Citrom és fokhagyma (beszélgetés)
Felélesztem a témát.
Szódabikarbónás áztatás egy kicsit a citromnak, és alapos mosás.
Citrom elveszi a fokhagyma illatát. Hogy ne lehessen érezni a bőrünkön.
Forraláskor elveszti a c vitamin tartalmát a citrom, de nem a vitamin miatt fogyasztjuk.
Állítólag a citrom és a fokhagyma eléggé csökkentik a vérnyomást is. Fiatal koromban mindig alacsony volt, mostanában 130-140. Meg a végére erős gyomorrontásom lett, de azt simán kibírom a cél érdekében.
Jó, hogy előbukkant ez a fórum. Rám fér megint egy kúra.
Én nem éreztem, hogy a vérnyomásomat befolyásolta volna, de majd figyelem.
A koleszterint MultiCare In készülékkel mértem házilag. Viszont történt egy sajnálatos dolog. A 2. turnus utolsó napján a két nedű annyira levitte a vérnyomásomat, hogy két napja piszok rosszul érzem magam, régen volt ennyire rossz. Nem tudom folytatni...
Házilag, otthon mérted? Mivel és hogy lehet megmérni a koleszterin szintet? Én is megmérném:)
egyetertek veled.en is imadom mindkettot bar en etelbe szoktam sok foghagymat tenni napi szinten,es a citromlevet frissen csavarva iszom.sokan mondjak a citrom rossz a body-nak.ha tudnak mennyire jo es egeszseges.en is a termeszetes dolgok hive vagyok.
Így 4 évre rá hozzászólnék a témához. Nagyon magas volt a koleszterin szintem, 6,7-nél már tapsikoltam örömömben. A koleszterinszint mérő 10,2-ig tudott mérni, volt, hogy csak azt írta ki, hogy hi. Avérzsír és a vércukor rendben volt. Józan ember elmegy ilyenkor orvoshoz, azonnal és élete végéig szedi a gyógyszereket. Én ilyenkor mindig adok egy esélyt a természetnek. A következőket vettem be: Dr. Chen Kolesztár, napi 2, citromfű napi 1x, meg illóolajt is használtam, mert gátolja a koleszterin képződést, valamint Dr. Chen Máriatövis Fortét,naponta 2, mert hogy a máj termeli a koleszterint. 3 hétre rá kezdtem el a citromos-fokhagymás kúrát. Amikor főztem, hát nagyon nem volt jó illata, de a napi felesek egyáltalán nem rossz ízűek, simán ihatóak. Az első 3 hét alatt nem volt változás. A második kör közepén úgy éreztem, mintha ellazultak volna az ereim. Amikor megmértem hétvégén a koleszterin szintemet, 5,3-at mutatott. A 3. kúrát is megcsinálom, de áldom az eget, hogy nem orvoshoz mentem először, hanem a természetre hagytam a gyógyítást.
Az "iszókát" lehet inni heteken keresztül, nem lesz tőle szagos az ember.
Én azt vettem észre, hogy idővel az embernek már a bőre is fokhagyma szagú tőle. :S
Forralás helyett én inkább egy kis szódabikarbónát tennék bele, akkor nem romlik meg + külön jót tesz, mert gombaölő hatású.
Arról nem is beszélve, hogy a fokhagyma illóolajai is bánják a hőkezelést...
Mert a rostok szénhidrátjai erjedésnek indulnak. Erre még rátesz a fehér héjnak az a pirinyó fehérjetartalma is, amin szintén "fog az idő"... :D
Én, ha megfázom nagy ritkán, C-vitamint tablettában vagy pezsgőtablettában veszek be, a citromot meg az olajai miatt, a két csücskét levágva, felkockázva héjastul, és jól megcukrozva, mert akkor nem érdekel... :D (a méz drága)
Órákon át megmarad az a kellemes citromos aroma bennem, és jobb lesz a közérzetem.
A mai citromok már valóban nem tartalmaznak annyi C-vitamint, amennyit hisznek benne, a remek olaja pedig a héjában van... :D
A savanyú káposzta is csak a semmihez képest jó C-vitamin forrás.
A "Főztem egy adag töltött káposztát, kell az a vitamin" pedig csak ürügy, be lehet vallani, hogy imádom és ráéheztem, miért ne? :D -mert C-vitamin az tuti egy mikrogrammnyi nincs már abban, pláne mire megfő.
Az,imádom mások vérét szívni:D
akkor te is vámpír vagy :D
Téged is?
Engem is,nagyon off vagyok tőle.
aajjj má... ne buktass le mindenki előtt...
:DDDDDDDDDDDDDDD
de amúgy nagyon mar... úgy hogy üvölteni tudnék a fájdalomtól.. de csak nyersen. sülve-főve már nem bánt.. gondolom az illóolajai...
Aha, tényleg jó volt, mikor naponta ittam a löttyöt.
Te vámpír vagy? :)
nem igazán értem, minek ezeket összemixelni, külön-külön nagyon finomak. persze nem főzve.
Én gyömbért ajánlanék ezek helyett..persze lereszelve áztatni pohár vízben kb.. fél órát.
Felfőzni semmit nem ajánlanak,mert elillan a vitamin,pld. citromból is. A fokhagymát sok ember nem bírja epe-gyomor gondok miatt...
A citrom olyannyira kevés c vitamint tartalmaz hogy mindegy neki :)
Fôzni? A C-vitamin hôre érzékeny, vízben oldódik... Csak úgy natúrban fogyasztanám rendszeresen kizárólag nyersen.
Tényleg? :O mondjuk a fokhagyma nekem fő ellenség nyersen. Azzal ki lehet nyírni. Lassú kínhalált okozva... :D
Én is ezt ittam már többször.
Nekem a refluxomra volt nagyon jó.
Igazad lehet, de attól miért romlik meg?
Hm... az alkoholos nem is lenne rossz:D
Csak vicceltem.
Biztos, hogy jót tesz az ereknek, meg a kórokozók sem szeretik ezeket az illóolajokat.
Ahogy meg is jegyeztem, tudom, hogy a C-vitamin bomlik. De ebben a receptben szerintem nem amiatt kell, hanem a héjban levő citromolaj erőteljes antibakteriális hatása miatt, valamint szerintem a citrom savainak és a fokhagyma illóolajának és más beltartalmának a kölcsönhatása miatt.
Még azt is tudom, hogy a C-vitamin oldatban is hamar bomlik, a hűtőbe tett lében sincs C-vitamin úgy pár nap után. :D Viszont éppen a citrom fehér héja eléggé romlékonnyá teszi a lötyit, azaz az a kis forralás többet használ, mint amennyit ártana.
A receptben így van. Én is úgy csináltam, ahogy Guruljka. remélem jól írtam le a nevét:D
Alkoholost akartam csnálni, de sajnos a patikában már nem lehet 96%-os alkoholt venni, csak 70%-ost, a recept szerint 96-os kell, így a citromost csináltam.
Megfőzni tök hülyeség, mert a citromot a C vitamin miatt teszed bele, az meg elbomlik ha főzik.
Mit jelent a tisztított víz? Mert én vegyszermentes 0.1 mikron átmérőjű szűrőn szűrt vizet tisztítottnak tartok.
További ajánlott fórumok: