Tippeket, recepteket szeretnék ( disznó)agy elkészítéséhez. (beszélgetés)
Tojásosan szoktam legtöbbször.
Piritott hagymán megpárolom, tojást ütök rá. Sok petrezselyemzölddel.
Rántani is szoktam. Isteni finom.
És néha kikeverem kencének. Hagymán megdinsztelem, mixerrel pépesítem, fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, és olajjal kikavarom mint a majonézt. Piritóssal esszük.
Ez egy régi, jól bevált hagyományos recept, disznóvágás után szoktuk készíteni:
Füstöletlen (sütni való)kolbászról leszedjük a bőrét, apróra összevágva egy serpenyőben megsütjük.
Rátesszük a megtisztított, feldarabolt velőt, ezzel is sütjük, és a végén tojást ütünk rá, összekeverjük és már csak addig sütjük, amíg a tojás is megsül. Ez egy nagyon finom étel, minél fűszeresebb a kolbász, annál jobb az íze. Friss kenyérrel, savanyúsággal szoktuk enni.
Jó étvágyat !
Magyarra fordítva így keresd a szakácskönyvekben:
Velőrózsa
én is rántva szoktam készíteni, ha éppen lehet kapni.
Mellé tört krumplit és tartármártást adok :)
van aki rizzsel szereti.
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tud valaki fekete színű étel recepteket? Nagyon fontos a szín!
- Vörösboros vaddisznó pörkölthöz bográcsban hogy pácoljam a húst? Elkészítése?
- Strucc húsból keresek recepteket, ötleteket hogyan lehet elkészíteni!