Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek! fórum

Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek! (beszélgetés)


1 2 3
2010. nov. 6. 15:44

Én gyakran csinálom ezt vendégvárónak,és előző nap el lehet mindent készíteni.

Hajában megfőzök krumplit,elkészítek egy jó kis lecsót,Hírtelen kisütök fele tarjaszeletet,fele csirkemellet.

Másnap tepsibe rétegezem,a megpucolt fött krumplit karikára vágva a tepsibe teszem,rá az egyik oldalra a tarját, a másik oldalra a cs.mellet,beterítem a lecsóval.Lehet a tetejére bevagdosott szalonnát,reszelt sajtot tenni

és be a sütőbe!

61. 118ace9012 (válaszként erre: 45. - Mancipanci)
2010. nov. 4. 21:54
Én mirelit franciasaláta keveréket szoktam venni, ehhez már csak csemege ubit kell adni és almát. Majd jöhet a tejföl, plussz bolti majonézt, ízesítem borssal, pici porcukorral és citromlével.
2010. nov. 4. 21:47

Amikor nálunk svédasztalos vendégvárás volt a következőket csináltam: franciasaláta, krumplisaláta, kaszinó tojás, sonkatekercs, fasírt. Természetesen volt sajtos pogácsa, torta, és sütés nélkül elkészíthető süti:

[link]

Egyszerű és finom!

2010. nov. 4. 21:43
A tojás természetesen főtt tojás legyen. :)
58. 07c4794583 (válaszként erre: 53. - Mancipanci)
2010. nov. 4. 21:41

Nos, ha azt akarod, hogy a vendégek betegre zabálják magukat, és utána a szomszédságban híreszteljék, hogy milyen zseniálisat ettek nálad, akkor a következőt kell tegyed. Elmész szépen a boltba, és beszerzel 1 fej hagymát, 1 doboz fain libazsírt - minél drágább, annál jobb -, 2 tojást, na meg egy kiló csirkemájat.


Délelőtt felaprítod a hagymát jó kicsire, és a libazsíron óvatosan megdinszteled. Rádobod a kockázott májat (mosás, hártyázás az persze kell), és megforgatod 1 percig, majd kevés vizet öntve alá puhára párolod. Só, bors, esetleg kis majoranna. Nem szabad túl sokáig párolni, mert kemény és használhatatlan lesz!


A művelet befejeztével az egész cuccot berakod a turmixgépbe, beleaprítasz még két tojást, leturmixolod, és csinos kis tálkába berakod, majd olvasztott libazsírt csurgatsz a tetejére. Ha kihűlt, beteszed a hűtőszekrénybe.


Este ha van friss finom kenyér, azzal, ha nincs, pirítóssal tálalod, egy tálon legyen kitéve friss paradicsom, újhagyma vagy nagyon vékonyra szelt lilahagyma.

A házipástétommal egyszerűen nem lehet mellélőni.


Libazsírt lecserélni olajra, margarinra tilos, maximum a vaj megengedhető! :)

57. cumma1
2010. nov. 4. 21:26

Mi is sokan leszünk a 7végén. :)

Én orjacsontból csinálok húslevest.

Töltött csirkecomb, petrezselymes burgonya, rizs.. anyósom hoz még rakott húst.

Meggyes piskótát csinálok

Aztán szeva..! :D

56. Mancipanci (válaszként erre: 55. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 21:16
Előre is köszönöm! Jó éjt!
2010. nov. 4. 21:11

Sóssal én nem foglalkoznék,abból rengeteg félét lehet kapni,amik finomak,és árban is jók.

Édes süti nekem a zserbó a bevált recept,mert ez napokig eláll,és mert férjem csak ezt szereti.

De amúgy szinte bármelyik édes süti eláll 1-2 napig,a kavart tészták nagyon praktikusak,és jól lehet variálni.

Most már nem ígérem,de holnap keresek pár receptet,ha még mindig nincs ötleted.

54. Mancipanci (válaszként erre: 52. - 91d4989ab9)
2010. nov. 4. 21:11
Igen, jól hangzik! Legközelebb!
53. Mancipanci (válaszként erre: 51. - 91d4989ab9)
2010. nov. 4. 21:10

Egyszerű, de nem feltétlenül olcsó és persze finom megoldás!

Ennél szeretnék kreatívabb lenni!

2010. nov. 4. 21:06
máskormeg mondd hogy te adod a helyszint a bulihoz a csajok hozzanak kaját a fiuk piát, olcsóbban meguszod
2010. nov. 4. 21:04
sósnak vegyél ropit meg ilyesmit édesnek meg rendelj egy cukrászdából kétféle sütit azt jólvan:D
50. Mancipanci (válaszként erre: 28. - Azure_)
2010. nov. 4. 21:03

Félek, hogy nem tudnám szépen tálalni.

A recept jónak tűnik, így biztosan ki fogom majd próbálni. Mekkora edényben kell készíteni?

2010. nov. 4. 21:02

Akkor úgy tűnik a főétel kipipálva!

Sült csirkecomb, esetleg még fasírtgolyó, hidegtállal.

Azért még várom az ötleteket!


Továbbra sincs sós és édes süteményem, olyan ami másnap is finom!

48. malacka0720 (válaszként erre: 45. - Mancipanci)
2010. nov. 4. 20:52
Ja,és sonkából a kockát szoktam választani,azt jobban és szebben lehet feltekerni.
47. malacka0720 (válaszként erre: 45. - Mancipanci)
2010. nov. 4. 20:51

Majonéz-én mindig házilag készítem,de ha nem akarsz vele bíbelôdni igen,az üveges is jó.

Zöldség-a kockában fôtt is jó(akár mirelit is),de ha már úgyis dolgozol vele,ha van egy kis plusz idôd,érdemes a frisset választani.

Ha fr.salátát akarok,úgy fôzöm a levest,hogy veszek 2-3 csirkehátat,kb.fél kiló sárga,valamivel kevesebb fehérrépa,zellergumó,fûszerek,és kuktában megfôzöm.A levét akár le is fagyaszthatod,és késôbb elhasználod.A levesben az adagokat ärányosan növelheted,ha több személyre fôzöl.

46. Mancipanci (válaszként erre: 43. - Geranna7)
2010. nov. 4. 20:44

Gyors döntés volt! Nem volt előre tervezve, csak így alakult!

Eddig csak 2 emberben merült fel, hogy átvállalna esetleg vmit, csak találjam ki, hogy mi legyen az, de gondolom azért mindenki hoz vmit!

45. Mancipanci (válaszként erre: 42. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 20:41

Köszönöm szépen!

Még egy pár kérdés?

A majonéz sima üveges? Húsleves híján kockában főtt zöldség használható?

A sonkából melyik praktikusabb, a kerek vagy a kocka?

44. Mancipanci (válaszként erre: 41. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 20:38
Igen, én is így tervezem!
2010. nov. 4. 20:36
Legközelebb ugy tervezzétek,hogy mindenki hozzon valamit.:P
2010. nov. 4. 20:35

Franciasaláta-a húslevesben fôtt zöldségek és hús,plusz fôtt krumpli és csemege uborka apróra vágva,majonézzel elkavarva.Sokan zöldborsót is tesznek bele,én nem szoktam,mert szerintem attól száraz lesz-de lehet ez csak az én bajom.:)

Ezt teszem szeletelt gépsonkába,és felcsavarom.Ha nem akar összeállni,fogvájóval megtûzöd,olajbogyóval,pirosarannyal díszítheted.

Szintén gépsonkába teszek sajtszeletet,kevés tormával megkenem,az elôzôhöz hasonlóan felcsavarom.

2010. nov. 4. 20:30

Ne aggódj,biztos jól sikerül majd.

Ha összeszokott társaság vagytok,nem lesz gond.

Ha ilyen bulit tartunk,én úgy szoktam,hogy elôre elkészítek mindent,kirakom az asztalra,mellé a tányérok,aztán mindenki akkor és azt eszik,amihez kedve van.

Nálunk kicsi a lakás,én sem tudnék ennyi embert asztal mellé leültetni,de ágyon,széken,itt-ott mindenki elvan,és hideg kajákat így is lehet fogyasztani.

40. Mancipanci (válaszként erre: 35. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 20:26

Ez jó! Kicsit bővebben, hogy én is megértsem. Sajna vizuális típus vagyok!

Esetleg konkrét recept?

39. Mancipanci (válaszként erre: 35. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 20:23

Együtt jártunk felnőtt fejjel esti iskolába és most ismét összejövünk! Korábban "kocsmázni" jártunk, de a gyerekek miatt már nem alkalmas, így gondoltam "partyt" adok.

Bele sem gondoltam ...

Most már mindegy, nincs visszaút!

Kicsit parázom, de biztosan jól sikerül majd minden!

2010. nov. 4. 20:20
Erdélyben pástétomnak mondjuk a májkrémet.:)
37. Mancipanci (válaszként erre: 36. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 20:19
Köszönöm! Nálatok?
36. malacka0720 (válaszként erre: 34. - Mancipanci)
2010. nov. 4. 20:18
Bármilyen májkrém.Elfelejtettem,hogy nálatok inkább így hívják.:)
2010. nov. 4. 20:17

Hidegtálra szoktam franciasalátával töltött sonkaszeleteket,sonkaszeletet sajttal,kevés tormával felcsavarni,körözöttet,ilyesmi.Ezek között mindenki talál kedvére valót.

Ha nincs hova leültetned a vendégeket,mindenképpen a svédasztal a legjobb megoldás.


Milyen alkalomra jönnek a vendégek?(ha nem titok:DD)

34. Mancipanci (válaszként erre: 33. - Malacka0720)
2010. nov. 4. 20:14
Milyen az a pástétom?
33. malacka0720 (válaszként erre: 23. - Mancipanci)
2010. nov. 4. 20:12

Töltött tojás


A keményre fôzött tojást pucolom,kettévágom,a sárgáját kikavarom kevés pástétommal,mustárral,só,bors,vegeta ízlés szerint,majd visszatöltöm a fehérjébe.

Tartármártást készítek,és abba teszem a tojásokat.

De lehet melléje majonézes kukoricát is,vagy olyat is szoktam,hogy fôtt krumplit apróra vágok,kevés hagymát aprítok bele,sózom,borsozom,elkeverem majonézzel vagy tartármártással,és ebbe fektetem a tojásokat.

Ha több vendég van,el lehet készíteni mindegyik változatot,és majd válogatnak a vendégek.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook