Mit vegyek a gyereknek? Avagy vásárlási kényszer. (beszélgetés)
a húgom kislányának is megvettük a főzöcskés szuper készletet, igazi kis minikonyhát. az anyuka ötlete volt, mert a kislány kis műanyagedényekkel játszott főzöcskézőset. na, mondanom sem kell, 5 percig se kellett neki a szuperkonyha... műanyag edényekkel még mindig játszik.
én is szeretek vásárolni a húgom gyerekinek, meg a sajátomnak is, de visszafogom magam. nem kell a sok kacat.
Heheh amikor a kicsim megszületett minden nap uj ruhat vettem neki.Minden egyes vasarlasnal került ruha a kosarba.Majd jött ez a jatek vasarlas,mert ugye lattam masoknal mennyi minden van.
Megvettem a kicsinek mindent.Tetszett neki 5 percig...
Aztan annyi.
Most hiaba ott van 4-5 doboz jatek,pedig alig egy eves,nem erdekli,max 1-2 kedvenc van.
Viszont ha megyünk masoknal ott mindig ugy jatszik,mint aki eleteben nem jatszott jatekkal.
Nem vasarlok mostmar.
Jobban örül a konyhai edenyeknek,fakanalaknak,üres flakonnak.
Majd ha 2-3 eves lesz kap nyaron homokozot,meg egy kerti medencet,böven eleg.Benntre meg gyurma,zsirkreta,lego.Nem kell nekik meg sok jatek.Ha nagyobbacska lesz meg a legnagyobb elfoglaltsaga a bicikli lesz.Felesleges mindefele micimackos,hello kittys,zeneles,tancolos ugralos majmot megvenni...
Köszönöm a meghallgatást.
:))
Ne azt nézd másnak mennyi van, mert ez nagy butaság!
Akkor remélem megnyugodtál! :)
Annyira szeret hozzájuk menni, így igazad lehet.
és most hogy így rávilágítottatok lehet bennem van a baj és én érzem magam rosszul hogy nálunk csak egy hegy játék van náluk öt hegynyi.
Ja amikor írtam a hozzászólásom akkor még nem volt meg a magyarázat.
Én is igy vagyok vele. Amikor elmegyünk a sogórnőmékhez. Ott két kislány van. Ott mindennel leülnek játszani és okosan játszanak vele.
Az enyémeknek is rengeteg játéka van, de még sem olyan, mint a sogórnőméknél. Ami nekik van az nekünk nincs. Ami nekünk van az meg nekik nincs. Igy, ha ők jönnek hozzánk akkor meg a lányok játszanak mindennel.
Akár hová megyek vásárolni mindig veszek nekik valami játékot. Apuci mindig azt mondja, hogy már játék boltot tudnánk nyitni a sok játékkal.
Örülök, amikor látom a gyereke arcán az örömet amikor oda adom nekik az új szerzeményemet nekik.
Most a fiamnak vasuti pályát vagy autó pályát akarok venni. A lányomnak meg valami főzőcskéző szetett.
Amikor meg meghallja apuci a szándékomat a haja az égnek áll. Szeretek nekik vásárolgatni.
NEm csak beképzeled? (mármint, hogy Téged zavar, és azt hiszed, hogy Őket is?)
Egyébként meg, ha ez valóban így van, akkor maradjanak is otthon.
Ne azért járjunk már össze X-el v. Y-al, mert ez v. az megvan Neki...! ..ha nincs, akkor már nem is barát!!!
Olyan érzésem van hogy nem is szeretnek hozzánk átjönni mert itt nincs annyi játék.
Pedig azt hiszem nem ezen múlik hogy jó anya legyek.
NEhogy már ezért érezd magad rosszul!
Lányomnak elég sok játéka van, de felesleges. (nem én vásároltam fel neki:D) Van 1-2 kedvenc, de a többi csak addig tetszett Neki, még meg nem kapta.
Szóval nyugi:)
Amit akarsz! Vagy amit a gyereked kér!
Mért vésérlési kényszernek veszed a gyerekdnek a vásárlást? Vagy már annyi mindene van, hogy nem is kéne neki semmi különös dolog, de te meg mégis vásárolná neki?
Állandóan azt érzem hogy vásárolnom kell valamit a gyereknek amivel játszhat.
Frusztrál hogy a baráti társaságban a gyerekek el vannak halmozva játékkal és a fiam ha elmegyünk hozzájuk teljesen odavan a sok játékért.