Ritalin gyógyszer gyereknek. Van valakinek tapasztalata? (tudásbázis)
Mert a pedagógus nem bír vele?
Volt már 1-2 ADHD-s gyerekem. Nem az a gond, hogy "fegyelmezni" kell. Engem legalábbis nem zavar. De amikor 35 percig a folyosón kergeted, akkor hol marad a többi gyerek tanuláshoz való joga? Fontos a pedagógus szerepe, mert 20 másikkal kell elfogadtatni, hogy a 21. más. Mindig van 1-2, aki ezt nehezen vagy sehogy nem fogadja el. Sokszor felsőben se könnyű, alsóban még nehezebb. Kirekesztik, piszkálják stb., ami csak olaj a tűzre. Integráljuk normál osztályba elfogadom, mert okos gyerek. De képtelen figyelni 45 percen keresztül, így kevesebbet tanul, mint egy speciális iskolában.
A többi gyerek szüleinek sem könnyű. Amikor a gyerekem sírva jön haza, hogy körzőt szúrtak a kezébe (vagy nem érti a matekot, mert a tanár fegyelmez), akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem gyógyszerezik. Marad az, hogy én viszem másik iskolába a gyerekem.
Nekem mindegy, hogy gyógyszerezik vagy nem, de a többi gyerek miatt inkább a gyógyszerre szavaznék. Vagy speciális iskola/magántanuló.
Aki pedig azt hiszi tökéletes fegyelmet tud tartani egy olyan osztályban, ahol ADHD-s gyerek van jöhet hozzánk órát tartani. Nekünk se tanítják. Amit meg a fejlődéslélektan könyv ír... Ennyi a tanárképzés. Saját tapasztalatból tanuljuk meg (vagy nem). Nekem magántanulón keresztül sikerült valamennyire, de nem könnyű:(
Először nem fogod érteni, hogy miért linkelem ezt a videót, de nézd végig. Neked főleg a vége fontos, de az egész nagyon érdekes.
Figyelemzavarra javasolták, hétfőn megyek a főorvosnő szülő klubjába hogy megismerjem a gyógyszerrel kapcsolatosan mindenfélét.
Múltkor megcsinálták a figyelemtesztet ritalinnal és szinte 100% volt. Anélkül szinte 0 :( Nagy dilemma.
inkább a táplálkozásád tedd rendbe
amint rendbejön az anyagcseréje, jobb lesz a magatartása is
Kizárt dolog, hogy gyógyszerrel nyomjam el a gyerekem fejlődő személyiségét, csak mert pl. egy pedagógus nem bír vele. Gondolom vannak súlyosabb esetek is, de én akkor is ellene vagyok annak, hogy a gyereket gyógyszeresen tompítsák.
A további véleményem pedig sajnos nem szalonképes.
Szép napot nektek.
Nézz kicsit körül a világban!
Amerikában megy ez a ritalin vonal, és ha visszakeresel figyelmesen, szinte az összes iskolai lövöldözést elkövető gyerek ritalint szedett. Akkor most mire is jó a ritalin?
Remélem, nálunk nem lesz divat, mert fájna a szívem azokért a gyerekekért.
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?
- Hiperaktív gyereknél van valakinek tapasztalata a Ritalin nevű gyógyszerrel?
- 3 éves gyereknek milyen gyógyszert vegyek?
- Van valakinek tapasztalata az Anafranil nevű gyógyszerrel kapcsolatban?
- Klacid gyógyszert szedek, nagyon fáj tőle a gyomrom. Van valakinek ilyen tapasztalata?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?