Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem... fórum

Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem... (beszélgetés)


1 2
2010. márc. 3. 07:46

Reggelire ruszlit

Vacsorára rántott karfiolt + tartár egy kis befőttesüvegben (pl. erős pistás üvegben)

+ tea (Bomba-s palackban)

58. e05330cfda (válaszként erre: 57. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 21:13
Nem feketeretek!Tudod mit?Ugorkabefőtt vékonykarikákra!Az lesz a tuti nyerő íz rája!:)
57. e05330cfda (válaszként erre: 56. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 21:09

És akkor télen mit?

Feketeretek esetleg?:)

56. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 55. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 21:09
mert a téli paradicsomnak se íze-se bűze-ahogy szokták mondani. Iszonyat mű.
55. e05330cfda (válaszként erre: 53. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 21:08
Igen, azt hiszem igazad van.De miért csak nyáron a paradicsomkarikát?:)Nálunk a zöldségesnél télen is van.:)
54. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 50. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 21:06
nyáron paradicsomkarikát is tehetsz rá:)
53. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 52. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 21:05

nem tennék bele majonézt-mert elveszti a lényegét:)


A majonézestojássaláta nem egyenlő a lengyeltojással:)

52. e05330cfda (válaszként erre: 51. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 21:00
Lengyel tojás kicsi olaszos beütéssel:)A sárgája kikeverésekor a mustár helyett szerinted lehet tenni esetleg majonézt?
51. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 50. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 20:59

Én még nem tettem rá-de ki lehet próbálni, de akkor inkább reszelt füstöltsajtot tennék rá.

Ha már lúd, akkor legyen kövér.

50. e05330cfda (válaszként erre: 49. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 20:53
Van, persze.Hűtőzöm majd.Sajtot lehet reszelni rá?
49. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 48. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 20:52

Mondjuk 40 fokos melegben nem készítem szendvicsnek-vagy max. otthon reggelire adom citromosteával.

De ilyenkor nyugodtan lehet. A melóhelyen bizti vagy egy árva hűtő-és be lehet tenni.

48. e05330cfda (válaszként erre: 47. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 20:49
Jó, figyelek.És azon töprenftem még, hogy bírja-e hosszú távon hűtés nélkül a tejföl miatt?Nem punnyad be melegben?
47. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 45. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 20:47
A tejföllel óvatosan bánj, nehogy túl híg legyen.
46. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 45. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 20:46
nincs mit:)
45. e05330cfda (válaszként erre: 44. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 20:44
Nagyon jól hangzik.Kipróbálom biztosan.Köszönöm a receptet:)
44. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 43. - E05330cfda)
2010. márc. 2. 20:36

keményre főzől pár tojást (én 10-et szoktam) különválasztod a sárgájától a fehérjét. A fehérjét kockára vágod félreteszed, a sárgáját kikevered egy csapottevőkanál vajjal, izlés szerint sóval, mustárral, őrőltborssal, tejföllel,apróra felvágott vöröshagymável. Jól összekevered-és csak a végén teszed bele a kockáravágott fehérjét.

Külön egy serpenyőbe-mig készited a tojást-bécont pírítasz, hogy kissé ropogós legyen.


Bagettet félbevágsz, bele egy-egy darab jégsalátát, ráteszed a tojást, rá a bacont és lezárod a bagettet a másik felével.

43. e05330cfda (válaszként erre: 42. - Dd82ac1cc1)
2010. márc. 2. 20:25
lengyeltojást?az milyen?:)
2010. márc. 2. 20:24
Csinálj lengyeltojást-azért minden pasi oda van és tök egyszerű elkészíteni:)
2010. márc. 2. 20:17
Kenyeret, szalonnát, hagymát.Ha unja akkor kenyeret tepertőt vagy pörcöt savanyu ugorkával.Ujságpapírba bele:)
40. c1e9612cd3 (válaszként erre: 2. - Abigél)
2010. márc. 2. 20:12
voltam én is hasonló szituban, mint te! Én akkor azt csináltam, h a szendvicseket próbáltam változatossá tenni, illetve, volt mikor kifőztem otthon a virslit, azt dobozoltam be, és csomagoltam hozzá néhány szelet kenyeret, és kis tubus mustárt. Ha vacsiról volt szó, akkor volt, h főtt ételt tettem dobozba, vagy esetleg majonézes krumplisalit rántott husival/ gombával, stb.
2010. márc. 2. 16:18

igaz ez is szendvics, de az én párom imádja:

megkensz 2 szelet kenyeret mustárral, pakolsz rá sonkát, reszelsz rá pici sajtot, mehet rá egy kicsi majonéz, és karikákra vágott koviubi, összeborítod. szerintem nagyon laktató:)

