6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki? (tudásbázis)
Én télen mindenképp javaslok szintetikus cuccot, van gumicukor is, Gumitamin a neve, piszkosul finom és nincs mellékíze, mint a Marslakóknak vagy a Béresnek...a béres mondjuk még egész finom a Marslakókhoz képest...mikor forgalomba jött, az ismertetö megkóstoltatta velünk...na, én lendületesen köptem is kifelé...azóta senkinek nem is ajánlottam...ahhoz kva drága, amit tud. Ez az 1x1 tökéletesen megteszi, nem kell a méregdrága cucc...és persze, ettöl függetlenül sok friss zöldséget, gyümölcsöt (süti helyett desszertnek mondjuk) adni az egész családnak...
ezt akartam írni,hogy a mai zöldségek gyümölcsökben alig van valami:(
Teljes mértékben igazat adok neked!Mi falun vagyunk,saját termésü gyömölcsöt esznek a fiaim,és mégis mindig betegek.Mit adunk be nekik vajon azokkal DRÁGA jó narancs,citrom,kivi stb amit megveszünk a boltba.Ki tudja?És lehet nem is lenne jó ha tudnánk.Mi hogyan és mikor került rá ezekre a gyümölcsökre.Én például mindkét fiamnak béres c vitamin rágótablettát adok minden reggel egyet...
Az a baj, kedves Sólyom, hogy az a fránya vitamin a gyümölcs vagy zöldség érése folytán kerül bele a célnövénybe, csak úgy nem születik vitamindúsan. A napfény, a megfelelö környezet szükséges mindahhoz, hogy az ember számára elegendö vitamin legyen benne. A kamion, hajó, repülö raktere nem igazán ezt a célt szolgálja. Márpedig szerencsétlen citrom, narancs, paprika, cékla sajna ott kénytelen beérni, arról nem is beszélve, hogy az a rengeteg vegyszer, amivel telepumpálják (most öszintén, hol a pitliben terem olyan mértanilag tökéletes alakú, hibátlan akármi, amik a boltok polcain mosolyagnak?!). Öszintén szólva nekem nincs gyerekem, de én is inkább adnék neki szintetikus vitamint is, mivel tudom, hogy gyakorlatilag a kenyérben több c-vitamin van, mint a boltban figyelö almában...
Miert nem eteted a gyermeket vitamindus etelekkel , tablettak helyett ??
Mar mindenki tudja hogy a testnek megvan a sajat modszere arra hogy a vitaminokat kivonja az etelekböl amiket eszunk ! Viszont a tablettakat szepen kisz@rjuk:)
Hogy tablettakkal helyettesitjuk a napi vitaminszugsegletet , ahhoz kb egy marek tablettat muszaly megenni alkalmankent...... ilyenforman ezek a tabletta keszitmenyek nagyon jo uzletnek szamitanak a gyogyszeriparban...... de , nem a fogyasztoknak -:)
:-)))) a kis falánk :-) igen, persze...vérnyomásnövekedés->adrenalin növekedés->túlpörgés...tökmag bepörgött akkorrendesen, gondolom ;-)
Vérnyomást?
De attól lehet izgága a gyerek,ha felmegy a pumpája?
Az enyém tegnap felfalt 4db 100mg-s rágótablettát mamáéknál,mert finom volt,mama meg adta,mert c vitamin baja nem lesz tőle.
Nem aludtunk semmit,pedig 3 éves délután nem alszik ráfért volna.Most mondta a gyerekorvosunk,hogy izgatószer,de lehet a vérnyomásra gondolt ő is,csak így egyszerűbb volt kifejtenie.:-)
Az 1x1 adható kölyöknek is, napi egyet...anonima, nem izgató szer, hanem a vérnyomását emeli meg, és nem csak a gyereknek, a felnöttnek is. és doloresznek igaza van, sajna nem mindet pisiljük ki, vesekö pikk-pakk benézhet...de ez a tabletta adható...bár én is patikus vagyok, és mint olyan, nem szokás hinni nekünk, de hátha...
Szia!
Adni adhatsz,baj ne lesz úgyis kipisili,csak kevesen tudják,hogy van egy bizonyos mellékhatása gyerekeknél.Izgató szer ha többet kap,este ne adjál neki,nem fog aludni.
szia én má régóta cebiont veszek...azt cseppekben lehet adni és egészen újszülött kortól adható...
Még mi is azt "isszuk":)
Tegnap voltam gyógyszertárban és megkérdeztem , hogy a 60 mg-s c-vitamint adhatom-e a nyolcéves gyerekemnek.Természetesen adhatom.
Én is azt adom mind a két gyerkőcnek, 100mg-os rágótablettát eszik.
Szia!Én Cebion cseppet vettem a kislányomnak,igaz ő 9 és fél hós.
én inkább teva rágótablettát adnék cseréltesd ki arra!!
1 db citromban 50-70 mg C-vitamin van.
Adj a gyereknek inkább citromos teát. Csak ne a forró teába csavard a citromot, mert akkor oda a vitamin és lehetőleg ne átlátszó kancsóba, mert a fény sem jó neki.
Egy 6 éves gyerek napi C-vitamin szükséglete 45 mg.
Vízoldható vitaminként valóban nem lehet túladagolni, de megfigyeléseken alapulva kijelenthető, hogy a tartósan napi 1000 mg feletti C-vitamin bevitel káros lehet felnőtteknél. A leggyakoribb tünet ilyenkor a vesekő, de a szövetekben is lerakódhat a C-vitamin kis kristályok formájában.
Jobb megkérdezni egy dokit.
persze nyugodtan, a felesleg kiürül, a c vitamint nem lehet túladagolni.
A C vitamin vízben oldódó vitamin.Ezért túladagolni nem lehet csak az A, D, E, K, vitaminokat amik zsírban oldódnak.
Az interneten is utána néztem de csak azt találtam, hogy a felnőttek c-vitaminszükségletének a 250% - át fedezi.
Szerintetek adhatok belölle a 6 éves ovis gyerekemnek ???
gondolom ebben is C vitamin van.
6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de erre a dobozra nincs ráírva hogy gyereknek is jó
További ajánlott fórumok: