Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek! (beszélgetős fórum)
Én gyakran csinálom ezt vendégvárónak,és előző nap el lehet mindent készíteni.
Hajában megfőzök krumplit,elkészítek egy jó kis lecsót,Hírtelen kisütök fele tarjaszeletet,fele csirkemellet.
Másnap tepsibe rétegezem,a megpucolt fött krumplit karikára vágva a tepsibe teszem,rá az egyik oldalra a tarját, a másik oldalra a cs.mellet,beterítem a lecsóval.Lehet a tetejére bevagdosott szalonnát,reszelt sajtot tenni
és be a sütőbe!
Amikor nálunk svédasztalos vendégvárás volt a következőket csináltam: franciasaláta, krumplisaláta, kaszinó tojás, sonkatekercs, fasírt. Természetesen volt sajtos pogácsa, torta, és sütés nélkül elkészíthető süti:
Egyszerű és finom!
Nos, ha azt akarod, hogy a vendégek betegre zabálják magukat, és utána a szomszédságban híreszteljék, hogy milyen zseniálisat ettek nálad, akkor a következőt kell tegyed. Elmész szépen a boltba, és beszerzel 1 fej hagymát, 1 doboz fain libazsírt - minél drágább, annál jobb -, 2 tojást, na meg egy kiló csirkemájat.
Délelőtt felaprítod a hagymát jó kicsire, és a libazsíron óvatosan megdinszteled. Rádobod a kockázott májat (mosás, hártyázás az persze kell), és megforgatod 1 percig, majd kevés vizet öntve alá puhára párolod. Só, bors, esetleg kis majoranna. Nem szabad túl sokáig párolni, mert kemény és használhatatlan lesz!
A művelet befejeztével az egész cuccot berakod a turmixgépbe, beleaprítasz még két tojást, leturmixolod, és csinos kis tálkába berakod, majd olvasztott libazsírt csurgatsz a tetejére. Ha kihűlt, beteszed a hűtőszekrénybe.
Este ha van friss finom kenyér, azzal, ha nincs, pirítóssal tálalod, egy tálon legyen kitéve friss paradicsom, újhagyma vagy nagyon vékonyra szelt lilahagyma.
A házipástétommal egyszerűen nem lehet mellélőni.
Libazsírt lecserélni olajra, margarinra tilos, maximum a vaj megengedhető! :)
Mi is sokan leszünk a 7végén. :)
Én orjacsontból csinálok húslevest.
Töltött csirkecomb, petrezselymes burgonya, rizs.. anyósom hoz még rakott húst.
Meggyes piskótát csinálok
Aztán szeva..! :D
Sóssal én nem foglalkoznék,abból rengeteg félét lehet kapni,amik finomak,és árban is jók.
Édes süti nekem a zserbó a bevált recept,mert ez napokig eláll,és mert férjem csak ezt szereti.
De amúgy szinte bármelyik édes süti eláll 1-2 napig,a kavart tészták nagyon praktikusak,és jól lehet variálni.
Most már nem ígérem,de holnap keresek pár receptet,ha még mindig nincs ötleted.
Egyszerű, de nem feltétlenül olcsó és persze finom megoldás!
Ennél szeretnék kreatívabb lenni!
Félek, hogy nem tudnám szépen tálalni.
A recept jónak tűnik, így biztosan ki fogom majd próbálni. Mekkora edényben kell készíteni?
Akkor úgy tűnik a főétel kipipálva!
Sült csirkecomb, esetleg még fasírtgolyó, hidegtállal.
Azért még várom az ötleteket!
Továbbra sincs sós és édes süteményem, olyan ami másnap is finom!
Majonéz-én mindig házilag készítem,de ha nem akarsz vele bíbelôdni igen,az üveges is jó.
Zöldség-a kockában fôtt is jó(akár mirelit is),de ha már úgyis dolgozol vele,ha van egy kis plusz idôd,érdemes a frisset választani.
