Egy éves babátok mit kap reggelire és vacsorára? (beszélgetős fórum)
Én reggelire gyümölcsöt adok a lányomnak pár kanál (natúr) túróval.
Pl. banán almával, körtével vagy barackkal + túró.
Nagyon egészséges, tápláló és finom. De ugyanígy lehet gyümölcsjoghurtot natúr joghurtból és gyümölcsből.
Jók még nagyon a kásafélék, pl. zabkása egy kis gyümölccsel.
Egy éves babának virsli, felvágott, májkrém, szalámi???
Borzasztó egészségtelen az összes, 3 éves kor alatt egyáltalán nem ajánlják az ilyesmit. A legócskább fajta húsfélék, tele vannak tartósítóval és sóval.
Én biztos nem adnék ilyen pici gyereknek.
A gabonapehely, natúr kukoricapehely szerintem jó ötlet, esetleg vajas kifli, kenyér, stb..
Nálunk reggeli joghurt, majd sonka, sajt, tojás, kenyér,májkrém, körözött, tojáskrém, padlizsán krém, virsli, zöldségek egyvelege, mikor mit eszik belőle.
Vacsira vagy főtt kaja, vagy olyasmi, mint reggel, de akkor fürcsi közben még kap egy kis tejpépet, meg este még szopcsizik is.
Reggelire szalámis, vajas, májkrémes, sajtos, vajas -kenyér.
Vacsira: még inkább a főziket részesítettem előnyben, hogy biztos tele legyen a pocak.
Reggelire kaphat virslit, szalámit, kenyeret, májkrémet stb.
Lassan elkezdheted szokatni (ha eddig nem tetted a tojáshoz, rántottát csinálhatsz neki.
Amióta már mindent eszik a kisfiam, vacsorára rendesen kapott főtt ételt, persze az esti tejcsi a mai napig elmaradhatatlan :-)
Szia!
Még nem próbáltuk, nem is jutott eszünkbe. Nagyon jó ötlet! Köszönjük!
Szia!
Gabona pelyhet próbáltad már?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- 7 éves, vagy annál idősebb kutyáitoknak mit adtok enni vacsorára?
- Mit adsz, mit adnál (milyen ételeket) egy 3 évesnek vacsorára?
- Mit adhatok reggelire és vacsorára egy 1 éves gyereknek?
- Mit adtok reggelire és vacsira 16 hónapos babátoknak?
- Mit eszik az 1 éves gyermeketek, reggelire, vacsorára, ha a tápszer és a tejpép kizárva???