - Channa*)
2015. jún. 23. 06:42

Hm... az alkoholos nem is lenne rossz:D

Csak vicceltem.

Biztos, hogy jót tesz az ereknek, meg a kórokozók sem szeretik ezeket az illóolajokat.

17. Guruljka (válaszként erre: 15. - 6b006fc769)
2015. jún. 23. 06:10

Ahogy meg is jegyeztem, tudom, hogy a C-vitamin bomlik. De ebben a receptben szerintem nem amiatt kell, hanem a héjban levő citromolaj erőteljes antibakteriális hatása miatt, valamint szerintem a citrom savainak és a fokhagyma illóolajának és más beltartalmának a kölcsönhatása miatt.


Még azt is tudom, hogy a C-vitamin oldatban is hamar bomlik, a hűtőbe tett lében sincs C-vitamin úgy pár nap után. :D Viszont éppen a citrom fehér héja eléggé romlékonnyá teszi a lötyit, azaz az a kis forralás többet használ, mint amennyit ártana.

16. Channa* (válaszként erre: 15. - 6b006fc769)
2015. jún. 23. 05:59

A receptben így van. Én is úgy csináltam, ahogy Guruljka. remélem jól írtam le a nevét:D

Alkoholost akartam csnálni, de sajnos a patikában már nem lehet 96%-os alkoholt venni, csak 70%-ost, a recept szerint 96-os kell, így a citromost csináltam.

2015. jún. 23. 05:48
Megfőzni tök hülyeség, mert a citromot a C vitamin miatt teszed bele, az meg elbomlik ha főzik.
14. Antarez (válaszként erre: 5. - D7ba7bf7ff)
2015. jún. 23. 01:10
Mit jelent a tisztított víz? Mert én vegyszermentes 0.1 mikron átmérőjű szűrőn szűrt vizet tisztítottnak tartok.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook