Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tippeket, recepteket szeretnék ( disznó)agy elkészítéséhez. fórum

Tippeket, recepteket szeretnék ( disznó)agy elkészítéséhez. (beszélgetés)


2014. márc. 29. 16:09

Tojásosan szoktam legtöbbször.

Piritott hagymán megpárolom, tojást ütök rá. Sok petrezselyemzölddel.


Rántani is szoktam. Isteni finom.


És néha kikeverem kencének. Hagymán megdinsztelem, mixerrel pépesítem, fokhagymával, sóval, borssal ízesítem, és olajjal kikavarom mint a majonézt. Piritóssal esszük.

2014. márc. 29. 15:59
Az én párom ugy szokta hogy megszórja jó sok borssal meg (ízlés szerinti) sóval és csak simán megsüti egy kis olajban.
2010. máj. 26. 15:24
Köszönöm a recepteket
2010. máj. 26. 13:35

Ez egy régi, jól bevált hagyományos recept, disznóvágás után szoktuk készíteni:

Füstöletlen (sütni való)kolbászról leszedjük a bőrét, apróra összevágva egy serpenyőben megsütjük.

Rátesszük a megtisztított, feldarabolt velőt, ezzel is sütjük, és a végén tojást ütünk rá, összekeverjük és már csak addig sütjük, amíg a tojás is megsül. Ez egy nagyon finom étel, minél fűszeresebb a kolbász, annál jobb az íze. Friss kenyérrel, savanyúsággal szoktuk enni.

Jó étvágyat !

2010. máj. 25. 18:20
Mi szoktun készíteni lecsós alapot és a végén belefőzzük a velőt.Sültkrumplival vagy rizzsel is kiváló!
12. 852308703c (válaszként erre: 11. - Monidavi)
2010. máj. 25. 14:57
értem
11. monidavi (válaszként erre: 5. - 852308703c)
2010. máj. 25. 14:53
Simán csak olajban/zsírban is sütheted, de ne túl sokáig. Nem szárad ki, de ha tovább sütöd ropogós lesz.
10. 852308703c (válaszként erre: 6. - 99279bb06f)
2010. máj. 25. 13:51
oké köszi...mert igy tényleg nem kaptam a google-n receptet rá
2010. máj. 25. 13:48
sziasztok!én velővel töltöm meg a rántott szeletet ,de mielött megtöltöm a hust ,a velöt meg kell hagymával borssal soval dinsztelni
2010. máj. 25. 13:48
vagy gombába töltve panírban sütve
2010. máj. 25. 13:45
az a velő? Mert akkor vese velőval, vagy akár külön pörköltnek! Rántva, kicsi darával keverve, hogy kezelhető legyen! Vagy töltött husokba!
2010. máj. 25. 13:45

Magyarra fordítva így keresd a szakácskönyvekben:

Velőrózsa

2010. máj. 25. 13:45
szimplán lehet-e megsütni vagy kiszárad?
2010. máj. 25. 13:43
rántva hagymával?
2010. máj. 25. 13:42

én is rántva szoktam készíteni, ha éppen lehet kapni.

Mellé tört krumplit és tartármártást adok :)

van aki rizzsel szereti.

2010. máj. 25. 13:39
Én 2 féle képpen tudom egyik belerakom a rántottába, másik meg kisütöm ugy mint a bécsit...valaki tud mást is? Milyen fűszerekkel talál?
2010. máj. 25. 13:38
Tippeket, recepteket szeretnék ( disznó)agy elkészítéséhez.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook