Te mit adsz reggelire a 13hónapos babádnak, ha már nem szoptatsz? (tudásbázis)
Persze, fel szoktam neki szelni, de hiába. Viszont, most, hogy írtam róla, valami csoda folytán a frankfurti levesből kiette a virslit.:)) Igaz, ott ugye a fűszerek, stb, miatt már más az íze, és a só is kifő belőle, így arra tippelek, hogy az lehetett a baja, hogy nem tetszett neki "simán".
Általában nem eszik me semmilyen sós ételt, így sem a virsli, sem a felvágottak nem jönnek szóba. Mondjuk nem bánom, én szoktattam így, én sem eszek sósan.
Amúgy eszik rendes ételt, főzeléket, gyümölcsöt, gabonafélét, husit is, de csak a "rendes" húst (leveshús, sülthús, pörkölt, stb.) Csak a fentieket nem.
Mindkét lányomnak elég kevés foga volt 13 hónaposan, ez korlátozta az adható ételeket.:(
Szívesen megették a májkrémes, sajtkrémes kenyeret, a bundás kenyeret, tojásrántottát, kalácsot vajjal és különböző lekvárokkal, sajtos melegszendvicset, a virslit, vékonyra szeletelt párizsit vajas kenyérrel. A joghurt nálunk tízóraiként vagy uzsiként szerepelt, ugyanígy a puding, túrókrém, túrórudi. 18 hónapos koráig a nagyobbik lányom tápszert is evett reggel este. A kicsi 20 hónapos, ő még most is igényli.:)
Tápszer helyett próbáltál már babáknak való tejitalt adni neki?
A lányom nem evett tápszert, így nem tudom, hogy a tápszer és a tejital íze különbözik-e egyáltalán, de biztos van, aki meg tudja írni neked.
Na, ez az. A lányomnak egy joghurt egy egész étkezést jelent, olyen keveset eszik.
Most a legújabb heppje, hogy csak bocitejet iszik reggelire.
Adtam/adok neki virslit, havonta, kéthavonta, bepróbálkozom vele, de még most is kiköpi.
Mondjuk Ő tényleg nem mérce, mert nagyon rosszul eszik. (Nem a válogatósságára értem, hanem a mennyiségekre, de ezen a Béres csepp sokat segített.)
A lányom egyáltalán nem is reggelizett az anyatejen kívül mást kb. másfél éves koráig, utána viszont Ő is csak max. egy joghurtot evett.
Gyerekfüggő, hogy elég-e neki. nálunk elég volt, sőt, még most is az, pedig már 26 hónapos.
Próbáld meg dúsítani gabonapehellyel. Pl. milupa, vagy kölln.
Én a nagynak adtam még vajaskenyér katonákat is ebben a korban és akkor jóllakott szépen.
Tejpépet sem enné meg?
Vagy gyümis joghurtot?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy a Skorpió megeszi az Ikreket reggelire?
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- Mit készítesz húsvét reggelire?
- Mit lehet készíteni reggelire, ami gyorsan megvan, és nem erős illatú (mint pl. baconos tojás)?
- Ti mit esztek reggelire?
- Hagymát ettem reggelire, hogyan tudom a számból eltüntetni a szagát?