Írnátok nekem egyszerű és finom gyümölcsleves recepteket? (tudásbázis)
Szia!
Olvasva az előttem szólokhoz, nem ragoznám túl a dolgot. Amilyen fagyasztott gyümölcsöt, illetve kompótot (nyáron egyszerűbb az idénygyümik miatt, ugye!) találsz otthon felteszed citromlével, édesítővel (ha nem fogyózol: cukorral) ízesített vízben, melybe egész fahéjat, szegfűszeget teszel. Ha felforrt (megfőtt a gyümölcs), eper pudingporral készített habarással sűríted. (Én Tescos főzéssel készíthető eper pudinggal szoktam készíteni, semmi "Gála" típus!)Férjem és lányaim imádják, nekünk azóta kedvenc, hogy eper pudinggal sűrítem a fentiek szerint.
Sok sikert!
Lehet, hogy írta már vki.
Bármilyen gyümölcsből jó, de most meggyel írom.
Meggybefőttet/meggykompótot/1 kg gyümölcsöt (megroggyasztod lábosban, kimagozod elötte) kis levével együtt egy lábosban szegfűszeggel, fahéjjal, citromhéjjal,cukorral, kis vízzel összefőzöl.
Keverés közben kis tejszínnel felengeded, de lehet tejjel is. A végén kiborítod meggyes gyümölcsjoghurtra (eléggé fel kell engedni az alaplét, hogy ne puddingot kapjunk) és tálkákban kihűtöd.
nagyon gyors.
Ősi recept: CIBERE
Hallottam már szilvából is készíteni, de mi csak meggyből csináltuk.Egy diónyi zsíron meg kell dinsztelni a magozatlan meggyet,kissé megcukroni és lassú tűzön hagyni egy kicsit, hogy levet eresszen! Lisztet kell rászórni- mennyisége attól változik milyen sűrűt szeretnél-, majd jól elkeverni és vízzel felönteni. Ízlés szerint még lehet cukorral édesíteni és még hagyni egy kicsit rotyogni! Sok munka nincs vele, hamar készen van és lehűtve isteni!
A nagymamám sűrűbbre is szokta csinálni, akkor húsok mellé adja mátásnak!
Tejszines őszibarack leves:
2 doboz őszi,3-4 darabot apró kockára vágunk,a többit a levével összeturmixoljuk,vizet öntünk hozzá szükség szerint,teszünk bele fahéjat,és szegfüszeget,cukrot izlés szerint,és felforraljuk.Bele rakunk egy 2 dl tejszint,majd lehütjük,és az apróra vágott barackot belerakjuk,és lehütjük.
Most lettem kész a "menzás" gyümilevessel.
Ez egyszerűen isteni finom::))
Köszi mégegyszer::)))
Épp most fejeztem be, gyorsan leírom, bár hosszabb lesz, mint megcsinálni :-)
Kell valamilyen nagymama készítette befőtt. Tej és Gála pidingpo és egy 2 dl-es főzőtejszín és fahéj.
Sorrend:
Puding, fahéj, tej jól összekavarva hidegen.
Bele a befőttek leve. Ha már csomómentes, akkor mehetnek bele a gyümölcsök.
Az enyémbe most magvalt meggy és barack befőtt került.
na, kb ennyi idő alatt kész is :-)
Aranyosak vagytok, köszönöm a recepteket.
Már az olvasásuk közben is összefutott a nyál a számban/ nyam-nyam/.
Ha nem is ebben a sorrendben de biztos mindegyiket elkészítem a szeretteimnek::))
Kellemes hétvégét::))
Én saját eltevésű cseresznye és őszibarack kompótot szoktam használni.
A cseresznyét levével együtt beleöntöm egy lábosba, majd bele teszem csak a kissebb darabokra vágott barackot, a levét nem. Egy kicsit higítom vizzel, teszek bele, fahéjat és szegfűszeget, ha jól összefort, egy kicsit megfőtt a gyümi is akkor habarom be. Aztán hűtöm és nyami!! :D :P
Már többször jártam ezeken az oldalakon, s klasszak is, csak igazából a "személyes" vélemények csupán néhány receptnél vannak feltüntetve.
Így viszont valójában nem tudom, hogy melyiket is kéne megcsinálnom.
Bár ha őszinte akarok lenni, én a mai napig a menzás gyümölcsleves ízére vágyom, ami biztos a legegyszerűbb volt, s mégis számomra a legfinomabb.
Saját recept, egyszerű, és finom! :-)
GYÜMÖLCSLEVES
Hozzávalók: 4 személyre (2 liter)
2 db alma
1 zacskó mirelit meggy vagy friss meggy
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaníliás pudingpor (elhagyható)
4 evőkanál cukor
2-3 db (kb. 1,5 cm-es) egész fahéj
4-5 szem szegfűszeg
Elkészítése:
Megtisztítjuk a gyümölcsöket, a meggyet kimagozzuk, az almát kockára vágjuk.
A vízbe beletesszük a gyümölcsöket, a szegfűszeget és a fahéjat. (Ha mirelit meggyet használunk, azt csak forráskor tegyük a vízbe.) Mikor felforrt, levesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Kb. negyed óra múlva behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel és pudingporral. Ekkor tesszük bele a cukrot is. Újra felforraljuk és már kész is. Levesszük a tűzről és hagyjuk még párolódni fedő alatt.
Ha beírod a receptkeresőbe a "gyümölcsleves" szót,sok receptet találsz.
Ugyanezt megteheted a Mindmegetté-n is.
Így egyszerre jutsz sok információhoz.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Olcsó, egyszerű recepteket keresek
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!
- Egyszerű banánkrém recepteket keresek. Amihez esetleg nem kell tejszín, de jó sűrű lesz. Kakaós piskótára kenném. Köszi!
- Írnátok nekem bevált, egyszerű, Kinder tejszelet recepteket?