Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyszerű banánkrém recepteket keresek. Amihez esetleg nem kell tejszín, de jó sűrű lesz. Kakaós piskótára kenném. Köszi! fórum

Egyszerű banánkrém recepteket keresek. Amihez esetleg nem kell tejszín, de jó sűrű lesz. Kakaós piskótára kenném. Köszi! (tudásbázis)


13. Barbi0508 (válaszként erre: 12. - Spinneli)
2009. dec. 9. 22:40
oké, karácsonykor kipróbálom :)
12. spinneli (válaszként erre: 11. - Barbi0508)
2009. dec. 9. 11:16
próbáld ki, hogy csak tisztán rálocsolod.
11. Barbi0508 (válaszként erre: 9. - Spinneli)
2009. dec. 8. 23:06
Mikor gyümi tortát csináltam, a zselatint citromlé és víz keverékében oldottam fel, azt tettem rá, de úgy is bebarnult!
2009. dec. 8. 22:49
Nagyon jó ötleteket kaptam, köszi. És várom még.
9. spinneli (válaszként erre: 8. - Barbi0508)
2009. dec. 8. 22:40
ha locsolsz rá egy kis citromlevet nem barnul be.
2009. dec. 8. 22:39

Szerintem a sima banánkrém nem jó ötlet, hisz a banán bebarnul krém formájában is.

Adj hozzá valami színes gyümölcsöt is, pl. málnát, de csak keveset, így csak a színe lesz rózsaszín, az íze nem, vagy egy kis lekvárt!

2009. dec. 8. 22:18

És díszítheted pl szárított banánnal a tetejét :)

Huh, esedékes a gesztenyetorta sütésem :) Csorog a nyálam :) csak olyan pepecselős :(

6. 89b99f816e (válaszként erre: 3. - L.Niki18)
2009. dec. 8. 22:17

Nincs.

Viszont: én szoktam gesztenyetortát csinálni, és annak úgy csinálom a krémjét, hogy egy egész gesztenyepürét összetörök, vagy lereszelek, és majdnem egy flakon tejszínhab sprayt belenyomok, és jól kikeverem (persze biztos működik felvert tejszínhabbal is, nekem ez egyszerűbb; vajjal meg sem próbálom, mert gusztustalan, kár, hogy sok cukrászda azzal készíti még mindig a krémeket; érezni az állagán a sütinek, fúúújj). Kenhető lesz a krém, és finom is :) Én imádom így. Utána (már kisült a 2 db tortalap) az egyik lapra rákenem a háromnegyedét a kérmnek, majd ráteszem a másik lapot. Ezt követően a maradék krémet még picit dúsítom tejszínhabbal, és bevonom ezzel az egész tortát. Az oldalára és a tetejére krumplihámozóval készült csokoládé forgácsot rakok, plusz még tortadarát is. Szép is és finom is lesz. Pont múltkor gondolkodtam, hogy még milyen krémet lehetne bele csinálni, amit ki lehet keverni tejszínnel. Na, a banánt pl el tudom képzelni, mert sűrű, mint a gesztenye.

2009. dec. 8. 22:15
én kevernék bele eg kicsi színtelen zselatint, hogy jobban összetartson....egyébként tényleg tejszín inkább vagy margarin...sztem semmi gond a vajas krémekkel csak el kell találni az arányt, ha csak abban tocsog csömör lesz persze.
2009. dec. 8. 22:09
Banános pudingot kell főzni és az áttört friss banánt belekeverni :))
3. L.Niki18 (válaszként erre: 2. - 89b99f816e)
2009. dec. 8. 22:05
És tejszínnel esetleg akkor van valamilyen fincsi banánkrém recepted? Vagy valakinek? :-)
2009. dec. 8. 22:05

Hát sztem ilyen krémet vagy vaj, vagy tejszínhab hozzáadásával tudsz kikeverni. De inkább a tejszín, a vaj undorító. A lényeg, hogy valamilyen hasonló hozzávaló kell, hogy krém legyen belőle:

vagy: leturmixolod a banánt és ennyi. De az nem lesz krémszerű.

2009. dec. 8. 22:01
Egyszerű banánkrém recepteket keresek. Amihez esetleg nem kell tejszín, de jó sűrű lesz. Kakaós piskótára kenném. Köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook