3 éves gyereknek milyen gyógyszert vegyek? (beszélgetés)
Nálunk is mindig a calcimusc-ot írta a doki, meg orrspray-t ajánlott, ha csak egy kicsit köhécselt. (3 éves) Ezért ha csak ennyi a baj, már nem is rohangálok vele a dokihoz,hanem elkezdem Neki adni. Calcimuscot minden adandó alkalommal íratok a háziorvosommal, tehát be vagyunk tárazva belőle. :)
Lázra Nurofen szirupot adok, meg ha esetleg látom rajta, hogy fájhat a torka.
Aztán mindig van itthon alga (por a picinek, bogyó a nagyoknak), méz, ezekből a Hárs nagyon jó a köhögős időszakban és hála Istennek meg is eszi kanálról. Kicsi is , nagy is. A Fenyő- és a Havasi méz is szuper. Csak ajánlani tudom.
Viszont Nekem mindig résen kell lennem, és kell itthon lenni Sinecod csepp-nek (sajnos vényköteles, pedig szuper jó!), mert a picike ha elkezd ugatósan köhögni, már a második adagtól felszakad neki, és pár nap alatt meg is gyógyul.
Természetesen, mint már más is írta, gyerekfüggő a dolog, Nálunk mind a 3 másképp beteg, ha beteg, tehát ki kell tapasztalni, kinél mi hatásos.
De szerintem egynél sem árt a C-vitamin, a méz, a finom gyógytea és persze a sok törődés, szeretet. :)
Jobbulást a betegeknek!
Itt agyaltam, mi fertőtleníti a torkot. Hát a MÉZ!!!
Tele van antibakteriális és antivirális cuccokkal. Persze nem forró teában, és nem fémkanállal adva.
Egyébként a kicsi nagyon szeretni fogja, ha kanálból kap mézet, mert nagyon finom édes! ;)
Bár az enyém nem eszi meg a vegyesvirág mézet. :)
Kis hőemelkedést még nem szabad elnyomni!!! Lázat 38,5 felett, vagy (amennyiben ez az alacsonyabb) a gyerek lélektani határánál csillapítunk, és lehetőség szerint akkor sem rögtön lázcsillapítóval.
A láz nem betegség, hanem egy tünet, jel. Annak a jele, hogy az immunrendszer dolgozik. Ha azonnal elnyomunk mindent, azt üzenjük a testnek, hogy nem jól működik, és egy idő után nem is fog jól működni...
Bocsi, Kiararoli, ez nem ellened, a te támadásodra irányult, hanem az orvos tanácsára.
Én megértelek, te bízol a gyerekorvosban, hallgatsz rá. Csak sajnos mindenképpen tűl akarják magukat biztosítani, nehogy bajuk származzon belőle...
Igen, a Cvitamin nagyon jó ilyenkor, a másik kettőt mi nem használjuk, így arról nem tudok nyilatkozni.
Cvitaminból naponta több kisebb adagban akár 500 mg is mehet, csak folyadék is szükséges, hogy az esetlegesen fel nem használt távozni tudjon...
ennyi :-)
nem kell túlbonyolítani, minipatikát beszerezni, mert kicsit folyik a gyerek orra....
ha MÁR beteg, nem ajánlott adni a bérescseppet, csak a c-vitamint!
a béressel gyakorlatilag a bacikat "eteted", az megelőzésre való, nem akkor mikor már megbetegedett!
További ajánlott fórumok:
- Mekkora biciklit vegyek egy 6 éves gyereknek?
- 6 éves gyereknek kértem a gyógyszertárban C-vitamint és az 1×1 vitaday C-vitamint adták de nincs ráírva, hogy gyereknek is jó, adhatok neki?
- 7 éves gyereknek hányas kerékpárt vegyek?
- Ritalin gyógyszer gyereknek. Van valakinek tapasztalata?
- Egy éves fiú gyereknek mit vegyek szülinapjára?
- Milyen ágyat vegyek egy két éves gyereknek?