Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek. (beszélgetős fórum)
Az szerintem is, de ritkán is fogyasztok olyat. Ha ilyen nagyüzemi savanyúságot veszek, akkor inkább céklát vagy savanyú paprikát.
Nálam is a saláta a nagy kedvenc. :)
Tejföllel már nem szeretem, pedig otthon mindig úgy csináltuk. Most a férjemnek is úgy csinálom, csak a magaméról hagyom le.
kell bele?én soha nem teszek.
Pedig az kell bele. Ez kb olyan, mintha kaprot nem tennél.
Én meg a kovászos uborkát utálom!
😁
Semmilyen savanyított dolgot nem eszem meg.A világból ki lehet kergetni velük!
en soha nem teszek bele fokhagymat.
Egyszerű. Ha nem bírod a fokhagymát, vegyél olyan uborkát, amit nem fokhagymával készítenek. A piacon rá is tudsz kérdezni az eladótól, hogy van-e olyan uborka, ami nem fokhagymával készült. A boltiban pedig rá vannak írva az összetevők.
Akkor aztán télen-nyáron eheted azt, ami neked is megfelel. Na?
Azt én sem tudom, hogy mitől van, hogy ki szereti, ki nem a savanyúságot. Én kifejezetten szeretem, és húsos ételekhez igénylem is. A férjem is szereti, de nem mindenevő savanyúság terén. Én az vagyok. Megeszek én mindent, a mini savanyított dinnyén át a mini kukoricáig. A karfiolt, a gyöngyhagymát, az uborkaféléket, az almapaprikát, a csalamádét, céklát. Biztos kihagytam valamit.
Pedig szerintem a csemege uborka nagyüzemileg fokhagyma nélkül készül. Legalábbis én szoktam venni csemege uborkát is. Soha nem láttam a levében fokhagymát, és nem is érzem benne, pedig a fokhagymának meghatározó az íze.
Uborkát eltenni nem szoktam. Ha tennék el mondjuk télre csemege uborkát, a fokhagymát biztosan kihagynám. Nekem az csak a kovászosban passzol. De látjuk, mindenki másképp csinálja.
Az uborkasaláta, az viszont tényleg csak fokhagymával finom. Ez alap. Az uborkasaláta az egyik kedvencem.
a lányom az uborkát is kifacsarja,a levét elteszi nekem.én ráöntöm a maradék uborkasalátára,ezzel-azzal megeszem.
nincs két egyforma ember,mint egyforma ízlés sem.legfeljebb hasonló.
az uborkasalátába kell,meg tejföl is.a vejem még sosem evett tejfölös uborkasalátát.de ízlett neki.Nógrád megye.
Nagyon szeretem, a leve kimondottan Isteni
Én nagyon szeretem. A levét is megiszom.
A boltban vagy piacon kapható uborkában is legtöbbször van. Pedig télen is megkívánja az ember az uborkát.
Salátába nagyon is kell. Az ecet-cukor-só kombó kívánja is.
Én szinte semmilyen uborkát sem tudok elképzelni nélküle. Az uborkasalátába is mindig megy egy jó adag.
Hát nem egy dög unalom lenne az élet ha mind egyformák lennénk?😀
Biztos van olyan étel amit szeretsz, az mi?
Tudod, ízlések és pofonok különböznek, meg ahány ház annyi szokás és még napestig sorolhatnánk a régi bölcseleteket. De miért utálod, ha más ízlése, szokása eltér a tiédtől?
Én már azt is hallottam, hogy valaki a pörköltet lekvárral eszi. Na és? Hát egye, ha ő azt úgy szereti. Az az ő dolga, amihez senkinek semmi köze sincs.
😀
Pl. én akármelyik nagyobb űzletben, de nem Magyarországon élek.
Pl.... [link]
vagy... [link]
én sem.valaki mondta,milyen finom,nekem nem ízlett.
Aki szereti had tegyen bele. Miért kell ezt utálni? Én nem igénylem a fokhagymát bele, nem is teszek. Semmit a kapron és són kívül. Se kenyér, se krumpli. Télire is elteszem kisebb üvegekbe átrakva. Rá a csavarós tető, megy a polcra. Ennél egyszerűbb és egészségesebb savanyúság nincsen.😀
Utálom, hogy utálod. 🤣🤣🤣
Vicccelek!
Én teszek el télire is az elkövetkező időszakban. Fokhagymát is használok hozzá. Ha krumplival készül: akkor csak öreg krumplit használok. Nincs benne semmi adalékanyag.(tartósító) A leve pedig önmagában is finom pl: nyári melegben.
Készíts magadnak a saját ízlésed szerint.
További ajánlott fórumok: