Mekkora biciklit vegyek egy 6 éves gyereknek? (tudásbázis)
Tudom, hogy ezt tanácsolják. A nyeregben ülve általában városi forgalomban teszi le az ember a lábát, a zöldre várva. Vagy, ha tényleg csak rövid időre áll meg az ember. Talán akkor megbillentettem kicsit a bringát, hogy a talpam letehessem. Nekem az a biztonságos. Ezen a 35-ös talpon a lábujj még párnástul is túl kicsi felület... :D
Felnőtt koromban költöztünk falura, itt nincs lámpa. A biztonságérzet viszont az évek múlásával csökken. Most nagy gondom az új bringával a fel-le szállási probléma, mivel olyan 7 éve volt utoljára biciklim, közben már betöltöttem a 60-at... :D
Az a tuti, ha a gyerek is ott van, aztán meglátjátok.
Jó ez a táblázat! ☺
Nekem pont a bicikli boltban mondtak h nem az a jo ha a teljes talpa leer.Hogy is irjam a “parnaig”kell leernie a labanak..
A lanyomnak is addig kelle emelnem amig ugy er le a laba mert ha a talpa leer akkor mar kicsinek erzi a bicajt pont ezert mondom azt h a bicaj boltban a 16osra es a 20asra is ultessd ra.Az a biztos ha viszed magaddal ugy nincs zsakbamacska😉
Nezzd ezt egy biciklibolt oldalan talaltam:
életkor tartomány* testmagasság lábhossz**
triciklik, járgányok 1,5-4 év között 80cm-től 35-42cm
hajtány (training bike vagy futóbicikli) 1,5-4 év között 85cm-től 26-42cm
12"-os gyerek kerékpár 2-4,5 év között 75-95cm között 35-42cm
14"-os gyerek kerékpár 2,5-5 év között 85-105cm között 40-50cm
16"-os gyerek kerékpár 4-6 év között 90-115cm között 45-55cm
20"-os gyerek kerékpár 6-10 év között 115-130cm között 55-63cm
24"-os gyerek kerékpár 8-12 év között 125-150cm között 60-72cm
Hátulra felesleges, mert a kézifékkel is meg tud állni szükség esetén. De ez az én véleményem csak.
Én azt nem tudom, és csak a gyerek fogja tudni megválaszolni, hogy a kontrafékes jobb-e neki, vagy a másik.
A kontrafékes drágább ma már, és egyre ritkábban kapható. Én abszolút a pártján vagyok, de ugye ahány bringás, annyi szokás.. :D
Egy hat éves kisbuksi még tapasztalatlan eleinte, de irdatlan gyorsan tanul. Szerintem majd ő tudja.
Igen, erre én is figyelek.Azon gondolkodom, hogy kontrafékes bicajra lehet kézuféket is rakni-rakatni hátulra is? Fogalmam sincs... Úgy gondolom talán lehet. Nem akartam kobtrást de azt mondják a hozzáértők jobb a kicsiknek. De azért rakat ék előre is hogy megnyugodjon
😄
No, egy további szempont, meg is lepődtem ma.
vettünk használt felújított biciklit. Ahogy írtam, én középen emelem át a lábam a másik oldalra, úgy szállok fel. (Nem a nyereg fölött lendítem át.)
Az a bicikli, ami minden tekintetben megfelelt volna nekem, emiatt lett mégis a fiamé: belül a váz magas, hiába női a váz.
Amit végül nekem megvettünk, nem kontrafékes és nekem végül is nincs szükségem a sok sebességre. nem is tudom kezelni. De a sok közül nem volt több kontrafékes. Viszont fel tudok rá szállni, habár hozzá kell szoknom.
Minden gyerek más alkatú és másképp nő.
Én mindig úgy állítottam a biciklimet, gyerekkorom óta, hogy ne csak a lábujjhegyem érjen le.
Mert mindenki másképp is ül fel a biciklire. Van, aki a hozzá közelebbi pedálra teszi a lábát és a másikat átlendíti a biciklin. Van, aki felül rá és az egyik lábával a talajon "rollerozva" hozza mozgásba. Én úgy ülök fel, hogy a tőlem távolabbi pedálra lépek, azt le is nyomom, eközben felülök a nyeregre és a felemelkedő másik pedálra teszem a másik lábam.