Ha fr.salátát akarok,úgy fôzöm a levest,hogy veszek 2-3 csirkehátat,kb.fél kiló sárga,valamivel kevesebb fehérrépa,zellergumó,fûszerek,és kuktában megfôzöm.A levét akár le is fagyaszthatod,és késôbb elhasználod.A levesben az adagokat ärányosan növelheted,ha több személyre fôzöl.
Gyors döntés volt! Nem volt előre tervezve, csak így alakult!
Eddig csak 2 emberben merült fel, hogy átvállalna esetleg vmit, csak találjam ki, hogy mi legyen az, de gondolom azért mindenki hoz vmit!
Köszönöm szépen!
Még egy pár kérdés?
A majonéz sima üveges? Húsleves híján kockában főtt zöldség használható?
A sonkából melyik praktikusabb, a kerek vagy a kocka?
Franciasaláta-a húslevesben fôtt zöldségek és hús,plusz fôtt krumpli és csemege uborka apróra vágva,majonézzel elkavarva.Sokan zöldborsót is tesznek bele,én nem szoktam,mert szerintem attól száraz lesz-de lehet ez csak az én bajom.:)
Ezt teszem szeletelt gépsonkába,és felcsavarom.Ha nem akar összeállni,fogvájóval megtûzöd,olajbogyóval,pirosarannyal díszítheted.
Szintén gépsonkába teszek sajtszeletet,kevés tormával megkenem,az elôzôhöz hasonlóan felcsavarom.
Ne aggódj,biztos jól sikerül majd.
Ha összeszokott társaság vagytok,nem lesz gond.
Ha ilyen bulit tartunk,én úgy szoktam,hogy elôre elkészítek mindent,kirakom az asztalra,mellé a tányérok,aztán mindenki akkor és azt eszik,amihez kedve van.
Nálunk kicsi a lakás,én sem tudnék ennyi embert asztal mellé leültetni,de ágyon,széken,itt-ott mindenki elvan,és hideg kajákat így is lehet fogyasztani.
Ez jó! Kicsit bővebben, hogy én is megértsem. Sajna vizuális típus vagyok!
Esetleg konkrét recept?
Együtt jártunk felnőtt fejjel esti iskolába és most ismét összejövünk! Korábban "kocsmázni" jártunk, de a gyerekek miatt már nem alkalmas, így gondoltam "partyt" adok.
Bele sem gondoltam ...
Most már mindegy, nincs visszaút!
Kicsit parázom, de biztosan jól sikerül majd minden!
Hidegtálra szoktam franciasalátával töltött sonkaszeleteket,sonkaszeletet sajttal,kevés tormával felcsavarni,körözöttet,ilyesmi.Ezek között mindenki talál kedvére valót.
Ha nincs hova leültetned a vendégeket,mindenképpen a svédasztal a legjobb megoldás.
Milyen alkalomra jönnek a vendégek?(ha nem titok:DD)
Töltött tojás
A keményre fôzött tojást pucolom,kettévágom,a sárgáját kikavarom kevés pástétommal,mustárral,só,bors,vegeta ízlés szerint,majd visszatöltöm a fehérjébe.
Tartármártást készítek,és abba teszem a tojásokat.
De lehet melléje majonézes kukoricát is,vagy olyat is szoktam,hogy fôtt krumplit apróra vágok,kevés hagymát aprítok bele,sózom,borsozom,elkeverem majonézzel vagy tartármártással,és ebbe fektetem a tojásokat.
Ha több vendég van,el lehet készíteni mindegyik változatot,és majd válogatnak a vendégek.
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Írnátok nekem egyszerű és finom gyümölcsleves recepteket?
- Olcsó, egyszerű recepteket keresek
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!
- Egyszerű banánkrém recepteket keresek. Amihez esetleg nem kell tejszín, de jó sűrű lesz. Kakaós piskótára kenném. Köszi!
- Pohárkrém recepteket keresek ami gyorsan egyszerűen kész és nagyon mutatós?Tud ilyet valaki?