Mit adhatok reggelire és vacsorára egy 1 éves gyereknek? (tudásbázis kérdés)
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a babatejet azért próbáltuk ki, hogyvalami tejfélét igyon legalább, nem az volt a kezdő... :)
Én egyébként szeretem a friss tejet...
ja a tej és tojásérzékeny az 1 lassan 3 éves kislány-nemrég derült csak ki róla-amugy ő kiskorába nem is igen kapott tejet csak tápszert.
De az én fiam 7-8 hónapos kora óta tejet iszik igaz forraltam meg felesbe kezdtem vízzel hígítva-most 4 éves és nem allergiás semmire.
Szóval tejjel kapcsolatba is van aki allergiás lesz rá van aki nem.De lehet ha valaki 3 vagy 4 évessen kezdi el itatni tejjel akkor jön nála ki.
A tejtermékek meg kellenek a csontjuk fejlődéséhez.
Van ismerősöm aki tej és tojás érzékeny-tej sokmindenbe van pl. pékárukba is.
Viszont az is lehet hogy a lányod hozzászokott a babatejhez azért nem kell neki a bolti.
Én is bolti tejet ittam mindig ehhez szoktam hozzá-de megkostoltatták velem a kecsketejet és a lefejt tehéntejet meg nem bírnám inni.
Én már hozzászoktam a bolti vízezet tejekhez és meg nem bírnám inni a sima lefejt tehéntejet.
Jók ezek a darás pépek.Általában szeretik a gyerekek,és laktatóak.
Lányom 15 hónapos,de már nem lenne elég neki,ha csak azt adnám.Éjjel 4-5 kor felkelne.
Így mindig kap szilárdat is.Persze,könnyű ételt.
Még nem próbáltam tehéntejet adni neki,úgy hallottam két éves kór alatt nem ajánlott.
Így marad a tejpor-babák számára készült.
Szia!
Az én kisebbik fiam most 15 hónapos ő már reggelire és vacsorára is szilárdat eszik és utána egy kis tejjel alszik el. Amikor egy éves volt akkor a tápszerről úgy szoktunk át hogy a dokink írt fel hipoallergén tejpépet és megcsináltam neki de úgy hogy cumis üvegből ki tudja inni aztán meg egyre sűrűbbre csináltam és a végén már kanállal ette meg, de most is van sokszor hogy tejpépet iszik cumis üvegből lefekvés előtt. Így ha nem is eszik sokat vacsorára a tejpép annyira telíti a gyomrát,hogy nem ébred fel éjszaka mert éhes. Hála az égnek eddig a sima tejtől egyiknek se lett baja a három gyerekemből. De ha félsz hogy tej allergiás lesz akkor próbáld ki a baba tejet az tuti jó. Csak mi azért nem használjuk mert kis faluban lakunk és itt minden mocskos drága, és így 1,5%-kos tejet isznak a gyerekek.
Ha megkérdezhetem, miért akarod elhagyni a tápszert? Főleg, hogy még nem eszi a darabosat.
Az én lányom nem issza meg a tejet, semmilyen formában (mondjuk nem is bánom), így csak reggel iszik egy tejeskávét babatejből (ami szintén olyan, mint a tápszer, csak 1-3 éves kor közt ajánlják). Ő vacsorára rendes szilárd ételt eszik, és vizet iszik.
Értem köszi hogy leirtad.
Más ötletek tapasztalatok?
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! A párom két műszakban jár dolgozni. Mit csomagolja neki reggelire ill. vacsorára? Már semmi ötletem...
- 1 éves hasmenéses gyereknek mit adhatok enni? Tejpéptől szorulása szokott lenni, ilyenkor is jó?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- Mit adtok reggelire a 16 hónapos gyereknek? A virsli és a péksüti már unalmas szerintem, a szendvicsről csak a felvágottat eszi le. Ötletek?
- Mit eszik az 1 éves gyermeketek, reggelire, vacsorára, ha a tápszer és a tejpép kizárva???
- Egy éves babátok mit kap reggelire és vacsorára?