38. 71e454bee5 (válaszként erre: 37. - MelisUK)
2010. márc. 2. 16:16
nem baj, azért sima túróval is nagyon fini! Nálunk ha megsütöm, 1 órára rá már semmi nincs belőle:)
37. MelisUK (válaszként erre: 35. - 71e454bee5)
2010. márc. 2. 16:14

No igen, a juhtúró, bár lehetne nálunk is kapni...

Én Skóciában élek, itt túrót meg kefírt is még csak pár hónapja kapni, nemhogy juthúrót... Pedig imádom.

2010. márc. 2. 16:13

Az orosz hússaláta is jó elvitelre szerintem, csak akkor valami dobozkába kell vinni meg evőeszköz is kell. És ebben a hús is benne van, a férjednek nem lehet kivetni valója. :D


Meg mondom, a pizzát is ki lehetne próbálnotok.


Ha pedig van mikró a munkahelyén, akkor szinte bármilyen főtt/sült ételt vihet magával, attól függ mennyi ideje van enni.

35. 71e454bee5 (válaszként erre: 34. - MelisUK)
2010. márc. 2. 16:11
ha felesben csinálod juhtúróval és túróval, akkor még finomabb!:)
34. MelisUK (válaszként erre: 32. - 71e454bee5)
2010. márc. 2. 16:09
Ezt én is ki fogom próbálni, még sose csináltam túrós pogit, de nagyon jól hangzik.
33. MelisUK (válaszként erre: 26. - 4a8c4f0081)
2010. márc. 2. 16:08

Nálunk sajna nem így van, ő állandó időbeosztásban dolgozik hétfőtől péntekik 9-17 óráig, én viszont mindig máshogy. Még a szabadnapjaim is változóak, sőt sokszor csak egy szabadnapom van. Most kivételesen kettő is van, ma és a holnap. :D Aztán kétszer megyek reggel 6-ra, majd kétszer délre, a köv hetet meg még nem tudom. De a kezdési ideim ezek szoktak lenni: 6, 7:30, 10:30, 11:00, 12:00, 12:30, 13:00, végezni meg mikor hogy, mikor mennyi munka van, van hogy 5-6 órát vagyok bent, de van hogy 9-12 órát. Így akihez igazodni lehet, az inkább a párom. :D

És szerencsére tud sütni és főzni is, nem egy nagy ördöngősség. Nekem pl a fő hobbijaim ezek.

Attól függetlenül, hogy én dolgozom össze-vissza, még mindig az én nyakamon ül a teendők java. :P

2010. márc. 2. 16:07

Ez a pogi napok múlva is puha és fini marad!:) És egyszerű megcsinálni!


Túrós pogi


Hozzávalók:

500g liszt

500g tehéntúró

500g vaj

2db tojássárga

30g élesztő

18g só


A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük.

Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.

A tésztát forgassuk el 90°-kal, majd ismételjük meg az előző műveletet.

Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg.

10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200°C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.

31. MelisUK (válaszként erre: 30. - Moenia)
2010. márc. 2. 16:02

Ha ügyes vagy, akkor a pogácsa napokig jó, de a kelt tészta nekem is a rémálmom. Másnap még jó a pogim, de utána kemény. Kalácsot eddig még nem tudtam jót csinálni. A pizza tésztám viszont tökéletes, kakaós csigát is összehoztam végre jó puhára. :D

Tényleg, erről jut eszembe, hogy a pizzát szerintem minden férfi szereti, annyi féle feltéttel el lehet készíteni, bármi jó rá és fini. Ezt még az én párom is képes elvinni, pedig egyébként mindig vmi melegszendvicset visz.

30. moenia (válaszként erre: 29. - 4a8c4f0081)
2010. márc. 2. 15:49
:-) Köszi! Aztán átgondoltam: a pogácsák általában csak frissen jók! :-( De a többi szerintem még másnap is ehető!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook