Tillandsia cyanea virága(rózsaszin része) elrohadt, ha levágom, újra nő? (tudásbázis)
Nagyon szép :)
nekünk olyan van vagy 50 db ami egy fadarabra van kötözve és a levegő nedvességtartalmából él. A tied inkább a broméliákra hasonlít, ahhoz nem értek annyira, mármint kezelést illetően.
Szerintem vágd le.
Amúgy a tillandsia, ha tényleg az van neked, akkor annyi törődést igényel csak, hogy hetente egyszer délelőtt belemártod esővízbe / vagy állott vízbe (lehet spriccelni is) aztán kész. Ha szürkés a levele, akkor szárazságkedvelő, ha sötétzöld, akkor vízkedvelő. Azt nyáron többször is kell "locsolni"
Megnéztem a képet a guzmániádról nagyon szép, az enyém már a harmadik generáció az már nem ilyen szép. Kipróbálom a tanácsaidat a ciklámennel kapcsolatban. Később beszámolok a fejleményekről. Biztosan nagyon érdekes lehetett a pink guzmánia én még csak sárgát és pirosat láttam.
Most mennem kell, jó volt beszélgetni egy másik virágimádóval. Üdv.
Képzeld!
Múlt héten láttam itt a Lidlibe pink guzmániát. Én hülye meg nem vettem meg! Pedig olcsó is volt és csodaszép. de gondoltam nem cipekedem az esőben :( Másnap már nem volt meg :(
A hidegre tetted ki vagy csak a belső ablakpárkányra? Én azt olvastam, hogy csak akkor kell meglocsolni ha már kókad a levele, lehet hogy kiszáradtak az enyémek? Ráadásul a meleget sem bírják nálunk pedig nincs meleg csak 21 fok körül.
Szerinted?
Lehet, hogy az itteni klíma is segít. Ami a legfontosabb, hogy alulról kell locsolni a tálkájában. Állott vízzel öntözöm minden másnap.Alulról! Nekem az ablakban vannak, de lehet máshol is bírja. Azt sem bánják, ha rájuk nyitom őket. Nagyon fontos az is, hogy mikor látod a virágot elfonnyadni, le kell vágni olyan mélyen, ahogy csak tudod, hogy ugye be ne rohassza a többi részét. amikor látod a leveleit is fonnyadni, sárgulni, vágd le azt is minél közelebb a tőhöz. Mikor megkaptam őket, mert 2 van, egy piros és egy fehér gyönyörűek voltak...úgy 2 hétig mikor csak elkezdtek a bimbók is fonnyadni, a levelek és virágok is megadták magukat. sajnáltam volna kidobni. Lehet ilyenkor más azt hiszi vége és zsupsz, be a kukába. Na én ekkor nekiültem és minden fonnyadt részt levágtam. Kitettem az ablakba és elkezdtek magukhoz térni. Bimbóznak, virágoznak.
Mondjuk a szobarózsám is lakásban van és bírja :-)
Ezért gondolom azt, hogy az itteni klíma is számít szerintem.
Próbáld ki. Szerintem menni fog és gyönyörűek maradnak.
Szia!
Nekem is van guzmániám és gyönyörű szép már 4 hónapja. Azóta van meg. Viszont tudom, hogy a guzmániát a tölcsérében locsolom. Hozott is oldalhajtást. A tillandsia kevés vizet igényel. Azt olvastam havi egyszer locsoljam. Így is tettem. Erre kirohad? A zöldje még nagyon szép, de hogy locsoljam és honnan? Alulról, felülről? Képzeld én Németben vagyok és itt nagyon szépek a virágok. Olcsók is. Mindig veszek, vagy kapok valamilyet. A ciklámeneim sem pusztulnak el mint otthon, állandóan virágoznak.
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Ohhh, az a rózsaszín köd!
- H&M-es fehér trikót mivel lehetne kifehéríteni, ha áztatás után rózsaszín lett?