7 éves gyereknek hányas kerékpárt vegyek? (tudásbázis)
Továbbra is azt mondom: egy 122 cm-es gyereknek nem való 26-os bicikli. Akkor sem, ha gyorsan nő.
Néhány dolgot nem hosszú-hosszú évekre vásárolunk, még akkor sem, ha egy jobb bicikli bizony nem olcsó.
Mint ahogy nem veszünk egy 122 cm magas gyereknek 146-os méretű ruhát, és ha mondjuk 32-es lába van, akkor nem 35-ös, 36-os cipőt. Mert úgyis hamar nő.
Ez nem kicsit sarkos példa, mégis ide illik.
Mindenből megfelelő méretet. Ha már veszünk...
Hát pedig nőnek.
A fiam 7 évesen 150 cm magas volt, minimum egy fejjel magasabb volt mindenkinél, de inkább többel.
Ekkor már azon nevetgéltünk a férjemmel, hogy maikor a kicsi fiúnk negyedikes korában 180 cm magas lesz...hahaha. És így lett!
Szerencsére ezután belassult és már csak 12 cm-t nőtt...
Mi is pont ezért kihagytunk több méretet is.
115,5 cm volt 1 hónapja a kisfiam 5 évesen. Ősszel úgy ment, mint a szélvész a 16-os Decathlonos bringán.
122 cm-es gyereknek 20-as méretet ajánlanak, én azt venném.
Én használtat vennék, ahogy már javasolta valaki, mert nagyon gyorsan kinövik.
Azt hiszem egy 20-as elég lenne, de ez csak tipp.
A magassága számít a kora nem.
Ha elég a 20-as, akkor azt vegyetek, ezt megtudjátok nézni egy boltban és utána keresni akkora használtat.
Nekünk volt olyan méret, amit kihagytunk, mert nagyon gyorsan nőtt a fiam. 24-es bicaja sosem volt pl.
Szerintem nem jó tanács. Persze majd a kérdező eldönti, hogy kinek a tanácsát fogadja meg.
A gyerek 7 éves, és 122 cm magas, mint megtudtuk. Ekkora gyereknek soha nem vennék felnőtt kerékpárt. Lehet, hogy elmenne a kedve a biciklizéstől. Gondolj bele! Lehet, hogy te felnőtt kerékpáron tanultál meg annak idején biciklizni, de erre nem minden gyerek képes. Szerintem nagyon fontos, hogy az a bicaj a gyerek méreteinek megfelelő, és könnyen hajtható legyen.
Boldogzokni írt egy nagyon jó tanácsot: „nem mindegy a váz sem, mennyire lehet leengedni a kormányt, ülést, stb.” Ez így igaz.
20-ast vegyél, a 24-es is nagy sztem. De meg lehet próbálni.
Nekem is 7 éves lesz hamarosan és 20-ast fog kapni valszeg.
A 26-os nagyon nagy ekkora gyereknek. Ha 24-est veszel, szerintem jobb lesz neki néhány évig. A legpraktikusabb, ha őt is elviszed magaddal a választáskor, mert nem mindegy a váz sem, mennyire lehet leengedni a kormányt, ülést, stb.
Még egy tanács: nem érdemes új bicajt venni, keress inkább helyi apróhirdetésekben, gyerekbicikli mindig van eladó. Olcsóbban megúszod és úgyis csak pár évre kell. Utána el tudod adni és beleforgatni az árát a nagyobba. Mi így csináljuk.
Gyorsan nőnek. Szerintem 26" felnőtt méretet válassz, ha több évre vásárolsz.
Gyermekkoromban csak felnőtt biciklik voltak a családban, mi azon tanultunk és azt használtuk.
További ajánlott fórumok:
- Hol vegyek jó kerékpárt Budapesten? Mit ajánlanátok?
- Ha a kisgyereknek tejfehérje allergiája van, ami hányásban nyilvánul meg, az vajon kinőhető? Szívesen beszélnék olyanokkal, akiknél elmúlt.
- 3 éves gyereknek milyen gyógyszert vegyek?
- Mekkora biciklit vegyek egy 6 éves gyereknek?
- Mit vegyek a gyereknek? Avagy vásárlási kényszer.
- Mekkora kerékpárt vegyek?