Ha valami miatt megállok, miért ne állhatnék úgy, hogy a talpaim a talajon vannak, én meg épp csak a nyeregről szálltam le, a nyereg a hátam mögött van, fogom a kormányt. És mondjuk beszélgetek, mert ismerős jött szembe az úton.
Azért is menjen a gyerek. Ő meg a kerékpárboltos tudni fogják.
Sosem értettem, miért pont a férfi bicikli ilyen veszélyes a "berendezésre". Nincs benne logika.
Pláne ha úgy állítják be a nyerget, hogy csak lekecmeregni tud róla, és a lába csak akkor ér le (pl. piros lámpánál), ha megdönti a biciklit.
A női bicikli váza, gondolom, a régi nagy szoknyák miatt olyan.
Szerintem gyereknél tényleg mindegy, persze ha a gyerek tiltakozik, hallgass rá. Ha haverokkal megy bringázni, ne cikizzék emiatt.
Lehet csak olyan hülye látvány messziről :D mint majom a köszörűkövön :D :D :D
Én mondjuk mindig az előző árából vettem az újat max. 2-3ezer Ft ráfizetéssel. Így nem volt ráfizetés.
Futobicikli utan siman megy a 20assal.En fiam 4evesen!mar a lanyom 20as bringajat hajtotta.
Neki 16ost vettunk de egy 6eves 1ev alatt kinovi tiszta penzkidobas.Erjen le labujhegyen a laba es tud vele megallni
Dodi, én az első féket leszereltem, mert megőrültem tőle. Gyerekkoromban más volt az első fék.Ennyit a technikai huzalomról.
Itt nálunk minden biciklit első-hátsó fékkel felszerelve árusítanak, és lámpákkal.
Nem a tulajdonos szereli a bringát, azt bevisszük a legközelebbi bicikliszerelőhöz, az garanciát is ad rá. A vásárlás utána garancia is akkor lép életbe, ha még új korában látta szerelő a gépet.
Nem biztos, hogy a 24-es kényelmes, nekem 16-os volt az első biciklim.
.
Vagy soha nem használja.
Sajnos divat a sok váltós, látsszon, hogy telik rá, de kevés gyerek használja.
Egy city bringa, 3-5 fokozattal elvileg egy kicsit dombosabb részen is elég. Az Alföldön mégis hova kellene a hegyi bicikli? (Mountain bike)
Szóval a lakóhely dönti el, és az is lehet,hogy a sok sebességgel dekorált bringa olcsóbb is.
Mindenképp el kell vinni a gyereket, a méret akkor dől el, ha rajta ül.
A bicajokat a kerekei meretevel, amit colban merik foleg abbol kategotizaljak, a masik szempontha, hogy fiu e vagy lanynak lesz.
A fiatalabbaknak alltalaban a 24 colos kerekuekkel kezdik, majd a kovetkezo meret a 26 colos kerekuek.
A kovetkezo kerdes, szerintem az, zsebed melysege. Kovetni akarod a ket-harom evenkent jovo bicaj cseret, mert a gyerek kinovi a kissebb bicajt, vagy van testvere, unoka testvere, aki tovabb tudja majd hasznalni a kinott bicajt.
Rajtatok fugg, melyik utat valasztjatok.
Ha a gyereknek van technikai huzalma, olyant valasszal, amin a hatso fogaskerek valtoja is legyen!
Persze, elso-hatso fekei is legyenek!
Az elso lampat, a hatso piros lampat, meg az elemeket hozza kesobb is meg lehet venni, hogy a rendorseget is eltudjatok a haztol tartani.
Ha meg nincs a haznal egy levego pumpa a gumokhoz, azt is ajanlatos beszerezni...
A szinet mar a hasznaloja valassza ki.
Nekem ezek lennenek az irany vonalaim...
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idős korban érdemes a gyereknek az első kétkerekű (pótkerekes) biciklit megvenni?
- 3 éves gyereknek megéri még 12 colos biciklit venni, vagy inkább eggyel nagyobbat?
- 6 éves gyereknek kontrás váltó nélküli vagy elől-hátul patkófékes váltós biciklit érdemes venni (20"-os)?
- Mekkora egy adag? Felnőttnek és gyereknek hány dkg?
- 4, 5-5 éves gyereknek (104-110-es ruhákat hord) megfelelő méretű-e: 64x36x74 ez a roller? Ha nem mekkora kell neki?
- Egy 9 hónapos gyereknek kb mekkora a ruhamérete?