Ti mit esztek reggelire? (beszélgetés)
A pulyka/csirkesonka eleve sallang.. Nem igazi fehérjeforrás, senki nem tudja mi minden van benne.
Jó az a zabpehely reggelre..
" A fogyókúra miatt a másik sárgáját már ne együk meg"
Ki ne egye meg? Egy 50 kilós nő OK ne egye meg, de egy 100 kilós férfinak nem oszt nem szoroz az az egy sárgája. Több sebből is vérzik ez a reggeli és az elméleted/ módszered.
Igyekszem, hogy a reggelim tápláló legyen.
Ha valamklyen darát főzök (búza, kukorica, zab...), általában meglocsolom egy kis mézzel, és gyümölccsel eszem. Ha pedig szenvics-féleséget, akkor hagyma, v paprika, v paradicsom, ubi, stb... Kerül mellé.
Szeretem a melegszendvicseket, ha van szikkadtabb kenyér, akkor bundáskenyeret csinálok belőle.
Fogyókúra esetén is bátran lehet reggelizni. Ugyanaz a kaja ami reggel nem hízlal, este már igen, úgyhogy inkább a vacsit kell visszafogni.
Csatlakoznék Agostina-hoz!
A zab és gabonapelyhek semmiképpen nem jók fogyókúrakor és én pirított kenyeret sem javasolnék. Mivel egy jól megválasztott reggeli lendületet kell adjon egy napnak, tartalmazzon kb. egyenlő arányban fehéjét és szénhidrátot is. Ha gyömölcs, akkor inkább bogyós gyümölcsöket válasszunk és a tej sem valami jó választás.
Egy jó reggeli lehet:
2 szelet jó minőségű pulyka v. csirkesonka, 1 db főtt tojás, 1 kisebb paradicsommal, esetleg pár szelet uborkával vagy paprikával, 1-2 szelet zsírszegény sajt. Ha az éhségérzet ennek ellenére túl hamar jön, lehet emelni mondjuk a mennyiséget még egy főtt tojás fehérjéjével. A fogyókúra miatt a másik sárgát már ne együk meg.
Intersparban is 200 Ft fél kiló, akciósan még olcsóbb.
Most diétához zabpehely palacsintát tolok reggelire.
-50 g zab ( én le szoktam darálni, de aprószeművel is jó )
-kis Édesítő
-fahéj,szegfűszeg,kis bors, korriander
-0,5 dl szénsavas víz
-2-3 tojásfehérje, 1 sárgája
Palacsintasütőben megsütöd mindkét oldalát, elég neki néhány perc.
Öntetnek én kevés vízben szoktam feloldani csokis, vagy vaníliás fehérjét, így jó sűrű lesz.
Laktató, diétás, és beszarás jó :)
A Pennyben 199 Ft egy fél kiló. Ez az apróbb szemű, de finom.
Ha akciós, 149 Ft-ért szokták adni.
Reggelire egyébként én általában zabpehelykenyeret eszem vajjal, sonkával, kenőmájassal, vagy joghurt zabpehellyel, aszalt gyümikkel, cukkinis rántotta, virsli.
Szénhidrát inkább reggel, este már ligh-osabb kaják.
Én se Oetker se Nestlé gabonapelyheket nem javasolnék senkinek rendszeres reggelire. Tömény cukor hidrogénezett növényizsírral megsprékelve.
Amúgy a tegnapi Sparos mintha kicsit ragadósabb lett volna, mint a szokványos, de ez sokat nem jelent, mert ilyesmiben a Spar termékének nem hiszem, hogy standard minősége lenne.
Sima zabpehely igényel némi ízesítést, mert csak bele a tejbe nem olyan finom, de kalóriaügyileg talán a legszerencsésebb.
Kukoricapehelyben sincs semmi extra, csak maga a pehely, de azt már nem muszáj variálni elég a tej. Van belőle diétás verzió kevesebb cukorral, de azt még nem kóstoltam, mert 3x annyiba kerül, mint a sima.
Müzliben akad kukoricapehely, zabpehely, gyümölcsdarabok vagy csokidarabok, attól függ milyen ízesítés. Ezek a legjobbak, de ízlés kérdése. Ilyenek pl. Nestlé fitness, Oetker Vitalis, Cerbona müzli.
Vannak még elsősorban gyerekeknek gyártottak: cini minis, cheerios stb.
Nem vagyok szakértő a témában, de valahogy így lehet a legjobban összefoglalni. Talán nagy hülyeséget nem írtam:)
Reggeli valamibe a müzli is beletartozik vagy csak sima zabpehelyre gondoltál?
Müzliből oetker vitalis jó. Nestlét nem kóstoltam, de az lehet mazsolás. Mostanában kukoricapehelyre vagyok rákattanva, de reggelire.
Zabpehelyből mindig a legolcsóbbat veszem és kását készítek belőle.
miert okoskodika magyar nep?/
ahelyett, hogy orulnenk! :) fac kivan!
amugy jol valaszolt mindenki!
Igazából az volt a kérdés:Ti mit esztek reggelire?
Nem a zabpehely fajtákról írtak ki kérdést...Úgyhogy Zsóka helyesen válaszolt.
zabpehely.
igazabol nem dietazok, csak hirtelen marha ehes leszek, es ezt kene enyhiteni normalis taplalkozassal.
zabpelyhet, vagy ilyen reggeli valamiket szeretek enni, igaz nem reggel, hanem este, amikor megehezek, de az is jo.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy a Skorpió megeszi az Ikreket reggelire?
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- Mit készítesz húsvét reggelire?
- Mit lehet készíteni reggelire, ami gyorsan megvan, és nem erős illatú (mint pl. baconos tojás)?
- Te mit adsz reggelire a 13hónapos babádnak, ha már nem szoptatsz?
- Update 1-es kód szerint étkezők! Miket esztek reggelire?